Synonymer till flyktingkris

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flyktingkris samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till flyktingkris

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till flyktingkris.

Vad är motsatsen till flyktingkris?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till flyktingkris.

Vad betyder flyktingkris?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av flyktingkris.

Hur böjs flyktingkris?

 1. flyktingkris
 2. flyktingkrisen

Hur kan ordet flyktingkris användas?

Det saknas exempel på hur flyktingkris kan användas.

Hur används ordet flyktingkris i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet flyktingkris används i vanlig text.

 1. När flyktingkrisen slog till 2015 så tillhandahöll Jan Emanuel boenden för ensamkommande och gjorde då tack vare svenska staten en vinst på uppemot 60 miljoner kronor.
 2. Generellt kan man dra en skiljelinje mellan personer som är födda i Syrien och de som har syriska föräldrar men är födda i Sverige, samt mellan de som kommit till Sverige på 1980–talet och de som kom under flyktingkrisen runt 2015.
 3. Den största förändringen i lagen är att tidsbegränsade uppehållstillstånd blir huvudregel för de som beviljas asyl, med undantag för kvotflyktingar, i stället för permanenta som varit huvudregeln sedan 1984 och fram till flyktingkrisen 2015.
 4. Tidigare var permanenta uppehållstillstånd huvudregeln i Sverige, men efter flyktingkrisen 2015, då 163.
 5. Under flyktingkrisen var nationalismen etnisk.
 6. Senast Löfven intervjuades i Agendas studio var exempelvis i samband med flyktingkrisen hösten 2015.
 7. Mjuka S–ledare försöker med en solidarisk nationalism vilket fungerar illa i en global värld där flyktingkris och slaveri faktiskt finns här och nu.
 8. Då hade Löfvens regering en flyktingkris att hantera och flyktingpolitiken lades om.
 9. Den kollapsade kapitalismen var bara en vägbula, någon flyktingkris var inte på kartan.
 10. Sedan kom en ny tid, med IS och flyktingkris och fake news och konspirationsnoja och altright och polarisering och Donald Trump och ryska påverkansoperationer och Cambrige Analytica–skandalen och högernationalister som tog makten i land efter land.
 11. Stefan Löfvens rödgröna regering – den första i sitt slag – har överlevt både en fälld budget och en flyktingkris av historiska dimensioner.
 12. Ända sedan Europas flyktingkris intensifierades i början av 2015 har Viktor Orbán profilerat sig som ledande motståndare till ”generösa” länder i norr, som Tyskland och Sverige.
 13. Att terrorhot och flyktingkris skulle ha underblåst efterfrågan i Europa var ingen en jätteskräll men även Nordamerika stod för en positiv tillväxtöverraskning, även om det fanns en tillfällig komponent där också.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?