flertal

Flertal är synonymt med majoritet och många och kan bland annat beskrivas som ”många, åtskilliga; majoritet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flertal och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till flertal

flera, majoritet, merpart, många, plural

Motsatsord till flertal

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flertal.

Vad betyder flertal?

 1. många, åtskilliga; majoritet
 2. plural
 3. flera; vanligen om händelser men även annat
 4. (i bestämd form) antal större än hälften

Exempel på hur ordet flertal kan användas

 1. polisen har fått in ett flertal tips om mordet
 2. flertalet studenter var nöjda med undervisningen
 3. "bil" heter i flertal "bilar"

Exempel på hur ordet flertal används i svenska tidningar

 1. Virgin Galactic har vid ett flertal tillfällen sagt att de skulle vara redo och Blue Origin utlovade även de 2019 som året då glada amatörer skulle få åka till rymden.
 2. – Det har, under ett flertal år, skett en snabb teknisk utveckling där drönare bidragit till en ökning gällande antalet samhällstillämpningar och vi såg möjligheten att ta ett samlat grepp kring det här.
 3. Man ville kunna ta lite tid för att kartlägga och då insåg man ganska snabbt att Sverige kommer att kunna hålla sin produktion igång och fortsätta att exportera till ett flertal olika länder, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.
 4. Till detta kommer att det finns ett flertal omständigheter som talar mot Engström–hypotesen.
 5. Gemensamt för samtliga av de begärda rapporterna är att flertalet poliser utsatts för såväl hot som våld.
 6. Bianca Ingrosso har ett flertal gånger berättat att hon lider av bulimi – och att hon då och då får återfall i den svåra sjukdomen.
 7. Om detta innebär att det kommer släppas flera versioner av samma konsol eller helt enkelt flertalet sidoprodukter är fortfarande oklart, men det bekräftar att Microsoft är i färd med att bygga nästa spelkonsol.
 8. Rättegången är planerad till fem dagar och ett flertal vittnen kommer att höras.
 9. Under våren har det brunnit i ett flertal olika skolor i Lund, de flesta av de bränderna misstänks ha varit anlagda.
 10. – Det är ett flertal uppringare som hör av sig och berättar att man hör skottlossning, någon ser även den skadade personen, säger polisens presstalesperson Evelin Olsson.
 11. Influensapandemi har analyserats vid ett flertal tillfällen sedan 2005 i de svenska förmågebedömningarna.
 12. I flertalet kända fall är kvinnorna att betrakta som antingen ”mödrar” eller ”jungfrur”, vilket per automatik utesluter att ikoniska symboler av manligt kön kvalar in i deras krets.
 13. I flertalet andra länder ”bygger de värnpliktigas deltagande på frivillighet”, till exempel i Norge och Finland, enligt en rapport från riksdagens utredningstjänst.
 14. SKR vill också att regeringen inför trafikplikt på flertalet regionala flygplatser i landet.
 15. Polisen uppger att man arbetar med ärendet och har ett flertal resurser på plats.
 16. Vi måste inspirera, motivera och stödja det stora flertalet att bli mer aktiva.
 17. Även om fartyget har eget försvar, i form av bland annat luftvärn, seglar hangarfartygen i stridsgrupper, tillsammans med ett flertal andra fartyg.
 18. De kinesiska siffrorna illustrerar konsekvenserna av landets kraftiga ansträngningar att begränsa coronavirusets framfart, med stängning av flertalet fabriker och kontor i januari och februari då viruset krävde tusentals människor liv.
 19. Det finns redan ett flertal exempel på när biometrisk data har stulits eller missbrukats.
 20. Han har tillsammans med ett flertal andra republikaner startat The Lincoln Projekt, ett projekt för att besegra Trump i valet 2020.
 21. USA och ett flertal andra länder har vidtagit drastiska åtgärder för att förhindra att viruset sprids.
 22. Vi har hittat ett flertal hål i rutan, och en stålkula som sannolikt har med saken att göra.
 23. Sonen, själv utpekad som gängkriminell av polisen och dömd för flertalet grova brott, har gömt sig på hemlig ort i väntan på hovrättens dom.
 24. Händelsen, som rapporterats av både Mirror och Daily Mail vid ett flertal tillfällen, utspelade sig i juni förra året.
 25. RISE har ett flertal viktiga uppgifter att fylla, vilka försvåras om de medel som disponeras friare är för begränsade.
 26. Sedan kommer ett flertal team skickas i omgångar för att vara med och bygga upp fabriken på plats i Kina.
 27. – Hallå Amerika jag är Amy Klobuchar och jag kommer att slå Donald Trump, hälsade hon när flertalet röster räknats.
 28. Mannen fortsatte att hota Camilla och hon anmälde honom ett flertal gånger.
 29. För flertalet handlar det i stället om att ta ett dyrt blancolån, något som också det ökar på boendekostnaderna och som Finansinspektionen varnar för som en styggelse.
 30. De lokala myndigheterna i Shanghai har beordrat ett flertal företag i staden att stänga sina fabriker för att förhindra spridningen av det nya coronaviruset, rapporterar Reuters.
 31. Förbundskaptenen berättade även att han varit i kontakt med ett flertal svenska spelare i KHL, men där flera klubbar stoppat spelarna från att åka till turneringen.
 32. Han var bara en av ett flertal sjuksköterskor vars legitimation visade sig vara en bluff.
 33. Enligt polisen kommer man, med start den här veckan, att befinna sig på ett flertal platser i Malmö, vilket kommer att vara tydligt för allmänheten.
 34. Sego hade dessutom stolparna som sina bästa vänner ett flertal gånger under de första 30 minuterna.
 35. Minst sex personer har dödats och ett flertal byggnader har kollapsat.
 36. Smittan uppträdde först i Kina men spreds till ett flertal länder via resenärer.
 37. Trump har de senaste dagarna nämnt och twittrat om Bernie Sanders vid ett flertal tillfällen.
 38. Ett flertal forskningsstudier visar att företagarna använde denna kostnadsbesparing för att inte bara anställa unga, utan även för att anställa äldre arbetstagare.
 39. Söndagen i Norrland bjuder på mer varierad molnighet, men klart väder i Norrbotten och tvåsiffriga minusgrader på flertalet orter.
 40. Nordkoreas utrikesminister Ri Yong–Ho har petats och kommer att bli ersatt, uppger den Sydkoreabaserade nyhetssajten NK News, med hänvisning till ett flertal källor i Pyongyang.
 41. Ett flertal celler saknar även handfat och rinnande vatten.
 42. Och när det ljusnade dagen efter var bland annat ett flertal dykare inkallade, Gunnar Friberg var en av dem.
 43. Ett flertal dykare arbetade under svåra väderförhållanden och stark ström med att försöka hitta bilarna 30 till 40 meter ner på havsbotten.
 44. Detta för att hindra att elnätsföretagen kunde fortsätta att höja priserna rejält som de hade gjort under ett flertal år.
 45. – Vi har underrättelser från ett flertal källor, som inkluderar våra allierade och våra egna underrättelser.
 46. Kanadas premiärminister Justin Trudeau säger också på torsdagkvällen att landet har underrättelseuppgifter från ett flertal källor som gör gällande att Iran sköt ned flygplanet utanför Teheran.
 47. Uppgifter tyder på att flertalet svenskar omkommit i flygplanskraschen.
 48. Samtidigt meddelar UD att de i det fortsatta arbetet utgår ”från att det dessvärre kommer röra sig om ett flertal avlidna svenskar”.
 49. Åklagaren på Riksenheten för miljö– och arbetsmiljömål slår nu fast att ett flertal brister bidrog till det tragiska dödsfallet.
 50. Ett allt mer fragmentiserat politiskt system, med interna motsättningar i de politiska frågor som är viktiga för väljarna, riskerar att misslyckas med att leverera de politiska beslut som ett flertal av väljarna förväntar sig.
 51. Ett flertal av barnen är gluten– eller laktosintoleranta och flera har olika kombinationer av allergier.
 52. Ett flertal satelliter har skickats upp för svensk räkning, där Viking, Tele–X och Freja är några exempel.
 53. Ett flertal av dessa ligger under 40 procent.
 54. Trump har nämligen sedan tidigare, vid ett flertal tillfällen, gått till storms mot Amazons vd och grundare Jeff Bezos, och hade även uttalat sig negativt om budet från AWS.
 55. ”Uppringare larmar om att ett flertal ungdomar skjuter raketer mot bilar och hus.
 56. Gemensamt för flertalet av projekten var att beslutet att bygga en ny anläggning togs på bristfälligt underlag och att byggkostnaderna i fall efter fall skenade.
 57. Här fordras inte mindre än en andlig revolution, där värden helt andra än de nu rådande blir de viktiga och eftersträvansvärda bland det stora flertalet människor.
 58. Genom åren har de drivit ett flertal mindre bolag.
 59. Men AWS hävdar att bolaget blivit orättvist behandlat i upphandlingsprocessen, bland annat har president Donald Trump, vid ett flertal tillfällen attackerat Amazons grundare Jeff Bezos och även uttalat sig negativt om AWS bud.
 60. Flera patruller anslöt snabbt till platsen och polisen omhändertog "ett flertal" personer för ordningsstörande och "avlägsnade" ytterligare några av de inblandade från platsen.
 61. Johnson slarvade med närvaron, blev en socialliberal rebell mot partiet flera gånger, kom att skapa rubriker med skarpa uttalanden och fick åka på ”förlåt mig–turné” ett flertal gånger.
 62. Sammanlagt blir det 12–14 träningspass i veckan där flertalet är grenspecifika, det vill säga träning mot en motståndare.
 63. I ett flertal verkliga berättelser får vi följa våldets huvudpersoner, både gärningsmän och offer.
 64. Vulkanen har haft ett flertal utbrott de senaste 50 åren, senast 2016, uppger TT.
 65. Mitsubishi var tidigt ute med Outlander Phev och har onekligen tillåtits härja ostört under en längre period, även om det på senare tid både presenterats och lanserats flertalet modeller, exempelvis hela Volvos XC–familj, Kia Niro eller Mini Countryman.
 66. Bjørn Bjerke tog inte jobbet, utan blev i stället en av de personer som aktivt arbetat med att varna för Onecoin, något som gjort att han fått motta ett flertal hot.
 67. Drottningen har genom åren investerat i flertalet hästar och har ägnat stor tid till hästkapplöpning och hästhoppning.
 68. Cattelan ligger bakom ett flertal uppmärksammade konstverk.
 69. Ett flertal polispatruller arbetar i ärendet och ett större område är avspärrat.
 70. Ett flertal polispatruller arbetade vid 19.
 71. Ole Gunnar Solskjaers United spelade långa stunder ut Tottenham, tog ledningen redan efter sex minuter (Marcus Rashford), prickade ribban och hade ett flertal chanser att trycka dit Spurs rejält.
 72. Ligaformen hade svikit under flertalet tillfällen under ett decennium med så mycket förhoppningar.
 73. Flaket har förstås, som flertalet andra pickuper, uttag för såväl elektriska som tryckluftsdrivna verktyg.
 74. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld.
 75. – Vid flertalet möten med Ursula von der Leyen har vi krävt en kommission som ska driva en klimatpolitik i linje med vad vetenskapen kräver.
 76. Ett flertal missnöjda adelsmän hade beslutat sig för att röja den förhatlige monarken ur vägen, som ett första led i en statskupp som skulle skapa en ny och bättre regim.
 77. Sedan dess har de fått flertalet brev från Göteborg Energi.
 78. Ett flertal av hotellen hittas på ständigt lika tidlösa Kanarieöarna.
 79. Samtidigt fick SEB information från en extern visselblåsare, vilket sammantaget ledde till att SEB i Estland stärkte rutinerna, anmälde ett antal kunder till finanspolisen och avslutade ett flertal kundrelationer”, går det att läsa i pressmeddelandet.
 80. Trots förbudet har demonstranter fortsatt att maskera sig vid ett flertal pro–demokratiska protester under de senaste veckorna.
 81. Av praxis från Europadomstolen framgår att domstolen vid ett flertal tillfällen godtagit att utvisning skett även till länder som inte är kända för att normalt upprätthålla en hög standard vad gäller skyddet för mänskliga fri– och rättigheter.
 82. Inriktningen är beslutsstödslösningar för rapportering, budgetering och analys som även kan integreras med ett flertal av Vismas produkter.
 83. Ett flertal skott tros ha avlossats mot fordonet från en annan personbil, uppger polisen.
 84. Det finns ett flertal olika malariaparasiter där endast Plasmodium falciparum ger upphov till infektioner som kan döda en människa, ibland på bara någon eller några timmar.
 85. Många av dem var inte socialt marginaliserade utan integrerade i det italienska samhället, och bland dem fanns ett flertal radikaliserade kvinnor.
 86. Hon har även medverkat i bland annat ett flertal Wallanderfilmer.
 87. Ledande profilen inom kriminologi Jerzy Sarnecki polemiserar i Kvartal (23/10) mot professorn i industriell ekonomi, Christian Berggren, på ett flertal punkter.
 88. Det var vid 18–tiden på måndagskvällen som polisen fick ett flertal samtal om skottlossning på Eriksfält i Malmö.
 89. Hon menar att Peter Handke är en ovärdig pristagare och att han vid ett flertal tillfällen har förminskat händelserna i Srebrenica.
 90. Så hur ser då affärsmodellen för elbilar ut? Det har rapporterats flertalet gånger att biltillverkarna inte tjänar några pengar på dem.
 91. Ett flertal fordon blev inblandade i två trafikolyckor på söndagseftermiddagen på E18 nordväst om Stockholm.
 92. Frej kontrollerade matchen och hade utöver målen ett flertal bra avslut före paus, som kunde resulterat om inte Viktor Frodig storspelat.
 93. I bakgrunden finns ett flertal konflikter runt de svenska världsarvsplatserna.
 94. Brage hade ett flertal farliga anfall och blev inte på något sätt utspelat.
 95. Ett flertal av imamerna har bedrivit omfattande skolverksamhet och planerat expansion i bland annat Göteborg, Halmstad, Gävle, Umeå och Hedemora.
 96. På omslaget till den svenska utgåvan av Rachel Kushners ”The Mars Room” rosas boken av ett flertal författare.
 97. Studien har bland annat legat till grund för ett flertal regionala planer för infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel, som länsstyrelserna har haft i uppdrag av regeringen att ta fram.
 98. Kalifornien har fått varningen ”extrem röd–flaggad” av meteorologer efter att ett flertal bränder sprids i snabb takt i delstaten sedan förra veckan, rapporterar CNN.
 99. Men valet av enkla material som spännpapper, plakatfärg, plywood och tyg har resulterat i att flertalet original förstörts eller försvunnit.
 100. En man ska ha avlossat ett flertal skott i ett bostadsområde i Borås, skriver Borås Tidning.
Ordet flertal uppdaterades 2020-06-25.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till flertal är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är majoritet en synonym till flertal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.