Synonymer till fordran

Vi känner till 9 synonymer till fordran. Ordet fordran är en synonym till krav och fordra och kan bland annat beskrivas som ”begäran, anspråk; tillgodohavande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fordran samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fordran

 1. anspråk
 2. begära
 3. begäran
 4. fordra
 5. hemställa
 6. krav
 7. lusta
 8. tillgodohavande
 9. tillämpa

Vilka ord betyder nästan samma sak som fordran?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till fordran. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. anhålla
 2. erfordra

Vad är motsatsen till fordran?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fordran.

Vad betyder fordran?

 1. begäran, anspråk; tillgodohavande
 2. begäran, krav, anspråk

Hur kan ordet fordran användas?

Följande exempelmeningar visar hur fordran kan användas.

 1. firman har en fordran på 10 000 kronor på honom

Hur används ordet fordran i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fordran används i vanlig text.

 1. Både den norska och den svenska staten har sagt nej till att skjuta till mer pengar, men har gått med på att omvandla fordringar på SAS till aktier.
 2. Jakob Andreasson menar att avtalet är fördelaktigt för kommunen eftersom Barslund, om företaget fortfarande varit igång, hade haft fordringar på staden värda runt 11 miljoner kronor för det arbete som redan utförts.
 3. Inte minst efter att bolagets största fordringsägare Ingram Micro, men även andra verksamheter med stora fordringar som till exempel Skatteverket meddelat att man inte ställde sig bakom en fortsatt rekonstruktion.
 4. Enbart Trafikverket har fordringar på över 17 miljoner.
 5. Bolagen har bland de saftigare fordringarna till Goyada – 4,7 respektive drygt 2 miljoner kronor framgår av tingsrättshandlingar.
 6. Och enligt vd Bo Askvik så står nu mycket på spel, inte minst jobben för de drygt 1 000 anställda liksom skulder och fordringar för mångmiljardbelopp.
 7. Kronofogdemyndigheten driver in obetalda fordringar från de kriminella som har skulder.
 8. Vi beslutade därför att skriva ner allt till noll, alla fordringar – som alltså är fordringar mellan ETC bolagen, inte till utomstående – skrevs av och värderingarna av bolagens interna fordringar skrev ner till noll.
 9. Du kan söka ersättning från konkursboet, men ditt krav blir en oprioriterad fordran.
 10. Fordringar i den nya fordringsklassen ska tas ut efter oprioriterade fordringar och före efterställda fordringar.
 11. Nettoomsättningen i Intrum Justitias affärsområde Finansiella tjänster, som till största del utgörs av köp av avskrivna fordringar, var 1.
 12. En svensk krona utgör en fordran på centralbanken.
 13. Erik Zachrisson säger att han inte vet hur mycket pengar det handlar om totalt sett, men har uppmanat spelarna att i så fall göra en fordran via Unionen så att det blir en utmätning.
 14. Vidare meddelar Trelleborg att utvecklingen för den avyttrade verksamheten Trelleborg Vibracoustic ger goda förutsättningar för en tilläggsköpeskilling som kan komma att överstiga den bokförda fordran om cirka 224 miljoner kronor.
 15. Vidare meddelade bolaget att utvecklingen för avyttrade Vibracoustic ger goda förutsättningar för en tilläggsköpeskilling överstigande den bokförda fordran.
 16. Skulle kronofogden utmäta fastigheten har du rätt att få betalt för din fordran före alla oprioriterade fordringsägare.
 17. Skatteverket, som har en halv miljard i fordringar i de olika bolagen, ska i veckan lämna beslut om de godkänner avskrivningar av skulderna.
 18. Enligt tidigare uppgifter ska Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, lämna sitt svar under tisdagen.
 19. På tisdag väntar sedan en "ödesdag" för koncernen när Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, ska säga ja eller nej till det ackordsförslag som presenterats.
 20. Det är vanligt att en rekonstruktion innebär en så kallad ackordsuppgörelse, där fordringsägarna går med på att avstå en del av sina fordringar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är krav en synonym till fordran. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på fordran

Bild till ordet fordran

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet fordran.

Bild med texten fordran