Synonymer till formell

Vi känner till 4 synonymer till formell. Ordet formell är en synonym till regelrätt och logik och kan bland annat beskrivas som ”som avser den yttre formen ”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Formell är motsatsen till informell.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av formell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till formell

 1. korrekt
 2. logik
 3. regelrätt
 4. värdig

Vad är motsatsen till formell?

 1. informell

Vad betyder formell?

 1. som avser den yttre formen 
 2. stel, konventionell
 3. som rör formen
 4. som passar vid strikta sammanhang såsom i affärs- eller politikvärlden, vilka karaktäriseras av ett striktare, mindre impulsivt och mer kontrollerat och diskret beteende, ofta med viss reduktion av känslomässiga reaktioner till förmån för strikt logiskt tänkande eller anpassande efter förutbestämda regler
 5. som rör formella sammanhang
 6. som registreras på något för situationen särskilt sätt

Hur böjs formell?

 1. formell
 2. formella
 3. formellare
 4. formellast
 5. formellaste
 6. formelle
 7. formellt

Hur kan ordet formell användas?

Följande exempelmeningar visar hur formell kan användas.

 1. den formella behandlingen av ärendet sker nästa vecka
 2. han var väldigt formell när han hälsade på dem

Hur används ordet formell i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet formell används i vanlig text.

 1. – De vill ligga kvar på ”helt emot”, så de får vara kvar där så länge, vi avvaktar tills de fattat ett formellt beslut, säger Christer Isaksson.
 2. Det här är ett drag som skulle kunna leda till en formell utredning och en ny granskning av it–jätten.
 3. Det formella förslaget avvisades dock bara timmar senare i parlamentet.
 4. Ryssland och Japan har sedan tidigare en komplicerad relation och har därför inte skrivit ett formellt fredsfördrag efter kriget.
 5. Enligt reglerna måste varje kandidat samla minst 500 formella sponsorskap bland Frankrikes tusentals folkvalda, vilket framför allt handlar om borgmästare i landets upp emot 35 000 kommuner.
 6. Enligt åtalet, som kom i onsdags, har verksamheten ägnat sig åt att dölja det faktum att alltihopa kommer från så kallad illegal karusellhandel, ett slags momsbedrägeri som formellt kallas MTIC (Missing trader intra–community fraud).
 7. Men efter ankomsten meddelade Malis militärjunta att danskarna inte var välkomna och att någon formell förfrågan inte framställts.
 8. Finansiella stabilitetsrådet, vars arbete leds av finansmarknadsministern, fattar inga formella beslut.
 9. Hundratals möten har hållits utan ett spår av formell dokumentation.
 10. Skyddsorganisationen har även lämnat in fyra formella anmälan som innebär att arbetsgivaren måste agera utifrån en viss tidsram, annars kan ärendet anmälas till Arbetsmiljöverket.
 11. Även om arbetsplatser i Sverige är mindre formella än i många andra länder, så visst finns det anledning att klä sig rätt.
 12. En koalition av mjukvaru– och molnföretag som kallar sig Coalition for a Level Playing Field har, med företaget Nextcloud i spetsen, formellt framfört kritik om Microsofts affärsmetoder till EU.
 13. Anderssons regering tillträder sedan formellt vid en skifteskonselj med kungen som ordförande.
 14. Enligt nyhetsbyrån AP har presidenten förhandlat med partiledaren Valdemar Costa Neto om hur samarbetet mellan dem och inom partiet ska fungera när Bolsonaro rent formellt blivit partimedlem.
 15. Alliansen har presenterats tidigare men lanseras formellt under klimatmötet i Skottland – som är inne på sina sista skälvande dagar.
 16. Foxconn – formellt kallat Hon Hai Precision Industry – presenterade tre prototyper på elbilar i måndags och har i sin elbilssatsning redan träffat samarbetsavtal med amerikanska Fisker och den thailändska energikoncernen PTT.
 17. Det är dock enligt analytiker oklart om rekommendationerna kommer att leda till att presidenten anklagas formellt, eftersom Bolsonaro har tillräckligt stort stöd i kongressen för att undvika att det blir någon rättegång.
 18. Men det är till stor del av formella skäl.
 19. Detta är nu formellt en del av Windows 11.
 20. Något formellt rättsintyg i samband med undersökningen utfärdades inte heller.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är regelrätt en synonym till formell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är informell motsatsen till formell.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på formell

Ord som slutar på formell