formidabel

Synonymer till formidabel

fantastisk, fenomenal, fullgod, jättebra, otrolig, storslagen

Motsatsord till formidabel

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till formidabel.

Vad betyder formidabel?

 1. (ålderdomligt) fruktansvärd, fasaväckande
 2. godartad och imponerande

Exempel på hur formidabel används i svenska tidningar

 1. I en scen som gestaltar änklingens pånyttfödelse utför Ulveson en formidabel pappadans där han spelar luftgitarr med en kökshandduk och juckar mot en dörrkarm till tonerna av Tomas Ledin–refrängen ”Hon vill bara ha mig till en sak”.
 2. – Johaug är precis så formidabelt överlägsen i klättringen som hon varit tidigare, före sin dopningsavstängning, sa SVT Sports kommentator Jacob Hård under sändingen.
 3. Med deras olika kunskaper och perspektiv kommer de att utgöra ett formidabelt lag, sa hon.
 4. Med deras olika kunskaper och perspektiv kommer de att utgöra ett formidabelt lag, säger von der Leyen om Johansson och Schinas.
 5. För även om vätgas är energikrävande att producera är den formidabel som energilagring.
 6. XC40 har varit en formidabel försäljningssuccé och blev utsedd till Årets bil 2018 vid bilmässan i Genève tidigare i år.
 7. Efter denna formidabla övertalningskampanj införskaffade jag det som jag i den stunden betraktade som ett självklart plagg i var mans garderob.
 8. Det stora eposet om 1800–talsemigranterna som åberopas av allt från syndikalister till sverigedemokrater och som det skapats en formidabel kulturindustri runt.
 9. och skådespelarna är ju helt formidabla, säger Robert Guédiguian och hans hustru, tillika favorit­aktris, Ariane Ascaride i munnen på varandra.
 10. Det där sista rycket var formidabelt och det första riktigt stora ögonblicket för unge Sebbe, men knappast det sista.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av formidabel

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är jättebra en synonym till formidabel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.