Synonymer till forskning

Vi känner till 2 synonymer till forskning. Ordet forskning är en synonym till efterforskning och enkät och kan bland annat beskrivas som ”vetenskapligt arbete”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av forskning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till forskning

 1. efterforskning
 2. enkät

Vad är motsatsen till forskning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till forskning.

Vad betyder forskning?

 1. vetenskapligt arbete
 2. grundlig undersökning, ofta i vetenskapligt syfte

Hur böjs forskning?

 1. forskning
 2. forskningar
 3. forskningarna
 4. forskningarnas
 5. forskningars
 6. forskningen
 7. forskningens
 8. forsknings

Hur kan ordet forskning användas?

Det saknas exempel på hur forskning kan användas.

Hur används ordet forskning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet forskning används i vanlig text.

 1. – Man vet från forskningen att smaksättning av de här produkterna är jätteviktiga för hur attraktiva de är, de är söta och smakar godis eller frukt.
 2. Inte för att nuvarande kinesiska ägare visat sig vara dålig eller inte investerat i bilklustret och forskning i Göteborg.
 3. Hittills har forskningen om dessa transnationella kopplingar i en svensk kontext varit begränsad, men nu kommer alltså en första rapport som tar ett samlat grepp kring området.
 4. – Fast frågorna varit aktuella så har det inte gjorts mycket forskning i Sverige, men vi ser att det kommer mer nu, säger hon.
 5. Med rätt styrning och incitament kan lärosätena axla den centrala rollen att tillgängliggöra denna världsledande forskning och teknikutveckling i samspel med näringsliv och andra aktörer som forskningsinstitut och mediatorbolag.
 6. Företaget är sprunget ur forskning vid Chalmers, med medgrundarna Jens Nielsen och Florian David.
 7. Men även om mycket forskning visar att ökad tillgång till dagsljus och frisk luft har positiva effekter på stress och stärker vår förmåga att koncentrera oss, ska inte utomhuskontor ses som en universallösning som passar alla aktiviteter och medarbetare.
 8. Genom forskning och seminarier försöker man visa att privata pengar kan fungera som ett slags ”samhälleligt riskkapital.
 9. Svensk forskning ska bedrivas i världsklass.
 10. – Nej, jag har ju följt forskningen och den senaste rapporten kom för åtta år sen, men sammanställt på det här sättet och med alla signaler som pekar i fel riktning så är ju läget oerhört allvarligt, säger Bolund.
 11. – Det finns många likheter med den typen av teknik vi använder för bland annat datorer, för AR och VR eller olika sorters forskning och beteendestudier.
 12. Upptäckter av invasiva krabbor på Västkusten rapporteras in allt mer av allmänheten – och det välkomnas av forskare som menar att det är till stor hjälp för att föra forskningen framåt.
 13. Om man däremot är beredd att dra slutsatser från den forskning som finns, och ta med i beräkningen att ingen transkvinna har nått den högsta elitnivån förrän nu, så tycker jag att hotet mot damidrotten förmodligen har överdrivits.
 14. ETC Göteborg har fått läsa det första kapitlet i den kommande boken, men den stora frågan är såklart vad forskningen kommit fram till.
 15. – Vi ser ett stort behov framöver av välutbildade medarbetare med process– och industrierfarenhet som kan ta tillvara ny teknik, forskning och utveckling inom processområdet.
 16. Det finns en seglivad myt att det bara är mammor som dödar sina barn, men forskning visar att det är lika vanligt med pappor.
 17. Forskarna efterlyser nu ytterligare forskning i ämnet – bland annat kring huruvida dubbel smitta kan påverka effektiviteten hos de existerande vaccinen.
 18. Man bedriver även biologisk forskning, men inte den omdiskuterade forskningen gain–of–function som går ut på att göra virus farligare – med det goda syftet att kunna utveckla diagnostik, vaccin och tester.
 19. Markus Heiligs forskning syftar nu till att hitta ett läkemedel som ska hjälpa de som har mycket ångest, samt långt gånget beroende, där kickarna har slutat komma.
 20. Amerikanen Richart Thaler fick priset 2017 för sin forskning i beteendeekonomi, bland annat om mentala konton och förlustaversion.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterforskning en synonym till forskning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.