formulera

Vi hittade 6 synonymer till formulera. Ordet formulera är en synonym till uttrycka och framföra och kan bland annat beskrivas som ”uttrycker, utformar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av formulera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till formulera?

 1. beskriva
 2. framföra
 3. manifestera
 4. uttrycka
 5. visa
 6. yttra

Vad är motsatsen till formulera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till formulera.

Vad betyder formulera?

 1. uttrycker, utformar
 2. uttrycka i ord på visst sätt; ge form åt

Hur böjs ordet formulera?

 1. formulera
 2. formulerad
 3. formulerade
 4. formulerades
 5. formulerar
 6. formuleras
 7. formulerat
 8. formulerats

Hur kan ordet ordet formulera användas?

 1. de formulerade en skrivelse till myndigheterna

Hur används ordet ordet formulera i svenska tidningar?

 1. I arabvärlden ses utvecklingen som en seger för Qatar – då isoleringen av det lilla landet hävdes utan att de 13 krav som formulerats av de fyra länderna hade uppfyllts.
 2. Men det var egentligen Sergej Bubkas utomhusrekord han tänkte på när målsättningarna formulerades.
 3. Den vagt formulerade nationella säkerhetslagen lagen innebär att det är brottsligt att förespråka självständighet, omstörtande verksamhet, terrorism och samarbete med utländska krafter.
 4. Då inget annat än stilla maningar om mänsklighet och vänlighet går att formulera.
 5. Juryns motivering ”Med skarp blick följer, formar och formulerar Göran Greider samtidens stora frågor i förundrande poesi, skarpa debattinlägg och politiska kommentarer.
 6. Det är lagligt att hjälpa privatpersoner att importera vin, men enligt Systembolagets syn på handeln agerar Wayfinder inte i linje med hur lagen är formulerad, skriver DI.
 7. Liknande varningar för ”föråldrade kulturella skildringar”, infördes på tjänsten förra året, men de nya texterna är starkare formulerade.
 8. På fredag samlar EU–kommissionen under ledning av Thierry Brèton Europas ledande experter inom artificiell intelligens, AI, för att formulera unionens framtida strategi inom området.
 9. En brist på yrkesstolthet, som han själv formulerar det, i kombination med ett osvikligt sinne för vad som kan klickas, ger den perfekta kvällstidningsreportern.
 10. Redan tidigt på 1980–talet formulerade engelsmannen Robert Hart denna fråga och experimenterade i sin egen trädgård i Shropshire under flera decennier.
 11. Men här har vi formulerat om förslaget och kopplat det till grundfrågan.
 12. Jag kunde väl inte formulera det för mig själv då, men i efterhand har jag förstått att jag nog var rädd helt enkelt.
 13. Det är i den dikten, från samlingen ”Cikada” (1953), som Martinson formulerar sommarnattens paradox.
 14. Att formulera regler och reformer som kan efterlevas av samtliga poliskårer är en grannlaga uppgift.
 15. Precis som när vi hade läst om sexualbrottslagen brottades jag med tanken om jag skulle svara på tentafrågorna utifrån hur lagen var formulerad eller utifrån hur jag sett den tillämpas.
 16. Wigforss och Möller och Myrdalar formulerade framtiden.
 17. Han fängslades av Hitler, men inifrån lägret fortsatte han skriva och kunde formulera de mest hoppfulla tankarna, om att vi är burna av goda makter.
 18. Upptäckten är egentligen inte oväntad, utan går helt i linje med de förutsägelser fysikern Albert Einstein gjorde för drygt 100 år sedan då han formulerade den allmänna relativitetsteorin.
 19. En längtan som, när den formulerades gav upphov till ett klagande eko inom mig.
 20. Där ventilerade han sina tankar om religionen och tvingades fundera och formulera svar när andra ifrågasatte honom.


Mer information om formulera och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uttrycka en synonym till formulera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.