flott

Flott är synonymt med ister och luxuöst och kan bland annat beskrivas som ”elegant; generös”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flott och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till flott

chic, dyr, elegant, fett, finfin, gentil, het, ister, luxuöst, lyx, lyxig, läcker, raffinerad, smakfull, snitsig, snygg, stilig, tiptop, utsökt, välklädd, yppig

Motsatsord till flott

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flott.

Vad betyder flott?

 1. elegant; generös
 2. smält fett från djur
 3. fin, stilig
 4. frikostig, generös
 5. (sjötermer) flytande på så sätt att ingen del av skrovet rör botten
 6. avledning till adjektivet flott

Böjningar av flott

 1. flott
 2. flotta
 3. flottare
 4. flottast
 5. flottaste
 6. flotte
 7. flottet
 8. flottets
 9. flotts

Exempel på hur ordet flott kan användas

 1. en flott bil
 2. ett flott erbjudande

Exempel på hur ordet flott används i svenska tidningar

 1. Och han tar sig i land och lallar desorienterad in i fel flotta villa invid strandkanten och lägger sig nästan i fel säng när han försöker ta sig tillbaka till flickvännens hus.
 2. Men Kina håller på att expandera, skaffa sig militärbaser även i exempelvis Afrika och Kinas flotta är i dag världens största.
 3. Med en flotta om 1 000 rymdfärjor hoppas Musk kunna frakta runt 100 000 människor från jorden till Mars vartannat år, mer om det kan du läsa här.
 4. – Det är ett kontrakt där vi kan få chans att leverera en fullskalig eldriven flotta för en kund.
 5. I kraft av sin överlägsenhet i luften – hans LNA–armé har tillgång både till stridsflyg och en stor flotta med militära drönare – har krigsherren utlyst ett ensidigt flygförbud över Tripoli.
 6. – De har en strategi för sin flotta som de gärna följer för att minska kostnader för underhåll, reservdelar samt besättningens utbildning och licenser, säger Ingo Staack.
 7. Torget utanför Feskekörkan kallades tidigare Fiskeflöten efter den flotte i kanalen varifrån fiskförsäljning skedde.
 8. Uthyrningsföretaget Aggreko har världens största flotta av tillfälliga kraft– och kyllösningar, med kontor i 53 länder.
 9. Flygjätten har en åldrande flotta och den huvudsakliga hubben Johannesburg ligger alltför avsides för att bolaget ska kunna tävla om attraktiva globala långflygningar och löneläget är dessutom högt i personalstyrkan.
 10. Dubaipolisen, redan kända för att använda extravaganta bilar, ser ut att addera Cybertruck till sin flotta.
 11. Enligt uppgifter från Leaseplan har antalet laddbara bilar i bolagets svenska flotta ökat med 45 procent i år jämfört med samma period i fjol.
 12. Årtalet har valts för att kunna ha en helt utsläppsfri flotta på vägarna till 2050.
 13. I det här huset huserade tidigare Michelinkrogen Rosalp som då var flottast i byn.
 14. De bilar som ingått i projektet har rullat i Taxi Göteborgs flotta, och fordonen har analyserats vid servicetillfällena.
 15. I början av 1970–talet utfördes ett experiment där fem män och sex kvinnor bodde på en drivande flotte på Atlanten med syftet att studera relationer och konflikter.
 16. De här trycksakerna görs inte bara som en flott gest mot publiken, en möjlighet att hemma i den egna vrån förlänga och vidga upplevelsen av att ha hört poeten på scen.
 17. Flera amerikanska experter räknar med att Kim Jong–Un förutom avbrutna sanktioner kräver att USA också tar bort sin flotta utanför den koreanska halvön och avbryter det militära samarbetet med Sydkorea.
 18. Det här kontraktet på ett specialanpassat skepp – som skulle vara en nyckeltillgång för vilken flotta som helst, är väldigt viktigt för slutanvändaren – den svenska flottan.
 19. Xi Jinping har moderniserat Kinas armé och inte minst dess flotta.
 20. Parallellt har Rysslands president Putin en växande flotta av specialutrustade ”domedagsflygplan” att fly till.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till flott är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ister en synonym till flott. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.