formgett

Se även formger.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av formgett och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till formgett

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till formgett.

Motsatsord till formgett

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till formgett.

Vad betyder formgett?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av formgett.

Böjningar av formgett

  1. formgett

Exempel på hur ordet formgett kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet formgett används i svenska tidningar

  1. Därtill har hon bland annat formgett kulisser och scenkläder till en rad balettföreställningar och därför planerades en balettgalaföreställning på Tivoli till hennes ära i samband med födelsedagen, som nu ställts in.
  2. Ljusstakar och vattenkaraffer, vinglas, koppar, fat, bestick och glasserviser – ja, allt som behövs för att duka ett bord har Ingegerd Råman formgett.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till formgett är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.