fler

Fler är synonymt med ytterligare och kan bland annat beskrivas som ”i större antal, ytterligare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fler och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fler

ytterligare

Motsatsord till fler

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fler.

Vad betyder fler?

 1. i större antal, ytterligare
 2. av större antal än; komparativform av många

Exempel på hur ordet fler kan användas

 1. allt fler människor blir mycket gamla
 2. de flesta semesterfirare vill ha vackert väder

Exempel på hur ordet fler används i svenska tidningar

 1. Enligt advokatsamfundet innehåller lagen flera bestämmelser som "tycks vara oförenliga" med Hongkongs grundlag ("Basic Law"), som reglerar områdets särskilda status.
 2. – Det verkar som att S har svängt lite och lämnat möjligheten för MP att stanna kvar och hålla ihop regeringen, säger statsvetaren Niklas Bolin, docent vid Mittuniversitetet, som skrivit flera arbeten om Miljöpartiet.
 3. – Det gjordes flera fel av flera olika parter, säger von der Leyens presstalesperson Eric Mamer, sedan hennes neutralitet ifrågasatts efter filmen.
 4. Regeringen tror dock inte på en enda stor andra våg, i stället kan det handla om flera mindre utbrott.
 5. I stället utkämpades den flera timmar långa striden den 15 juni med knytnävar och tillhyggen som stenar och batonger.
 6. Efter attacken har flera bussförare vägrat köra, vilket har lett till störningar i trafiken.
 7. Runt 50 personer kunde undsättas med båt, men flera rullstolsburna boende saknade möjlighet att sätta sig i säkerhet när vattenmassorna dränkte bottenvåningen.
 8. Adam Györki tror inte att kontroversen med de två Tui–flygen kommer påverka relationen mellan researrangörerna och den Grekland, och menar att de flesta greker välkomnar de svenska turisterna.
 9. Om man får detektioner på flera platser kan man börja räkna bakåt, säger Jan Johansson.
 10. För 80 kronor fick man tillgång till sovplats, bastu, bad, isrum och flera andra upplevelser.
 11. "Moderaterna har hela tiden lyft in ytterligare frågor, ställt fler villkor och inte velat kompromissa i de svåra frågor som diskuterats", uppger statsminister Stefan Löfven (S) i en skriftlig kommentar.
 12. De allra flesta New York–bor lyder, även om maskerna ibland sitter uppskjutna i pannan eller nedhasade på halsen i sommarvärmen.
 13. Det behövs fler program där olika röster hörs.
 14. Men de högerextrema attackerna i Frankrike blir allt fler och organiseras målmedvetet.
 15. Även om priset för bränslecellsbilar än så länge är utom räckhåll för de flesta räknar biltillverkarna med att de kommer att kunna vara konkurrenskraftiga gentemot fossil­bilar omkring år 2025.
 16. Hon har också haft flera Twitter–fajter med president Trump.
 17. Utöver ekonomisk stöttning erbjuds hjälp med att komma rätt i vården, samtalshjälp och tillsammans med flera andra aktörer hjälper de människor att få undan vårdhinder.
 18. Nyinflyttade Micke och Bianca får höra fler och fler av de gamla berättelserna, det som ligger till grund för motsättningarna.
 19. – Nu är operationen klar men mannen var självklart ordentligt medtagen, så vi har inte så mycket fler uppgifter för tillfället.
 20. Dessutom kan statsminister Stefan Löfven snart ha en regeringskris på halsen, ifall Miljöpartiet lämnar regeringen på grund av migrationspolitiken – och fler oroligheter kan det bli.
 21. Här kan du läsa fler musiknyheter.
 22. – Det har på ett sätt varit skönt eftersom jag inte haft ett såhär långt brejk på flera år.
 23. På sistone har statyer över historiska figurer blivit måltavla för antirasistiska protester i flera länder.
 24. De flesta har träffats i ansiktet av hagelskott som militärpolisen avfyrat.
 25. En stor fråga i kulisserna är att flera stora biltillverkare hotas av miljardböter för att släppa ut för mycket koldioxid.
 26. Till skillnad från en sprinter som måste vara explosiv och ofta når sin fysiska topp tidigt i karriären, bygger en gångare långsamt upp konditionen över flera år, ett steg i taget.
 27. På fredagen fick hon medhåll av flera större återförsäljare i Storbritannien.
 28. Lokala medier rapporterar att vattenmassorna har sköljt bort flera broar och skurit av närmare 100 personer från omvärlden.
 29. Helgen nalkas och allt fler går på semester.
 30. Kinas nyinförda kontroversiella lagstiftning, som bland annat innebär att stöttande av självständighet för Hongkong kan leda till livstids fängelse, har redan tystat flera av Hongkongs mest prominenta demokrati–profiler.
 31. Många som har en misstänkt covid–19–infektion vittnar om diffusa och långdragna symtom som kan vara i flera månader – trots att viruset bara finns kvar i näsa och svalg i högst två veckor.
 32. Här kan du läsa fler badminton–nyheter.
 33. Den svenska leverantören av betalningslösningar, Nets, har med sin senaste produkt tagit fasta på det faktum att betydligt fler människor innehar moderna fysiska identitetshandlingar än digitala dito.
 34. Enligt Sonos har nätfiskarna utgett sig att vara bland annat från Wordpress, Microsoft Azure, Hostgater med flera och uppmanar nu till ökad försiktighet.
 35. När fler deltar i möten på distans behövs inte lika stora mötesrum – i gengäld kanske vi behöver fler små bås för telefonsamtal.
 36. Från början handlade livslängden om flera år, men har successivt kortats med till idag två år.
 37. Ficos undersökning visar istället att fler än var tredje svensk använder endast fem eller färre lösenord för deras olika konton på nätet.
 38. Förslaget från Pwc Sverige är därför att öka utbidningsinsatserna för cybersäkerhet redan i grundskolan och även erbjuda fler utbildningar i cybersäkerhet även på universitet och högskolor.
 39. Med stor sannolikhet hänger ökningen samman med att allt fler människor arbetar hemifrån på grund av den pågående pandemin och då ökar också användningen av fjärrskrivbord.
 40. Det tog flera år innan hon kunde arbeta med organisationen på heltid, men 2017 respektive 2018 fick de finansiellt stöd från Vinnova och Tillväxtverket.
 41. – Det är en förfärlig och chockerande händelse där flera svenskar har omkommit.
 42. Arbetsmarknadsministern har underkänt utredningens slutsatser och menar att flera av förslagen måste justeras.
 43. Uppgifterna fick tusentals bybor att fly, uppger flera människorättsorganisationer.
 44. Provinsen noterade ett mörkt rekord på 170 dödsfall orsakade av överdoser i maj – fler än antalet coronarelaterade dödsfall.
 45. Indien har drabbats av den största invasionen av ökengräshoppor på flera årtionden och delstater som Rajasthan, Punjab och Gujarat i de västra delarna av landet har redan sett livsviktiga grödor bli uppätna av de glupska gräshopporna.
 46. I Sverige finns det flera mycket farliga växter i både trädgårdar och i det vilda.
 47. Det finns fler än 250 vilda ätbara växter i Sverige och många av dem finns ofta närmre än vi tror.
 48. Det kommer däremot dröja flera månader innan reaktorerna har svalnat och processen med att få bort bränslet väntas vara klar först 2023.
 49. – Duda får nog flest röster men jag är ganska säker på att det blir en andra omgång i juli.
 50. Lönehelg kombinerat med semester har fått allt fler människor att ta sig ut, detta trots den fortsatta smittspridningen.
 51. Efter den akuta skyddsronden har uppföljning skett och flera åtgärder vidtagits som både fack och ledning tror ska underlätta bördan.
 52. Men han omhuldade även flera rasistiska idéer och tillät segregation inom flera federala myndigheter, även de där integration införts årtionden tidigare.
 53. – De flesta försäkringsbolag hade exkluderat reseskyddet under tiden UD avrådde, säger Gabriella Hallberg, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå.
 54. – En naturlig diamant är något som är tillverkat i jorden och det finns aspekten med att det är flera miljarder år gammalt och väldigt sällsynt.
 55. Det återkommande mönstret, säger han, är att de allra flesta oftast inte för smittan vidare alls, eller mer än till den närmaste familjen.
 56. I februari i år beslutade Irlands dataskyddskommission DPC, som övervakar Google och andra amerikanska nätjättar åt EU, att utreda hur Google hanterar platsdata sedan flera konsumentorganisationer slagit larm.
 57. Och även om flera tillverkare lanserat digitala nycklar tidigare – kommer nu Apple med en universalfunktion som ska göra bilnycklarna överflödiga.
 58. Situationen blir ännu värre på grund av att flera ledningar ska stängas av på grund av underhållsarbete, vilket begränsar överföringskapaciteten.
 59. Fortum har tidigare genomfört flera projekt om förbrukningsflexibilitet, som innebär att elkunder flyttar sin elanvändning i tid för elsystemets skull, bland annat i 100 hushåll i Stockholm med eldrivna varmvattenberedare.
 60. Både Thomas Peterssohn och Christer Björkin har en bakgrund på Talentum, som gav ut Ny Teknik och Affärsvärlden med flera tidningar innan Alma Talent bildades.
 61. Fler och fler länder tittar på detta, men tyvärr är det inget land som satt ner foten ännu, varför vi själva börjat titta på det nu, säger Anders Tegnell till TT 4 juni.
 62. Den flera hundra år långa flottningsepoken hade stor negativ inverkan på ekosystemen i många norrländska vattendrag.
 63. Trafikflyghögskolan vid Lunds universitet koordinerar samverkansinitiativet UAV@Lund vilket engagerar fler än 30 forskare från fyra fakulteter, samt externa partners.
 64. ”Det är helt orimligt, Stockholm behöver fler förlossningsplatser”, säger Catarina Wahlgren (V).
 65. Med hänvisning till flera lager av sekretess – affärs–, utrikes– och försvarssekretess – sker ingen öppen redovisning av statens åtaganden i ubåtsaffären.
 66. Polisens agerande och eventuell diskriminering av människor har seglat upp som en het fråga efter att stora demonstrationer, kopplade till Black lives matter–rörelsen, hållits i flera svenska städer.
 67. Hjärnfonden kräver nu att alla regioner tar fram en plan för att inte fler liv ska släckas.
 68. Jag är inte riktigt anfallare, anfallare och vi har ”riktiga” anfallare till att göra mål men visst kan jag vara med och göra lite fler mål och assist.
 69. Under den senast månaden cirka 9 200 nya smittfall registrerats officiellt, varav de flesta i Lissabon och floden Tagus dalgång, samt i kommunerna Sintra, Odivelas, Loures och Amadora.
 70. Förbudet mot sammankomster för fler än 50 personer ledde direkt till att kulturlivet stannade och intäkterna försvann.
 71. I detta fall finns det flera alternativa förklaringar som är mycket plausibla.
 72. Verksamheten stängdes på flera marknader och 100 anställda fick lämna sina tjänster.
 73. Även de som inte tillhör riskgrupperna bör undvika större sociala sammanhang som bröllop, begravningar och dop, eftersom fler fysiska kontakter innebär fler potentiella smittobärare.
 74. Vem ska då rycka ut vid inbrott och skottlossningar, vem griper brottslingar och hur ska gatorna patrulleras? Frågorna diskuteras intensivt i ett USA där flera städer redan aviserat att de går aktivisterna till mötes.
 75. När solen står högt på himlen drar allt fler ut till sjöar och hav.
 76. För att motverka effekterna av restriktionerna har flera initiativ tagits för att underlätta vardagen för de som drabbas.
 77. Donald Trump och hans kampanjstab höjde själva förväntningarna i flera veckor inför inomhusmötet i Tulsa i Oklahoma.
 78. Trump sade också i talet att han uppmanat till att färre coronatester ska genomföras i landet, eftersom fler tester också innebär fler bekräftade fall.
 79. Har hjortlusflugorna orsakat pälsavfallet borde älgar på fler platser ha drabbats, menar Ånöstam.
 80. Enligt vittnen är det dock fler som kör från Spanien till Frankrike än åt andra hållet.
 81. Förutom sprängmedlet hittades också flera cannabisplantor och gevärskulor i huset.
 82. Han ska ha bott i Storbritannien i flera år efter att ha flytt hemlandets inbördeskrig.
 83. Strax efter klockan 3 hade läget lugnat ned sig, efter flera timmar av upplopp.
 84. Dessutom har valupptakten varit stillsam sedan de flesta publika kampanjevenemang ställts in.
 85. Dels ska myndigheten utse en eller flera talespersoner som ska samverka med andra samhällsaktörer, till exempel brukarorganisationer och idrottsföreningar.
 86. GP har också varit i kontakt med flera poliser som deltog i insatsen, som bekräftar bilden.
 87. I de föreslagna lagändringarna fördelas viss presidentmakt på flera organ.
 88. Polisen i Västernorrland rapporterar om en natt med hög arbetsbelastning i länet med flera fall av misshandel, rattfylleri och skadegörelse.
 89. Kina å sin sida svarade i flera Twittermeddelanden att indiska styrkor gått över demarkationslinjen och angripit kinesisk militär som var där för att förhandla.
 90. – Vi representerar tusentals fler, säger Nidal Darwish.
 91. Räddningstjänsten har ryckt ut på flera larm om översvämningar i södra Sverige.
 92. Flera motståndare, bland annat presidentens största rival Viktor Babaryko, har gripits, precis som flera journalister.
 93. I dagarna drar flera av de stora europeiska fotbollsligorna igång igen.
 94. Det här vill jag nå ut med till fler än de redan frälsta.
 95. Räddningstjänsten har fått göra flera uttryckningar på larm om översvämningar och bränder.
 96. Polisen hittade i februari över två miljoner datafiler med dokumenterade sexuella övergrepp mot barn i flera enheter tillhörande en 45–årig man i Kalmartrakten.
 97. – Kom ihåg att antalet fall världen över fortfarande växer och fler nyzeeländare kommer att återvända, så vi räknar med att se fler fall vid gränsen, säger hälsoskyddsmyndighetens generaldirektör Ashley Bloomfield vid en presskonferens.
 98. Norge har haft en plats i säkerhetsrådet flera gånger tidigare, senast 2001–2002.
 99. Därför upptäcks betydligt fler smittade.
 100. I memoarerna från Boltons tämligen korta tid i Vita huset tar Bolton upp flera dråpliga fall av möten mellan president Trump och andra världsledare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fler är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ytterligare en synonym till fler. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.