Synonymer till flertal

Vi känner till 5 synonymer till flertal. Ordet flertal är en synonym till majoritet och många och kan bland annat beskrivas som ”många, åtskilliga; majoritet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flertal samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flertal

 1. flera
 2. majoritet
 3. merpart
 4. många
 5. plural

Vad är motsatsen till flertal?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flertal.

Vad betyder flertal?

 1. många, åtskilliga; majoritet
 2. plural
 3. flera; vanligen om händelser men även annat
 4. (i bestämd form) antal större än hälften

Hur böjs flertal?

 1. flertal
 2. flertalen
 3. flertalens
 4. flertalet
 5. flertalets
 6. flertals

Hur kan ordet flertal användas?

Följande exempelmeningar visar hur flertal kan användas.

 1. polisen har fått in ett flertal tips om mordet
 2. flertalet studenter var nöjda med undervisningen
 3. "bil" heter i flertal "bilar"

Hur används ordet flertal i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flertal används i vanlig text.

 1. Redan nu påverkar klimatförändringen hälsan negativt i ett flertal länder, skriver de.
 2. Simumatik har med stöd av Vinnova Innovativa Startups, utvecklat en global plattform, med kunder i ett flertal länder i Europa och Amerika.
 3. Som om det inte räckte med detta blev Davod dessutom sjuk i mars och uppsökte läkare vid ett flertal tillfällen.
 4. Filantropi betyder rent bokstavligt ”människokärlek”, men det finns ett flertal definitioner av det moderna begreppet.
 5. Detta fungerar genom att trafiken krypteras och leds genom ett flertal reläer vilket gör det praktiskt taget omöjligt att ta reda på en användares identitet eller plats.
 6. I ett flertal länder har kvinnor rapporterat menstruationsstörningar efter att ha vaccinerats mot covid–19.
 7. En läkare i Göteborg döms för bedrägeri, grovt osant intygande och urkundsförfalskning efter att vid ett flertal tillfällen skrivit under reseintyg utan att ha fått ett negativ testresultat.
 8. Blixtnedslag orsakade dessutom ett flertal mindre bränder och många i länet stod fortsatt utan ström på tisdagskvällen.
 9. Läkaren har tjänstgjort vid ungdomsmottagningen på ett flertal skånska orter.
 10. – Sundsvall har visat ett strukturerat och offensivt arbete under ett flertal år för att utveckla verksamheten med stöd av digitalisering.
 11. Demonstranterna skrek slagord som ”ned med diktaturen”, ”vi är inte rädda” och ”fosterlandet och livet”, där ett flertal av Kubas främsta rappartister kräver att yttrandefrihet införs på Kuba.
 12. Och jag skulle säga att det stora flertalet som vaccineras inte känner mer än att det kan bli lite ömt just där man har fått sprutan, så effekten finns där oavsett biverkningar.
 13. Ett flertal personer sågs angripa en man i 25–årsåldern med sparkar och slag.
 14. Tillsammans med sin son har Nils–Erik Andersson kontaktat kundtjänsten hos Telia vid ett flertal tillfällen, berättar han.
 15. – Tittar vi på den senaste matchen, mot Slovakien, så fick vi bra rörelse och skapade ett flertal målchanser.
 16. I slutet av förra veckan meddelade kurderna ett flertal europeiska länder, däribland Sverige, att man inom kort ska börja utvisa IS–utlänningar som inte kommer bli lagförda på plats.
 17. Ett flertal debattartiklar har också skrivits och ett antal tongivande ledarskribenter har givit förslaget sitt stöd.
 18. Anklagas för att utgöra säkerhetshot Dagens ETC har tidigare avslöjat att ett flertal kurder i Sverige riskerar utvisning till följd av att Säpo riktat anklagelser mot dem, om att de utgör allvarliga hot mot rikets säkerhet.
 19. Vårdcentralen Bra Liv i Vetlanda är en av flera vårdcentraler i Sverige som dagligen får in flertal samtal från de som vill boka om andra vaccinationstillfället mot covid–19, tills efter semestern.
 20. Förutom ett flertal enheter från polisen fanns också en helikopter som scannade av området.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är majoritet en synonym till flertal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på flertal