frän

Frän är synonymt med grym och skarp och kan bland annat beskrivas som ”skarp ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frän och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till frän

cool, fräckt, grym, skarp, stickande, tvär, vass

Motsatsord till frän

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frän.

Vad betyder frän?

 1. skarp 
 2. (om smak eller lukt) skarp och stickande, stark; besk, bitter, sträv
 3. (överfört) skarpt kritisk, elak
 4. (överfört, vard.) tuff, häftig, cool

Böjningar av frän

 1. frän
 2. fräna
 3. fränare
 4. fränast
 5. fränaste
 6. fräne
 7. fränt

Exempel på hur ordet frän kan användas

 1. en frän smak
 2. en frän lukt på toaletten

Exempel på hur ordet frän används i svenska tidningar

 1. Vissa leverantörer/operatörer, exempelvis Telia, har fått frän kritik runt om i landet för att de backat ur överenskommelser med de boende om bredbandsutbyggnad, i huvudsak för att det har blivit för dyrt.
 2. Ju fränare hennes kritik blev av det bristande politiska ledarskapet i världen, desto intensivare applåderade delegaterna på plats.
 3. En frän iakttagelse av hur lyckade, nära relationer ger höga statuspoäng – och tvärtom.
 4. Juliet en stark, frän och kaxig kvinna som vet sitt eget värde.
 5. KULTURDEBATT | Den fräna kritiken mot att ta bort antiken ur grundskolan bjöd på grumliga identitetsmarkörer, menade Kenneth Nordgren.
 6. Han var en frän kritiker av Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman och flydde landet i september 2017 sedan prinsen utsetts till tronarvinge.
 7. Khashoggi bodde i USA där han bland annat skrev krönikor för Washington Post, och var en frän kritiker av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman.
 8. Versionen som verket spelas i är en tidigare än den oftast förekommande och är fränare i sin kritik av kolonialism och exotism.
 9. Fotografiet hålls upp som ett fränt koncentrat av Donald Trumps nolltolerans vid gränsen till Mexiko, där cirka 2.
 10. Trump har i sin tur vädrat allt fränare kritik mot kärnenergiavtalet med Iran, som han hotar att dra USA ur om det inte skrivs om.
 11. Ännu fränare kritik kommer från Sixten Lundström, en veteran i branschen.
 12. Litvinenko var en av Putins fränaste kritiker, bland annat anklagade han honom för att ha iscensatt terrordåd mot sin egen befolkning.
 13. Tycker du att Lagrådet var hårdare i sin kritik än man hade kunnat vänta sig?”Det här förslaget förtjänar frän kritik.
 14. Spahn har varit statssekreterare i finansdepartementet och är med sina krav på en högergir i politiken en av Merkels fränaste kritiker.
 15. Annie Lööf gör också prognosen att det blir en ”betydligt mer frän” debatt.
 16. I sitt tal gick Jonas Sjöstedt till fränt angrepp på Socialdemokraterna.
 17. Joe Kennedy sitter i representanthuset och fick en del uppmärksamhet i mars i fjol när han höll ett tal om hälsovården och medborgerliga rättigheter och gick till fränt angrepp mot representanthusets talman, Paul Ryan.
 18. På fredagen fick TTB frän kritik från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som sade att ”det så kallade Turkiska läkarförbundet” var ”terroristälskare”.
 19. Presidentens samarbetsvilja möttes av attacker från den republikanska ytterhögerns fränaste invandringskritiker.
 20. Hon visar en driven känsla för orkesterfärg, som märks i den spännande kombinationen av skirt stråkgnissel och pukors dova dunkande, som så programenligt mynnar ut i hela orkesterns fräna glans.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till frän är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grym en synonym till frän. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?