Synonymer till formalia

Vi känner till 2 synonymer till formalia. Ordet formalia är en synonym till formalitet och formaliteter och kan bland annat beskrivas som ”benämning på ordningsfrågor som ett möte måste behandla före sakfrågorna, även om andra /vanligen onödiga/ regler som måste följas”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av formalia samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till formalia

  1. formalitet
  2. formaliteter

Vad är motsatsen till formalia?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till formalia.

Vad betyder formalia?

  1. benämning på ordningsfrågor som ett möte måste behandla före sakfrågorna, även om andra /vanligen onödiga/ regler som måste följas
  2. hur du strukturerar upp en text i ett ordbehandlingsprogram t.ex. i Word. I dessa fall innebär det vilket typsnitt, vilket teckenstorlek, vilket radavstånd som ska användas i din text.

Hur kan ordet formalia användas?

Det saknas exempel på hur formalia kan användas.

Hur används ordet formalia i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet formalia används i vanlig text.

  1. Men det bästa är att vi får fortsätta att vara entreprenörer och att koncernledningen inte dränker oss med onödig formalia som jag upplevt tidigare när större koncerner förvärvar bolag, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy Power Solutions AB.
  2. Men dessa siffror inkluderar även orealiserade aktieupp– och nedgångar, och har enligt Reuters avfärdats av Buffett som meningslös formalia.
  3. Under tisdagseftermiddagen tog polisen beslut om att inleda en särskild händelse, vilket beskrevs som ett formalia nödvändigt för att mer resurser skulle kunna skjutas till i sökandet efter flickan.
  4. Men med tanke på vad som framkom i den externa utredningen om en nonchalant attityd till regelverk och formalia har KI ett omfattande attityd– och förändringsarbete framför sig.
  5. Det struntades i formalia, regler och lagar.
  6. Så ändringarna lägger visserligen ännu mer formalia i processen, men kommer nog ändå att välkomnas av såväl de flesta berörda av gruvprojekt liksom av gruvbolagen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är formalitet en synonym till formalia. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet formalia

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet formalia.

Bild med texten formalia