Synonymer till flygtrafik

Flygtrafik kan beskrivas som ”trafik med flygplan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flygtrafik samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flygtrafik

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flygtrafik.

Vad är motsatsen till flygtrafik?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flygtrafik.

Vad betyder flygtrafik?

 1. trafik med flygplan

Hur kan ordet flygtrafik användas?

Det saknas exempel på hur flygtrafik kan användas.

Hur används ordet flygtrafik i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flygtrafik används i vanlig text.

 1. Nu har in– och utfarterna mot São Paulos största flygplats Guarulho blockerats och delar av flygtrafiken ligger nere.
 2. För flygtrafik gäller 3 500 fot (drygt 1 000 höjdmeter).
 3. Det kan slå mot exempelvis flygtrafik, sjöfart, vägnavigering, drönare, vissa vapensystem och spårsändare.
 4. Mobiloperatörerna anser å sin sida att farhågorna är överdrivna, detta då det berörda frekvensbandet redan används i 40 länder runt om i världen utan att det lett till några större störningar för flygtrafiken.
 5. Vulkanen spyr ut tjocka moln av svart aska och på lördagen stängde öns flygplats, sedan flygtrafiken börjat begränsas redan på fredagen.
 6. Tumultet på flygplatsen gjorde att all flygtrafik tillfälligt stoppades under eftermiddagen på måndagen, men på tisdagsmorgonen lyfte åter evakueringsflyg från Kabul.
 7. – Vårt huvudfokus i dag är att se till att allt kommer i gång igen på flygplatsen så att flygtrafiken kan fortsätta, säger Finer till MSNBC.
 8. Oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja kritiserar regimen på Telegram för att ha ”riskerat säkerheten för passagerarna ombord, och all civil flygtrafik, för att straffa den man som var redaktör för Belarus största oberoende Telegramkanal”.
 9. Om det däremot kommer ett myndighetskrav så betonar han att de kommer följa det liksom andra transportföretag inom exempelvis flygtrafik.
 10. Tidpunkten kunde knappast vara sämre när pandemin nu slår hårt mot flygtrafiken i världen.
 11. Coronakrisen har fått flygtrafiken världen över att minska rejält.
 12. Och vi erbjuder en teknisk kapacitet i världsklass när det gäller att utveckla och operera de avancerade framdrivningssystem som krävs för att driva kommersiell flygtrafik vid höga mach–tal, säger Rolls–Royces teknikchef Tom Bell.
 13. Ingenjören Edward Robert Armstrong var besatt av att bygga en serie av flytande flygplatser i Atlanten, för tankning av flygplan så att flygtrafik skulle kunna komma i gång mellan Europa och Amerika.
 14. – Då minskade utsläppen också, liksom när Eyjafjallajökulls utbrott bromsade flygtrafiken 2010.
 15. Den 12 april lämnade han Australien som sista utlänning i en internationell träningsgrupp, drygt en vecka senare var i princip all linjär flygtrafik från och till landet inställd på grund av covid–19.
 16. För närvarande är flygtrafiken från och till Skavsta väldigt begränsad både på grund av coronapandemin och att Ryanair så sent som i december avvecklade sin närvaro där.
 17. Samtidigt som SAS meddelar att man återupptar fler flyglinjer i juni än tidigare meddelat kommer facit för flygtrafiken i maj.
 18. Till exempel ökar den reguljära flygtrafiken sakta men säkert.
 19. När han skulle köpa lägenheten på Björkbacksvägen i Bromma berättade ägaren hur hemskt det var med all flygtrafik och hur hela huset tidigare skakat av jetplanen.
 20. Nya siffror från Swedavia visar på ett kraftigt fall i den svenska flygtrafiken.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet flygtrafik

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet flygtrafik.

Bild med texten flygtrafik