Synonymer till flyktingbarn

Flyktingbarn kan beskrivas som ”barn som är flykting”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flyktingbarn samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flyktingbarn

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flyktingbarn.

Vad är motsatsen till flyktingbarn?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flyktingbarn.

Vad betyder flyktingbarn?

 1. barn som är flykting

Hur kan ordet flyktingbarn användas?

Det saknas exempel på hur flyktingbarn kan användas.

Hur används ordet flyktingbarn i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flyktingbarn används i vanlig text.

 1. Omar, ett före detta flyktingbarn från Somalia, nu 37 år, gjorde en provokativ entré på den politiska arenan 2018 och har sedan dess inte hållit sig i bakgrunden.
 2. Båda är 20 år gamla och kom till Göteborg som ensamkommande flyktingbarn för fem år sedan.
 3. När tre flyktingbarn strandar i byn är det som om all svärta och cynism vädras ut av solidariteten.
 4. Pendeltågsstationen Hyllie förvandlades till gränskontroll, mässhallen till Migrationsverkets väntrum, gymnastiksalar till boenden för ensamkommande flyktingbarn och kyrkor till natthärbärgen.
 5. Det förflutna gör sig påmint samtidigt som de hittar tre unga flyktingbarn som gömmer sig i närheten.
 6. – Från början var tanken att vi skulle intervjua flyktingbarn, men sedan bestämde vi att vi skulle inkludera andra barn också, så att det inte skulle bli ”vi och dom”.
 7. De flesta av de ensamkommande flyktingbarnen som kommer till Sverige blir placerade i HVB–hem av kommunen.
 8. En brand utbröt natten till onsdagen på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Hallstahammar i Västmanland.
 9. När tre ensamkommande flyktingbarn tar sig i land i närheten av byn ställs syskonens livsval på sin spets och de tvingas tänka om.
 10. Det kunde bland annat konstateras att det långt tidigare kommit signaler om att anställdas beteende gentemot flyktingbarnen väckt oro.
 11. Efter de många flyktingbarn som kom under 2015 och 2016 har nivåerna för antalet barn återigen "normaliserats".
 12. I serien ville de utmana den svenska självbilden som humanistisk stormakt och tog i avsnittet "De desillusionerade humanisterna" upp en problematiserande bild av vårt mottagande av ensamkommande flyktingbarn.
 13. DN har skrivit att det fanns en hotbild mot flickan, som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan hösten 2015.
 14. Från finska flyktingbarn på Östersjön till den enorma mängd människor som fått ta vägen över Medelhavet i nutid.
 15. Vad är kärlek? Vad är sexualitet? Vad är okej att göra och inte? Det var några av frågorna som diskuterades när killarna på Vallda HVB–hem för ensamkommande flyktingbarn utanför Göteborg hade temadag om integration, sexualitet och relationer.
 16. Enligt polisen förekom det att grupper av killar, som ska ha varit ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, omringade tjejer och tafsade på dem.
 17. Få kommuner har öppnat stödboenden för ensamkommande flyktingbarn sedan boendeformen infördes, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
 18. Tänk om två studenter öppnade upp sin studentlya för asylsökande eller om den ensamstående mamman bjuder in till middagar för ensamkommande flyktingbarn.
 19. De nya larmen om att flyktingbarn utnyttjas av sexköpare visar att åtgärderna inte varit tillräckliga, menar Patrik Cederlöf, samordnare mot människohandel och prostitution.
 20. Men Mahdi hade också nått Sverige för ett år sen och kort därefter hamnade han i Örebro, och därefter på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Hagfors.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet flyktingbarn

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet flyktingbarn.

Bild med texten flyktingbarn