Synonymer till flerfaldig

Flerfaldig kan beskrivas som ”förekommande eller upprepad o. d. flera gånger; av flera olika slag; på flera olika sätt; i pl.: flera olika, äv.: åtskilliga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flerfaldig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flerfaldig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flerfaldig.

Vad är motsatsen till flerfaldig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flerfaldig.

Vad betyder flerfaldig?

 1. förekommande eller upprepad o. d. flera gånger; av flera olika slag; på flera olika sätt; i pl.: flera olika, äv.: åtskilliga

Hur kan ordet flerfaldig användas?

Det saknas exempel på hur flerfaldig kan användas.

Hur används ordet flerfaldig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flerfaldig används i vanlig text.

 1. På galan uppträder bland andra Bad Bunny, Lizzo, Mary J Blige och den flerfaldigt nominerade Harry Styles.
 2. Det finska kärnkraftverket Olkiluotos flerfaldigt försenade tredje reaktor är av EPR–typ, och förväntas tas i drift i januari.
 3. Avskaffad straffrabatt för flerfaldig brottslighet.
 4. Magda Gad är flerfaldigt nominerad för sitt arbete.
 5. Den flerfaldigt prisbelönte författaren har avlidit efter en längre tids sjukdom och beskedet om hans död kom på söndagen, skriver Aftonbladet.
 6. Homeland är en flerfaldigt Emmy–belönad amerikansk dramathriller med Claire Danes i rollen som CIA–agenten Carrie Mathison.
 7. Rucker och Leonnig är oerhört väl insatta i den amerikanska politiken och flerfaldigt Pulitzerprisbelönade.
 8. Den flerfaldigt Grammy–belönade Gilbert ska kombinera rollen som musikchef med chefdirigentskapet för Elbphilharmonie i Hamburg, som han tillträdde hösten 2019.
 9. En flerfaldigt Guldbaggebelönad film (bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa klipp) som även vann Publikens pris.
 10. Den flerfaldigt prisbelönta landskapsarkitekten Bengt Isling som har skapat området säger att Hornsbergs strand är det finaste han ritat.
 11. SOK Media tar hem ett guld och ett brons för den flerfaldigt prisbelönta  "Alepa Block Wish" där kunderna kunde efterfråga sina favoritprodukter till butikshyllan genom en chatbot.
 12. När Parisavtalet slöts 2015 insåg äkta makarna Björn Ferry, OS–mästare i skidskytte, och Heidi Andersson, flerfaldig världsmästare i armbrytning, att de måste försöka göra något för att avvärja klimathotet.
 13. Vid frukosten i OS–byn tar sig kanske snowboardesset Shaun White en kopp svart samtidigt som flerfaldiga OS–guldmedaljören i skidskytte Darja Domratjeva funderar på om hon ska inleda dagen med äggröra eller gröt.
 14. "Jag bekänner" är ett episkt kraftprov, flerfaldigt prisbelönat.
 15. Golden globe–vinnaren Greta Gerwig har fått kritik för ett tidigare samarbete med den flerfaldigt #metoo–anklagade Woody Allen.
 16. Dessutom skrev han filmmusiken till Milos Formans flerfaldigt Oscarsbelönade film "Amadeus" från 1984.
 17. Vinsterna med praon är flerfaldiga och här är forskningen väldigt entydig.
 18. Trots att genren dödförklarats och flerfaldigt dömts ut likt en mjölkförpackning med passerat bästföredatum.
 19. Vill man få hela utvecklingen samlad finns nu den flerfaldigt prisbelönade Emersonkvartettens inspelningar på DG och Decca mellan åren 1987 och 2015 i en box med femtiotvå cd.
 20. Den flerfaldiga VM– och EM–ettan tog hem den första ronden mot vårens VM–trea Savannah Marshall.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet flerfaldig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet flerfaldig.

Bild med texten flerfaldig