flankera

Flankera kan beskrivas som ”vara placerad på båda sidor om någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flankera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till flankera?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flankera.

Vad är motsatsen till flankera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flankera.

Vad betyder flankera?

 1. vara placerad på båda sidor om någon eller något

Hur böjs ordet flankera?

 1. flankera
 2. flankerad
 3. flankerade
 4. flankerades
 5. flankerar
 6. flankeras
 7. flankerat
 8. flankerats

Hur kan ordet ordet flankera användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet flankera i svenska tidningar?

 1. Guaidó framträdde för ett år sedan i en video, flankerad av flera soldater, där han försökte få med sig militären på att störta Maduro.
 2. Rent praktiskt flankeras hon av en pianist, en kontrabasist, en trummis, samt en stråkkvartett känd under namnet Vindla.
 3. Östra Hamngatan flankeras sedan 1972 av Nordstan med cirka 200 butiker och den totala ytan är över 300 000 kvadratmeter.
 4. Eric Ericsons är makalös som spelets gränslösa komediant och busfrö Papageno i babyblå skinnpaj, långrandiga tjafs och blank rockpage, flankerad av sin färgstarka kompanjon Carina M Johansson.
 5. Men vi kan göra fantastiska saker tillsammans, sade Queiroz, på presskonferensen där han flankerades av lagkaptenen Masoud Shojaei.
 6. Den som håller mobilen framför den gamle Joseph Nachmanson får till exempel se denne flankerad av en mängd porträtt av kvinnliga entreprenörer.
 7. Från 1 juli kommer utbildningsnämnden att flankeras av en förskolenämnd och en skolnämnd.
 8. Fronten domineras av en rejält tilltagen grill som är mer konkav, likt P1800, flankerad av varselljus i T–form, Tors hammare på Volvospråk.
 9. – Vi skapar historia när vi bildar en regering med tre kvinnliga partiledare, sade statsminister Erna Solberg (H) på den nya regeringens första presskonferens, där hon flankerades av Venstres ledare Trine Skei Grande och Fremskrittspartiets Siv Jensen.
 10. En uteservering med möbler i bistrostil flankerar ingången och lågmälda franska chansoner strömmar ur högtalarna i receptionen.
 11. Woodrow Wilson (i mitten) flankerad av Frankrikes regeringschef Georges Clemenceau och Storbritanniens premiärminister David Lloyd George på väg ut från Versailles.
 12. Sergel Lavrov och John Kerry flankerar Staffan de Mistura.
 13. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) flankerade statsministern under söndagseftermiddagen och gav understöd till satsningen på ökad läsförståelse.
 14. Dessutom får ministrarna gärna vara flankerade av Sveriges nästa rikspolischef, som berättar hur polisen från och med nu ska ägna sig åt kärnverksamheten – att upprätthålla ordningen och utreda brott.
 15. Cádiz består av en halvö, flankerad av åtta kilometer vit och bred sandstrand som tar slut där den gamla delen – det ”riktiga” Cádiz – börjar.
 16. HDP inbjöds heller inte till den massmanifestation för demokrati som genomfördes i söndags med deltagande av oppositionspartierna, det kemalistiska CHP och det nationalistiska MHP och där den turkiska flaggan flankerades av bilder på Atatürk och Erdogan.


Mer information om flankera och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.