Synonymer till formulera

Vi känner till 6 synonymer till formulera. Ordet formulera är en synonym till uttrycka och framföra och kan bland annat beskrivas som ”uttrycker, utformar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av formulera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till formulera

 1. beskriva
 2. framföra
 3. manifestera
 4. uttrycka
 5. visa
 6. yttra

Vilka ord betyder nästan samma sak som formulera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till formulera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. presentera

Vad är motsatsen till formulera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till formulera.

Vad betyder formulera?

 1. uttrycker, utformar
 2. uttrycka i ord på visst sätt; ge form åt

Hur böjs formulera?

 1. formulera
 2. formulerad
 3. formulerade
 4. formulerades
 5. formulerar
 6. formuleras
 7. formulerat
 8. formulerats

Hur kan ordet formulera användas?

Följande exempelmeningar visar hur formulera kan användas.

 1. de formulerade en skrivelse till myndigheterna

Hur används ordet formulera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet formulera används i vanlig text.

 1. Därför är det viktigt att beställarna verkligen förmår att formulera kvalitetskrav som inte missgynnar de seriösa anbudsgivarna.
 2. Exakt hur Andersson ska formulera sig gällande taxonomin på EU–toppmötet vill hon inte redogöra för, men hon framhåller att hon ”naturligtvis” kommer att presentera EU–nämndens hållning.
 3. – Förmågan att formulera en övertygande berättelse och att stå öppen för andra perspektiv är avgörande om man vill definiera en vision i form av en färdplan för team och intressenter.
 4. Kinesiska medier formulerar det som att Kinas president Xi varnade sin amerikanske kollega Biden för att "leka med elden" – syftande på alla tendenser till att beskriva och behandla Taiwan som självständigt.
 5. I den kontexten har vi tyckt att det har varit uppenbart att det inte har rört sig om en regelrätt jämförelse, utan att inläggen har varit formulerade med humor.
 6. Det meddelandet var olyckligt formulerat.
 7. Vem kan ge flest förslag som gör det svårare för människor från andra länder att känna sig välkomna, som vänsterpartisten Babak Rahimi formulerar sin analys.
 8. Organisationer som RFSL och Sida har allt mer börjat ta hjälp från personer i de länder de ger bistånd till, hellre än att låta svenskar formulera problemen på andra platser.
 9. Det skedde med den brittiske psykiatrikern John Bowlby som 1951 för första gången formulerade det som han själv kallade sin teori om anknytning.
 10. Tittar man runt i EU så är det få länder som uttryckligen nämner Huawei vid namn när de formulerat reglerna för vilka som får leverera utrustning till 5G.
 11. Vad har Kina för intresse i att äga en skola i Sverige? Eller Saudiarabien? Den typen av omständigheter måste vi ha med i åtanke när vi formulerar på vilket sätt skolsektorn ska se ut.
 12. Utställningens fokus på konstnärer som arbetar med olika rumsligheter och tillstånd – fysiska och mentala – är tydligt formulerat i förhållande till pandemins erfarenheter.
 13. Föreställningar om hemmet började formuleras i Tyskland under 1800–talet, med en idé om en folksjäl, berättar han.
 14. Att formulera sig i skrift innebär att vi sätter ord på tankar, upplevelser och känslor.
 15. Det nya socialdemokratiska självförtroendet kan formuleras på olika sätt.
 16. ”Som er rapportering och era frågeställningar är formulerade utgår de från en föreställning om hur adoptioner, både generellt och i Colombia specifikt, går till och som vi upplever saknar både sakkunskap och förståelse.
 17. I arabvärlden ses utvecklingen som en seger för Qatar – då isoleringen av det lilla landet hävdes utan att de 13 krav som formulerats av de fyra länderna hade uppfyllts.
 18. Men det var egentligen Sergej Bubkas utomhusrekord han tänkte på när målsättningarna formulerades.
 19. Den vagt formulerade nationella säkerhetslagen lagen innebär att det är brottsligt att förespråka självständighet, omstörtande verksamhet, terrorism och samarbete med utländska krafter.
 20. Då inget annat än stilla maningar om mänsklighet och vänlighet går att formulera.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uttrycka en synonym till formulera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på formulera

Ord som slutar på formulera