Synonymer till fläckfri

Vi känner till 12 synonymer till fläckfri. Ordet fläckfri är en synonym till klanderfri och obesudlad och kan beskrivas som ”moraliskt oklanderlig, felfri”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fläckfri samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fläckfri

 1. felfri
 2. fräsch
 3. intakt
 4. klanderfri
 5. korrekt
 6. obefläckad
 7. obesudlad
 8. oförstörd
 9. oklanderlig
 10. proper
 11. pur
 12. ren

Vilka ord betyder nästan samma sak som fläckfri?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till fläckfri. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. rättskaffens
 2. färsk

Vad är motsatsen till fläckfri?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fläckfri.

Vad betyder fläckfri?

 1. moraliskt oklanderlig, felfri

Hur böjs fläckfri?

 1. fläckfri
 2. fläckfria
 3. fläckfritt

Hur kan ordet fläckfri användas?

Följande exempelmeningar visar hur fläckfri kan användas.

 1. de sökande till polisutbildningen måste ha en fläckfri bakgrund

Hur används ordet fläckfri i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fläckfri används i vanlig text.

 1. Kawa är fläckfri, inte brottsmisstänkt och helt ointressant för Säpo.
 2. Få har så mycket data om människor som Apple och Google och inget av företagen har – om man ska vara generös – en fläckfri historia när det gäller hantering av personlig information.
 3. Mikhaël Hers film är inget fläckfritt drama men har en övertygelse och uthållighet som gör att den vinner i längden.
 4. En så gott som fläckfri insats i andra halvlek bar till en relativt enkel och klart överraskande svensk seger i Arena Zagreb.
 5. Sverige inledde dock lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var "bara" 26–25 till Ukrainas fördel.
 6. Sverige inledde lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var ”bara” 26–25 till Ukrainas fördel.
 7. Sverige inledde lovande och Thomas Massambas skytte var så när som fläckfritt under den första kvarten och ställningen var "bara" 26–25 till Ukrainas fördel.
 8. Resultatet hittills är fläckfritt, två segrar på två starter vilket inbringat 70 000 kronor.
 9. Han höll kontakten med täten och när han var fläckfri i det avslutande skyttet stod det klart att han skulle göra upp om silvret med tysken Benedikt Doll.
 10. Väljer du honom eller väljer du istället en nybörjare med ett fläckfritt förflutet?.
 11. Det var långt ifrån fläckfritt rent spelmässigt när Andy Murray var tillbaka på tennisbanan igen efter en lång frånvaro på grund av en segdragen höftskada.
 12. Det var långt ifrån fläckfritt rent spelmässigt när Andy Murray var tillbaka på tennisbanan efter en lång frånvaro på grund av en segdragen höftskada.
 13. När vår kultur kretsar kring individuell framgång och fläckfri image i sociala medier blir det ännu mer skämmigt att må dåligt.
 14. "Nu förstår jag varför alla säger att Premier League är så tufft", sa en lättad Pep Guardiola i går kväll i Etihad Stadiums fläckfria innandöme.
 15. Karen Blixen–forskarna har faktiskt hittat brevet – men det ligger hopvikt i sitt kuvert, fläckfritt och prydligt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klanderfri en synonym till fläckfri. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?