Synonymer till fortgå

Vi känner till 6 synonymer till fortgå. Ordet fortgå är en synonym till fortskrida och fortsätta och kan beskrivas som ”ske, förlöpa”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fortgå samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fortgå

 1. fortskrida
 2. fortsätta
 3. förlöpa
 4. löpa
 5. pågå
 6. utfalla

Vad är motsatsen till fortgå?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fortgå.

Vad betyder fortgå?

 1. ske, förlöpa

Hur böjs fortgå?

 1. fortgick
 2. fortgicks
 3. fortgå
 4. fortgången
 5. fortgår
 6. fortgås
 7. fortgått
 8. fortgåtts

Hur kan ordet fortgå användas?

Det saknas exempel på hur fortgå kan användas.

Hur används ordet fortgå i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fortgå används i vanlig text.

 1. Medlemmarna i den ledarlösa oktoberrörelsen är för unga för att minnas Saddam Hussein eller den USA–ledda invasionen av Irak – vad de däremot minns är hur landets styrande misskött ekonomin och låtit korruptionen fortgå.
 2. – Fram till att man eventuellt befinner sig i en sådan situation gäller det avtal vi har med Magna oförändrat, så den processen fortgår, säger Veoneers IR– och kommunikationschef Thomas Jönsson till TT.
 3. Enligt ett pressmeddelande från SBAB och Booli brukar augusti månad kunna innebära ett visst uppsving för lägenhetspriser, men resten av hösten väntas fortgå med en ”återhållsam utveckling”, enligt Boije.
 4. – Utredningen pågår fortfarande för att fastställa förödelsens omfattning och sökandet efter fler offer fortgår, säger Nafiu Abubakar, talesperson för delstatens poliskår, till nyhetsbyrån AFP.
 5. Polisen uppger för Västerbottens–Kuriren att det finns ett tydligt signalement på gärningsmannen och att utredningen fortgår.
 6. För att återöppningen i de olika stegen ska kunna fortgå krävs att smittspridningen och trycket på sjukvården hålls nere och att andelen vaccinerade fortsätter att öka.
 7. Trots att NIA ”endast i undantagsfall kunnat tillstyrka förmedlingssätt” i Peru under början av 1990–talet lät Sverige adoptionerna fortgå.
 8. Tanken med studierna är att de ska fortgå till dess att 150 till 160 patienter drabbats av covid–19.
 9. En bidragande orsak till att trakasserierna får fortgå är hur pass känd Stefano Catenacci är.
 10. Vi vet och ser alla felen vi i samhället begått och med berått mod ännu begår, men vi låter det fortgå och håller oss i stället sysselsatta med diverse nättroll och att hamna i polemik med lobbyister och korrupta politiker på sociala medier.
 11. Permitteringarna fortgår, men i takt med att fler flyg går kommer fler att jobba mer, enligt Annamatz.
 12. Men minst lika allvarligt är förtroendeskadan som drabbar rättsväsendet och andra samverkande myndigheter, att sådan här kriminalitet kan fortgå utan att vi kan sätta stopp för det”, säger Lundberg.
 13. Arbetet med att vända bolaget fortgår men med ett års förskjutning från ursprungsplan, enligt Polyplank.
 14. Ledare vet om problemen men låter det fortgå, säger Jeanette Lantz.
 15. – Ekonomisk utsatthet är lika farligt som en brand om den får fortgå, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve.
 16. Att den här utredningen, trots alla fel och brister, har tillåtits att fortgå under tio års tid är för oss ofattbart.
 17. ”Utredningar fortgår för att identifiera och lagföra dem som ligger bakom den här stora tragedin och oförlåtliga misstaget”, skriver Rouhani i inlägget.
 18. Teknikutvecklingen fortgår i rasande takt, och lagstiftningen kämpar för att hänga med.
 19. Detta är ett arbete som hela tiden måste fortgå.
 20. – Det är framförallt i norra Sverige som naturens läkning fortgått så långt, säger Jens Fölster, forskningsledare inom vatten och miljö på SLU.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fortskrida en synonym till fortgå. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på fortgå