Synonymer till forum

Vi känner till en synonym till forum. Ordet forum är synonymt med torg och kan bland annat beskrivas som ”ställe där något diskuteras”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av forum samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till forum

 1. torg

Vad är motsatsen till forum?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till forum.

Vad betyder forum?

 1. ställe där något diskuteras
 2. torg
 3. (bildligt) plats, på Internet eller i fysisk miljö, avsett för debatt eller diskussion

Hur böjs forum?

 1. fora
 2. foras
 3. forum
 4. forumens
 5. forumet
 6. forumets
 7. forums

Hur kan ordet forum användas?

Följande exempelmeningar visar hur forum kan användas.

 1. ett forum för samhällsanalys

Hur används ordet forum i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet forum används i vanlig text.

 1. Jag blev inte förvånad när det tio år senare kom fram att han skrivit tusentals nazistiska inlägg under pseudonym på forum.
 2. Hon och statsminister Stefan Löfven (S) kommer att ge besked om utställningen på det internationella forumet i Malmö om Förintelsen och bekämpande av antisemitism.
 3. Det här forumet ska kunna genomföras och det ska vi alla förhålla oss till.
 4. På högerextrema forum och sajter sprids med jämna mellanrum desinformation med syftet att få färre personer att vaccinera sig.
 5. Dessutom är det rätt nyss hon gick bort, vilket gör det än mer påträngande om hon skulle figurera i olika forum i offentligheten.
 6. Hon är en engagerande och innovativ ledare som tror starkt på sina medarbetare och har skapat forum för att de ska kunna sprida och utveckla sina idéer.
 7. Senare samma vecka publicerades lösenord i klartext på ett hackerforum, som även när de avlägsnades från detta forum, fanns kvar på Intelligence X.
 8. – Forskningsberedningen ska fungera som forum för diskussion och debatt för att bredare uppgörelser om forskningspolitik ska kunna nås, säger Krantz.
 9. Men det pyrande missnöjet har blivit ett samtalsämne även i stigycklarnas egna forum, där vissa uppmanar sina medcyklister att tänka på när, var och hur de cyklar.
 10. Det är inte mycket att yvas över, många i forumet har varit besatta av techwear i decennier och har spenderat hundratusentals kronor på hobbyn.
 11. Jag har blivit utkastad från ett forum på Facebook, vilket jag tycker att det sa något om viljan att diskutera frågorna.
 12. Saken uppmärksammades på lördagskvällen i ett forum på webbplatsen Sweclockers.
 13. Men om jag skulle kommentera debatten i går i mitt nya forum skulle jag förmodligen fokusera på en liten detalj som intresserat mig, inte helheten som 30 ledarredaktioner redan skriver om.
 14. Polis i en lång rad länder, däribland Sverige, har bidragit till att stänga ett stort forum för övergrepp på barn på det så kallade darknet.
 15. Underhållsmässan är ett branschöverskridande forum där olika innovationer, tekniker och erfarenheter delas mellan aktörer inom alla led av underhållskedjan.
 16. Exempelvis har Reddit stängt ned ett forum där Trumps anhängare notoriskt diskuterat det påstådda valfusket.
 17. Missnöjet vädras i slutna, lokala forum, främst på internet.
 18. – De går in på något forum på sociala medier och får uppfattningen att det är aktier som gäller.
 19. ● Var skeptisk till råd, oavsett om de sker över grannhäcken eller i forum på sociala medier.
 20. Inflytelserika World economic forum har till exempel lanserat projektet ”trillion tree campaign” (biljoner träd–kampanjen).


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är torg en synonym till forum. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på forum