Synonymer till flygvapen

Vi känner till en synonym till flygvapen. Ordet flygvapen är synonymt med militärtjänst och kan bland annat beskrivas som ”ett lands militära flygplan med personal”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flygvapen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flygvapen

 1. militärtjänst

Vad är motsatsen till flygvapen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flygvapen.

Vad betyder flygvapen?

 1. ett lands militära flygplan med personal
 2. militär vapengren som består av (ett lands) luftstridskrafter

Hur böjs flygvapen?

 1. flygvapen
 2. flygvapens
 3. flygvapnen
 4. flygvapnens
 5. flygvapnet
 6. flygvapnets

Hur kan ordet flygvapen användas?

Följande exempelmeningar visar hur flygvapen kan användas.

 1. armén, flottan och flygvapnet

Hur används ordet flygvapen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flygvapen används i vanlig text.

 1. Regeringssidan backas av en koalition ledd av Saudiarabien, Förenade Arab­emiraten och bland annat USA och Storbritannien som exporterar stora mängder av sofistikerade vapensystem som används av det saudiska flygvapnet i sina attacker i Jemen.
 2. De första försöken inleddes 1947 av amerikanska flygvapnet med ombyggda amfibieflygplan av typen PBY Catalina.
 3. Flottan och flygvapnet ska enligt klippet följa arméns riktlinjer.
 4. Både Radev och Janev är generaler, från det bulgariska flygvapnet respektive armén.
 5. Och i helgen meddelade det danska flygvapnet att två jaktplan ska flyttas till Bornholm.
 6. – Luis Elizondo arbetade med ett spjutspetsprogram inom Pentagon som hette ”Advanced Aviation Threat Identification Program” för att undersöka hot som amerikanska flygvapnet kunde tänkas möta i framtiden.
 7. Både marktrupper och flygvapnet deltog i en räd som pågick under omkring 40 min.
 8. På tisdagen höll Rysslands Svarta havs–flotta övningar i området tillsammans med flygvapnet, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.
 9. Ebone Afrika, pensionerad datatekniker vid flygvapnet, och Nigeria Silver, som arbetar inom försäkringsbranschen, har precis kommit ut från röstlokalen.
 10. Den så kallade Tallboy–bomben, som upptäcktes i fjol när hamnen i Świnoujścieie skulle muddras, fälldes av Storbritanniens flygvapen i en attack på ett nazityskt krigsskepp 1945.
 11. Årets sommarjobb för ÖB är att räkna på vad 25 miljarder räcker till och hur det ska fördelas mellan armén, flygvapnet och marinen när 60 procent av försvarsberedningens förslag måste strykas.
 12. Det iranska flygvapnets högste befälhavare, Amir Ali Hajizadeh, tar personligen på sig ansvaret för nedskjutningen.
 13. Enligt Abe ska den nya styrkan, som kommer att lyda under flygvapnet, också hålla koll på Nordkoreas missiluppskjutningar, skriver nyhetsbyrån Kyodo.
 14. Amir Ali Hajizadeh, befälhavare för det iranska revolutionsgardets flygvapen, har tagit på sig ansvaret för misstaget.
 15. Amir Ali Hajizadeh, högste befälhavare för Islamiska revolutionsgardets flygvapen, har personligen tagit på sig det fulla ansvaret för nedskjutningen.
 16. Försvarsmakten och ÖB vill genomföra alla föreslagna satsningar inom ”de blå” försvarsgrenarna flygvapnet och marinen till 2025.
 17. De två som beställdes av det svenska flygvapnet hade till exempel extra stora fönster för flygspaning, men annars marknadsfördes Futuro House i allmänhet som sportstuga för jakt, fiske och allmän rekreation.
 18. Tokyo bombades vid flera tillfällen av det amerikanska flygvapnet 1942–1945, varav den största räden kom i augusti 1945 då Japan kapitulerade.
 19. Den 15 september lämnade Sacoolas landet på ett flygplan tillhörande det amerikanska flygvapnet.
 20. Så många flygare dog i det olycksdrabbade svenska flygvapnet mellan 1946 och 1989.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är militärtjänst en synonym till flygvapen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?