Synonymer till flygresa

Flygresa kan beskrivas som ”resa med flygplan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flygresa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flygresa

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flygresa.

Vad är motsatsen till flygresa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flygresa.

Vad betyder flygresa?

 1. resa med flygplan

Hur kan ordet flygresa användas?

Det saknas exempel på hur flygresa kan användas.

Hur används ordet flygresa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flygresa används i vanlig text.

 1. Utsläppen från de långa flygresorna till Alaska är inte direkt ett argument för klimatturismen.
 2. Men nu slutar Globalrunners helt med flygresor.
 3. Njuter du av solen – och vetskapen om att du har kompenserat flygresans utsläpp till paradisön? Tyvärr är inte det lösningen på världens problem.
 4. Men inför och under jul– och nyårshelgerna var efterfrågan på flygresor hög, både för inrikes– och utrikesresor.
 5. Att livsstilen med bilåkande, prylkonsumtion, flygresor och biffätande orsakar koldioxidutsläpp som rubbar klimatet har de flesta säkert hört talas om.
 6. Aleksej Navalnyj tillbringade fem månader i Tyskland för att återhämta sig från den den uppmärksammade förgiftningsattack med nervgiftet Novitjok som han utsattes för under en flygresa från ryska staden Tomsk.
 7. Den mer smittsamma mutationen av covid–19–viruset har fått flera länder att med kort varsel stoppa flygresorna till och från Storbritannien.
 8. Under högtiden steg antalet flygresor i landet till de högsta nivåerna sedan i mars, och i december har landet registrerat nya rekordnivåer över antalet sjukdomsfall och dödsfall relaterade till covid–19.
 9. I fjol stod ståltillverkaren ensam för 14 procent av våra totala utsläpp – mer än 2,5 miljoner flygresor till Thailand.
 10. Skillnaden ligger alltså på hela 5,17 ton CO2, vilket motsvarar 51 700 pantade burkar eller lite mer än fem flygresor tur och retur mellan Stockholm och Genève.
 11. Alla flygresor där det finns ett tågalternativ som är mindre än tre timmar lång blev också förbjudna i samband med regeringens avtal.
 12. Förtroendet för flygplatsledningens prognoser är sedan länge bortblåst och dessutom skapar den rådande coronapandemin osäkerhet kring hur efterfrågan på flygresor kommer att se ut i oktober.
 13. Om man däremot bara har bokat en vanlig flygresa så är det helt och hållet villkoren för just den biljetten som avgör huruvida du kan få pengarna tillbaka.
 14. Jag klimatkompenserar flygresor så gott det går.
 15. Stormen Ciara, som slagit mot norra Europa under helgen, har haft en mer oväntad effekt – flygresor i östlig riktning över Atlanten har gått rekordfort.
 16. Men konceptet med klimatkompensation är ju inte att man slussar pengar från dig som kompenserar för en flygresa med 100 kronor och vi tar dem och lägger in i ett projekt, säger Patay.
 17. Totalt kommer runt 180 flygresor att ställas in under nyårshelgen som ett resultat av strejken, vilket motsvarar 15 procent av bolagets planerade resor, skriver BBC.
 18. Det finns ju olika nödvändiga flygresor och det finns fortfarande möjligheter att innovera även på det här området.
 19. Förra året gjordes nio flygresor på sträckan av anställda vid Göteborgs universitet.
 20. Under den långa flygresan snurrade Nedomanskys huvud av alla möjliga tankar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på flygresa

Bild till ordet flygresa

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet flygresa.

Bild med texten flygresa