flera

Se fler

Synonymer till flera

flertal, majoritet, många, mången, åtskillig, åtskilliga

Motsatsord till flera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flera.

Vad betyder flera?

 1. mer än en, åtskilliga, många
 2. fler än en/ett
 3. många, åtskilliga

Exempel på hur flera kan användas

 1. han var utomlands i flera veckor

Exempel på hur flera används i svenska tidningar

 1. Johnson slarvade med närvaron, blev en socialliberal rebell mot partiet flera gånger, kom att skapa rubriker med skarpa uttalanden och fick åka på ”förlåt mig–turné” ett flertal gånger.
 2. – Då hade vi också tio år på oss, och utsläppskurvan behövde vända senast 2015 om 2–gradersmålet skulle nås, enligt flera klimatforskare.
 3. Förtroendet till Christer Thulin och hans poliskollegor ledde så småningom till att flera av kvinnorna polisanmälde sina kunder hos dem när de blivit särskilt utsatta.
 4. Under en flera månader lång period kördes hundratals ton svart massa från Urecycle i Karlskoga, via en sankmarkstomt i Örebro, till en gård i Kumla.
 5. Polisen utreder nu om fyndplatsen är den samma som brottsplatsen Den aktuella platsen ligger alldeles nära en skola och flera förskolor.
 6. Greta Thunberg har i flera inlägg i sociala medier svarat på kritik och konspirationsteorier kring henne.
 7. Uthuset kontrollerades och där hittade polisen flera stycken cannabisodlingar, en större mängd utrustning och fem kilo cannabis som de kunde ta i beslag.
 8. Då flera förskolor och en skola ligger i fyndplatsens omedelbara närhet fick dessa inrymmas, och vårdnadshavare till barn på skolan uppmanades komma för att hämta sina barn och följa dem hem.
 9. Han döms till två år och fem månaders fängelse för våldtäkt mot barn och flera fall av sexuellt ofredande, skriver GP.
 10. Men precis som socialdemokratin tappar väljare i flera andra länder i Europa där väljare sökt sig långt ut på högerkanten syns nu även i Storbritannien ett skifte bland väljarna.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av flera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är flertal en synonym till flera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.