Synonymer till flankera

Flankera kan beskrivas som ”vara placerad på båda sidor om någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flankera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flankera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flankera.

Vad är motsatsen till flankera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flankera.

Vad betyder flankera?

 1. vara placerad på båda sidor om någon eller något

Hur kan ordet flankera användas?

Det saknas exempel på hur flankera kan användas.

Hur används ordet flankera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flankera används i vanlig text.

 1. På bilden flankeras premiärminister Boris Johnson av en man iförd en glittrig scarf och en kvinna med en tomteluva på huvudet.

  www.svd.se | 12 dec. 2021

 2. Två ryska bombplan av typen Tu–160 ”Blackjack” med kärnvapen­kapacitet flankerades av fyra jaktplan, två Su–27 och två Su–35 under en rysk övnings­flygning över Östersjön.

  www.svd.se | 16 juni 2021

 3. Guaidó framträdde för ett år sedan i en video, flankerad av flera soldater, där han försökte få med sig militären på att störta Maduro.

  www.svd.se | 4 maj 2020

 4. Rent praktiskt flankeras hon av en pianist, en kontrabasist, en trummis, samt en stråkkvartett känd under namnet Vindla.

  www.dn.se | 24 jan. 2020

 5. Östra Hamngatan flankeras sedan 1972 av Nordstan med cirka 200 butiker och den totala ytan är över 300 000 kvadratmeter.

  goteborg.etc.se | 29 dec. 2019

 6. Eric Ericsons är makalös som spelets gränslösa komediant och busfrö Papageno i babyblå skinnpaj, långrandiga tjafs och blank rockpage, flankerad av sin färgstarka kompanjon Carina M Johansson.

  www.dn.se | 14 dec. 2019

 7. Men vi kan göra fantastiska saker tillsammans, sade Queiroz, på presskonferensen där han flankerades av lagkaptenen Masoud Shojaei.

  www.dn.se | 20 juni 2018

 8. Den som håller mobilen framför den gamle Joseph Nachmanson får till exempel se denne flankerad av en mängd porträtt av kvinnliga entreprenörer.

  www.resume.se | 18 mars 2018

 9. Från 1 juli kommer utbildningsnämnden att flankeras av en förskolenämnd och en skolnämnd.

  www.gp.se | 26 feb. 2018

 10. Fronten domineras av en rejält tilltagen grill som är mer konkav, likt P1800, flankerad av varselljus i T–form, Tors hammare på Volvospråk.

  www.dn.se | 13 feb. 2018

 11. – Vi skapar historia när vi bildar en regering med tre kvinnliga partiledare, sade statsminister Erna Solberg (H) på den nya regeringens första presskonferens, där hon flankerades av Venstres ledare Trine Skei Grande och Fremskrittspartiets Siv Jensen.

  www.gp.se | 17 jan. 2018

 12. En uteservering med möbler i bistrostil flankerar ingången och lågmälda franska chansoner strömmar ur högtalarna i receptionen.

  www.dn.se | 9 okt. 2016

 13. Woodrow Wilson (i mitten) flankerad av Frankrikes regeringschef Georges Clemenceau och Storbritanniens premiärminister David Lloyd George på väg ut från Versailles.

  www.svd.se | 26 sep. 2016

 14. Sergel Lavrov och John Kerry flankerar Staffan de Mistura.

  www.svd.se | 23 sep. 2016

 15. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) flankerade statsministern under söndagseftermiddagen och gav understöd till satsningen på ökad läsförståelse.

  www.dn.se | 22 aug. 2016

 16. Dessutom får ministrarna gärna vara flankerade av Sveriges nästa rikspolischef, som berättar hur polisen från och med nu ska ägna sig åt kärnverksamheten – att upprätthålla ordningen och utreda brott.

  www.expressen.se | 20 aug. 2016

 17. Cádiz består av en halvö, flankerad av åtta kilometer vit och bred sandstrand som tar slut där den gamla delen – det ”riktiga” Cádiz – börjar.

  www.svd.se | 11 aug. 2016

 18. HDP inbjöds heller inte till den massmanifestation för demokrati som genomfördes i söndags med deltagande av oppositionspartierna, det kemalistiska CHP och det nationalistiska MHP och där den turkiska flaggan flankerades av bilder på Atatürk och Erdogan.

  www.sydsvenskan.se | 11 aug. 2016

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "ortsnamn" ett svar på korsordsfrågan "toponym"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på flankera

Bild till ordet flankera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet flankera.

Bild med texten flankera