Synonymer till flera

Se även fler

Vi känner till 6 synonymer till flera. Ordet flera är en synonym till flertal och många och kan bland annat beskrivas som ”mer än en, åtskilliga, många”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flera

 1. flertal
 2. majoritet
 3. många
 4. mången
 5. åtskillig
 6. åtskilliga

Vilka ord betyder nästan samma sak som flera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till flera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. merpart

Vad är motsatsen till flera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flera.

Vad betyder flera?

 1. mer än en, åtskilliga, många
 2. fler än en/ett
 3. många, åtskilliga

Hur böjs flera?

 1. flera

Hur kan ordet flera användas?

Följande exempelmeningar visar hur flera kan användas.

 1. han var utomlands i flera veckor

Hur används ordet flera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flera används i vanlig text.

 1. Mannen började avtjäna sitt straff men efter flera rapporter om arbetsvägran och hot eller våld mot annan intern, begärde anstalten att han skulle omplaceras.
 2. Vad är anledningen till att flera kollegor till dig inte vaccinerats?.
 3. Enligt åklagaren finns det tydliga indikationer på att ett eller flera tillhyggen kan ha använts.
 4. EU–parlamentets Sacharov–pris för tankefrihet har delats ut sedan 1988 och flera gånger gått till personer som senare även tilldelats Nobels fredspris.
 5. Senatskommittén har inte befogenhet att väcka åtal, men innehållet kan få allvarliga politiska följder eftersom rapporten kommer att skickas till flera rättsliga instanser.
 6. En gång per vecka ska han dikta om något eller någon från Tranemo kommun, som SVT och flera andra medier har rapporterat om.
 7. Men möjligheten att skicka iväg ett distansskott mot bortre krysset är bara en av flera positiva aspekter med att spela 27–åringen som ”tia”, säger Gerhardsson.
 8. Under det senaste året har flera kvinnliga IS–anhängare rest tillbaka till Sverige.
 9. Det inkom sedan flera larmsamtal.
 10. Mathiassen bekräftar också att mannen flera gånger ska ha varit i kontakt med sjukvården, men utvecklar inte resonemanget.
 11. Mannen ska ha rört sig mellan flera platser i centrala Kongsberg, bland annat kring en Coop–butik.
 12. Efter att ha granskat statens förebyggande arbete ser Riksrevisionen ”stora utvecklingsbehov” inom flera områden.
 13. Gärningsmannen har genomfört fruktansvärda handlingar mot flera personer, sade Erna Solberg.
 14. Åtta cyklister behövde uppsöka läkarvård och flera tvingades bryta tävlingen, bland annat spanjoren Marc Soler som bröt bägge armarna.
 15. Att Philip Morris International köper in sig i företag som tillverkar inhalatorer för KOL–patienter är moraliskt helt förkastligt, skriver flera debattörer.
 16. – Malmö var intressant för oss av flera skäl.
 17. Hur gränsen ska fungera mellan EU–landet Irland och det brittiska Nordirland och mellan Nordirland och resten av Storbritannien har varit stridsämnen i flera år.
 18. I delstatens norra delar arbetar räddningstjänsten med att få kontroll på en annan brand som har förstört flera byggnader i Sacramento County och fler byggnader hotas av branden.
 19. Enligt FI har bolaget bland annat sålt riskfyllda företagsobligationer till icke–professionella kunder och i den rådgivningen brutit mot flera centrala kundskyddsbestämmelser.
 20. Medelåldern är lägre och flera av de här nätverken består av personer som vuxit upp tillsammans eller är släkt med varandra, säger Anna Rise.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är flertal en synonym till flera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på flera