Synonymer till flyganfall

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flyganfall samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flyganfall

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flyganfall.

Vad är motsatsen till flyganfall?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flyganfall.

Vad betyder flyganfall?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av flyganfall.

Hur böjs flyganfall?

 1. flyganfall

Hur kan ordet flyganfall användas?

Det saknas exempel på hur flyganfall kan användas.

Hur används ordet flyganfall i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flyganfall används i vanlig text.

 1. Förutom Israels flyganfall fortsatte även Hamas raketavlossningar mot Israel under söndagen.
 2. Han liksom flera andra kommentatorer nämner Trumps unika erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad, hans plötsliga flyganfall mot Syrien och hans återkommande hot om att överge internationella avtal.
 3. Ledaren Mohammed Emwazi dödades i ett flyganfall i Syrien efter en intensiv människojakt 2015.
 4. – Den USA–ledda koalitionen som strider mot IS dödade uppskattningsvis 150 IS–soldater i ett flyganfall på lördagen, säger han till CNN.
 5. Enligt ett uttalande från koalitionen genomfördes ett flyganfall mot ett av IS högkvarter, där anhängarna samlats, efter ett ”omfattande underrättelsearbete”.
 6. Enligt ett uttalande från koalitionen utfördes ett flyganfall mot ett av IS högkvarter, där anhängarna samlats, efter ett "omfattande underrättelsearbete".
 7. Den turkiska militärinsatsen mot den USA–stödda kurdiska YPG–milisen i Afrin gick in på fjärde dagen på tisdagen med artilleribeskjutning och flyganfall mot kurdiska mål, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.
 8. Han redogjorde för ett flyganfall i Taezprovinsen i tisdags som skulle stödja en lokal resning mot rebellerna, men av misstag besköt en marknadsplats.
 9. I fredags sköts två personer ihjäl av israeliska soldater i samband med protester längs gränsen mellan Israel och Gazaremsan och två palestinier dödades under ett israeliskt flyganfall i Gaza på lördagsmorgonen.
 10. En militärallians ledd av Saudiarabien inledde den 26 mars 2015 flyganfall mot rebellerna, som de hävdar får stöd från ärkefienden Iran.
 11. De skulle öva flyganfall mot amerikanska hangarfartyg.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?