Synonymer till fortsättningsvis

Vi känner till 2 synonymer till fortsättningsvis. Ordet fortsättningsvis är en synonym till vidare och framåt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fortsättningsvis samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fortsättningsvis

 1. framåt
 2. vidare

Vad är motsatsen till fortsättningsvis?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fortsättningsvis.

Vad betyder fortsättningsvis?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fortsättningsvis.

Hur böjs fortsättningsvis?

 1. fortsättningsvis

Hur kan ordet fortsättningsvis användas?

Det saknas exempel på hur fortsättningsvis kan användas.

Hur används ordet fortsättningsvis i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fortsättningsvis används i vanlig text.

 1. För Anna Karlsson är oron dock fortsättningsvis stor.
 2. Mycket beror på framgångarna med att vaccinera, och det finns fortsättningsvis flera orosmoln.
 3. Jag kommer fortsättningsvis att följas upp kontinuerligt.
 4. Och en sådan investering görs med utgångspunkt att godstrafiken från lastning till lossning även fortsättningsvis behöver ske med vägtransporter.
 5. I Sverige är dock smittspridningen just nu så pass låg att undantag kan tillåtas även fortsättningsvis.
 6. Konst och minnessaker från Latinamerika fyller lägenheten i Stockholm, och berättar att filmduon också fortsättningsvis tillbringat långa perioder i den världsdelen.
 7. målar även fortsättningsvis upp bilden av den svåra uppgiften som ligger framför henne.
 8. Vilket gör att resande och allmänt firande och sånt kommer nog även fortsättningsvis behöva göras med rätt stor försiktighet.
 9. Undantaget från karantänsreglerna kommer dock endast att gälla vid inresa till England och inte till övriga Storbritannien, där alla utlandsresenärer även fortsättningsvis måste isolera sig i 14 dygn, inklusive hemvändande britter.
 10. Äldre elever stannar också fortsättningsvis hemma i England.
 11. Folkhälsomyndigheten har, i samarbete med Region Stockholm och Region Sörmland, skickat ut en webbenkät till äldreboenden, för att kunna se vad det är som har hänt och vad man kan göra fortsättningsvis.
 12. Vi kommer att behöva dem även fortsättningsvis men självklart kommer de att påverkas.
 13. Svenska grundskolor bör även fortsättningsvis vara öppna, gamla människor ska isolera sig, och den frivillighetsbaserade strategin har haft effekt i Sverige.
 14. Svenska mobilitetslösningar ska även fortsättningsvis vara status bland intellektuella och högutbildade i världen, och varför inte bland alla?.
 15. Men enligt Jens Sandahl kommer ingenjör även fortsättningsvis att klassas som ett bristyrke.
 16. Sveriges regering borde därför även fortsättningsvis hålla emot idéer som en digitalskatt på EU–nivå eller en internationell miniminivå för bolagsskattesatsen.
 17. Han understryker vikten av att relationen mellan EU och Storbritannien även fortsättningsvis ska vara så friktionsfri som möjligt, för att underlätta för svenska och europeiska företag verksamma i landet.
 18. Under en presskonferens på torsdagen berättade polisen att man fortsättningsvis kommer att arbeta efter delvis andra principer.
 19. Annars skulle de inte ha röstat fram alliansen två val i rad, och även fortsättningsvis hållit stabilt till höger i de två senaste valen.
 20. Den lilla ön skulle helt enkelt ha missats när krigsherrar och kungar med dåtidens enkla hjälpmedel ritade kartor, drog gränser och tecknade vad som fortsättningsvis skulle tillhöra vem.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vidare en synonym till fortsättningsvis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på fortsättningsvis