Synonymer till frågande

Vi känner till en synonym till frågande. Ordet frågande är synonymt med undrande och kan beskrivas som ”det att fråga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frågande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till frågande

 1. undrande

Vad är motsatsen till frågande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frågande.

Vad betyder frågande?

 1. det att fråga

Hur böjs frågande?

 1. frågande
 2. fråganden
 3. frågandena
 4. frågandenas
 5. frågandens
 6. frågandes
 7. frågandet
 8. frågandets

Hur kan ordet frågande användas?

Det saknas exempel på hur frågande kan användas.

Hur används ordet frågande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet frågande används i vanlig text.

 1. För all del, men när man ser vad det blev av alltsammans och hör Lustig resonera om det själv ställer i alla fall jag mig frågande till hur man dribblar sig fram till den humoristiska poängen med #hållenstolpe och tar med sig den därifrån.
 2. – Min klient förnekar brott och han ställer sig frågande till att ha varit inblandad i den brottsligheten som påstås, säger mannens försvarare Slobodan Jovicic till SVT.
 3. Hon poängterade att det handlade om en av pandemins värsta månader, och att hon ställde sig frågande till att FIBA ändå tyckte det var lämpligt att skicka 150 idrottare runt Europa.
 4. – Det är lyhört i huset, och jag ställer mig frågande till det.
 5. Människorättsgruppen Human Rights Watch (HRW) ställer sig inför domen frågande till vilken roll de tre åtalade egentligen spelat.
 6. Vi ställer oss därför frågande till var uppgifterna om att det ”på många skolor görs omfattande nedskärningar på personal” kommer ifrån.
 7. En annan sak jag ställer mig frågande till i det beslut som kommunicerades i dag är att besparingarna ska tas från de stora dagarna till förmån att satsa mer på bredden.
 8. Själv såg jag den under gästspelet på Stora teatern i Göteborg i sällskap med några personer som åtminstone delvis ställde sig frågande till det otroliga genomslag den hade fått under sin spelperiod i Stockholm.
 9. – Han är helt frågande till anklagelserna, han har inte gjort detta, sa mannens försvarsadvokat Beatrice Rämsell tidigare till SVT Nyheter Väst.
 10. Programledare Fredrik Skavlan ställer sig frågande till att Hanna Hellquist kunde dricka så mycket alkohol när hon jobbade tidigt på morgonen.
 11. Såväl politiker som poliser verkar mer eller mindre frågande inför det som händer.
 12. Förbundet välkomnar alla satsningar på att höja lärarlönerna men ställer sig frågande till vad satsningen kommer att ge.
 13. – Jag ställer mig frågande till hur man kan ge tillåtelse till ett sådant fruktansvärt oväsen utan att informera de boende i området om att de ska jobba.
 14. Men likväl måste man ställa sig frågande när förseningar och fördyringar blir regel snarare än undantag.
 15. Men kritiker ställer sig frågande till hur filtren ska identifiera vad som är en parodilåt och vad som är upphovsskyddat.
 16. En analytiker som Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt ställde sig lika frågande till rörelsen som bolagets informatörer var knapphändiga med upplysningar.
 17. En analytiker som Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med ställer sig frågande till rörelsen.
 18. Annonsen står där helt offentligt och du ställer dig frågande till varför och vad detta har med dig att göra.
 19. Många oppositionspolitiker och kommentatorer har ställt sig frågande till Trumps till synes rutinmässiga ovilja att kritisera eller agera mot Ryssland.
 20. Jonas Cornell och jag hade till och med ett samtal om ”Persona” i Bonniers Litterära Magasin där vi ställde oss frågande till vad Bergman sysslade med.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undrande en synonym till frågande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på frågande

Ord som slutar på frågande