Synonymer till fräscht

Vi känner till en synonym till fräscht. Ordet fräscht är synonymt med rent.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fräscht samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fräscht

 1. rent

Vad är motsatsen till fräscht?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fräscht.

Vad betyder fräscht?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fräscht.

Hur böjs fräscht?

 1. fräscht

Hur kan ordet fräscht användas?

Det saknas exempel på hur fräscht kan användas.

Hur används ordet fräscht i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fräscht används i vanlig text.

 1. Det nya ”visiret” märket lagt till med känns modernt och fräscht och ställd bredvid sin föregångare förefaller det snudd på som att det skiljer ett decennium.
 2. Vitt och fräscht på riktigt alltså.
 3. Pigga syror ger ett fräscht intryck samtidigt som tanninerna gör sig påminda i eftersmaken.
 4. Det känns fräscht och luftigt, men i jämförelse med exempelvis Honda E så är det här en mer nedtonat och moget försök att göra elbil – så förvänta dig inte skärmar att spela tv–spel på här.
 5. De shoppar ett ljust, fräscht men opersonligt parhus i ett enahanda typhusområde.
 6. Något som även är fräscht är att VW uppgraderat heads up–displayen vilket innebär att det inte är den billiga lösningen med projicering på en plastskiva som Passat dras med.
 7. Bland sidorätterna finns också kålsallad (50 kr), med fräscht hyvlad fänkål, grönkål och rädisa i en lätt dressing på ponzufläder.
 8. Testa deras zucchininudlar med svamp, paprika, spenat och cashewnötter, perfekta när man känner för något fräscht men ändå mättande.
 9. – Det är jättefint och fräscht.
 10. Rimligen försvåras Moderaternas möjligheter att framstå som ett nytt och fräscht alternativ, säger Johan Martinsson, docent i statsvetenskap och föreståndare för SOM–institutet vid Göteborgs universitet.
 11. Det ger en känsla av matglädje och känns fräscht.
 12. Nu regerar ett ålderssegment som uppenbarligen tröttnat på ljust och fräscht och perfekta kärnfamiljer iförda stela leenden och krispiga skjortor.
 13. Sedan dess har han tillsammans med Fredrik Lindström turnerat med ”Ljust och fräscht” och ”Ägd”.
 14. Det är något nytt och det känns fräscht med ett par nya moment och det verkar publiken också tycka, säger Ebba Adielsson.
 15. Det här känns inte fräscht.
 16. – Det känns fräscht med mycket nytt i form av Jonas och lite fräscha spelare.
 17. Nu när Premier League präglas av Pep Guardiolas master mind, José Mourinhos…ja vad han nu gör och allmänt nytänkande kändes det på något märkligt sätt fräscht med en riktig skitmatch på gammal klassisk brittisk 80–talsmanér.
 18. – Vi är hedrade att få uppdraget att stärka Dagens Industris prenumerationsförsäljning med ett nytt fräscht kontor i Norrköping.
 19. – Precis som med föreställningarna ”Ljust och fräscht” och ”Ägd” tänker jag inte att jag ska få tittarna att tycka på ett visst sätt.
 20. När Henrik Schyffert satte upp scenshowen ”Ljust och fräscht” innebar det ättestupan för ett uttryck som överlevt alltför många generationer bostadsmånglare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rent en synonym till fräscht. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?