Synonymer till flott

Vi känner till 21 synonymer till flott. Ordet flott är en synonym till ister och luxuöst och kan bland annat beskrivas som ”elegant; generös”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flott samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flott

 1. chic
 2. dyr
 3. elegant
 4. fett
 5. finfin
 6. gentil
 7. het
 8. ister
 9. luxuöst
 10. lyx
 11. lyxig
 12. läcker
 13. raffinerad
 14. smakfull
 15. snitsig
 16. snygg
 17. stilig
 18. tiptop
 19. utsökt
 20. välklädd
 21. yppig

Vilka ord betyder nästan samma sak som flott?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till flott. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. inne
 2. sensuell
 3. överdåd
 4. överflöd
 5. sexig
 6. raffig
 7. porrig
 8. ståtlig
 9. tjusig
 10. vacker
 11. prydlig

Vad är motsatsen till flott?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flott.

Vad betyder flott?

 1. elegant; generös
 2. smält fett från djur
 3. fin, stilig
 4. frikostig, generös
 5. (sjötermer) flytande på så sätt att ingen del av skrovet rör botten
 6. avledning till adjektivet flott

Hur böjs flott?

 1. flott
 2. flotta
 3. flottare
 4. flottast
 5. flottaste
 6. flotte
 7. flottet
 8. flottets
 9. flotts

Hur kan ordet flott användas?

Följande exempelmeningar visar hur flott kan användas.

 1. en flott bil
 2. ett flott erbjudande

Hur används ordet flott i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flott används i vanlig text.

 1. Inofficiellt sedan 1949 – och officiellt sedan 1996 – så har de länderna en helt gemensam flotta såväl i freds– som i tid av krig, med samma typ av fartyg, helikoptrar och utbildning.
 2. Bolagets flotta inkluderar 749 plan, inklusive 291 från Boeings 737–serie.
 3. Nu är planen att bygga en flotta av fordon för avancerade tester, och bolaget har också för avsikt att utöka sin personalstyrka.
 4. Det var viktigt att kunna slå mot en fientlig flotta och Lansen blev det första planet som fick den nya sjömålsroboten Rb 04.
 5. Bolaget fraktar redan i dag gods i 19 konventionella segelbåtar, men planen är att sjösätta en hel flotta av fartyg byggda för att konkurrera på en mer industriell skala.
 6. Under sent 1800–tal och förra sekelskiftet var ön känd som en flott kurort för turister från hela Östersjöområdet och svenska kändisar som Zorn och Strindberg.
 7. I den flotta sammanträdessalen intill med ett stort polerat bord i ädelträ och med tunga, vackra stolar tronar på kortsidan en jättelik bildskärm för digitala möten.
 8. Och han tar sig i land och lallar desorienterad in i fel flotta villa invid strandkanten och lägger sig nästan i fel säng när han försöker ta sig tillbaka till flickvännens hus.
 9. Men Kina håller på att expandera, skaffa sig militärbaser även i exempelvis Afrika och Kinas flotta är i dag världens största.
 10. Med en flotta om 1 000 rymdfärjor hoppas Musk kunna frakta runt 100 000 människor från jorden till Mars vartannat år, mer om det kan du läsa här.
 11. – Det är ett kontrakt där vi kan få chans att leverera en fullskalig eldriven flotta för en kund.
 12. I kraft av sin överlägsenhet i luften – hans LNA–armé har tillgång både till stridsflyg och en stor flotta med militära drönare – har krigsherren utlyst ett ensidigt flygförbud över Tripoli.
 13. – De har en strategi för sin flotta som de gärna följer för att minska kostnader för underhåll, reservdelar samt besättningens utbildning och licenser, säger Ingo Staack.
 14. Torget utanför Feskekörkan kallades tidigare Fiskeflöten efter den flotte i kanalen varifrån fiskförsäljning skedde.
 15. Uthyrningsföretaget Aggreko har världens största flotta av tillfälliga kraft– och kyllösningar, med kontor i 53 länder.
 16. Flygjätten har en åldrande flotta och den huvudsakliga hubben Johannesburg ligger alltför avsides för att bolaget ska kunna tävla om attraktiva globala långflygningar och löneläget är dessutom högt i personalstyrkan.
 17. Dubaipolisen, redan kända för att använda extravaganta bilar, ser ut att addera Cybertruck till sin flotta.
 18. Enligt uppgifter från Leaseplan har antalet laddbara bilar i bolagets svenska flotta ökat med 45 procent i år jämfört med samma period i fjol.
 19. Årtalet har valts för att kunna ha en helt utsläppsfri flotta på vägarna till 2050.
 20. I det här huset huserade tidigare Michelinkrogen Rosalp som då var flottast i byn.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ister en synonym till flott. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på flott