Synonymer till frågeställning

Vi känner till 3 synonymer till frågeställning. Ordet frågeställning är en synonym till rebus och fråga och kan bland annat beskrivas som ”sätt att formulera ett problem, fråga (1, 2)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frågeställning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till frågeställning

 1. fråga
 2. rebus
 3. spörsmål

Vad är motsatsen till frågeställning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frågeställning.

Vad betyder frågeställning?

 1. sätt att formulera ett problem, fråga (1, 2)
 2. formulering av fråga, ofta om problem

Hur böjs frågeställning?

 1. frågeställning
 2. frågeställningar
 3. frågeställningarna
 4. frågeställningarnas
 5. frågeställningars
 6. frågeställningen
 7. frågeställningens
 8. frågeställnings

Hur kan ordet frågeställning användas?

Följande exempelmeningar visar hur frågeställning kan användas.

 1. panelen diskuterade många intressanta frågeställningar
 2. han tar upp en spännande frågeställning i sin uppsats

Hur används ordet frågeställning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet frågeställning används i vanlig text.

 1. – Vi välkomnar att man tittar på frågeställningen.
 2. Men man gör samiska kvinnor en otjänst om man bara går in med frågeställningen huruvida samiska män är mer våldsamma än andra män.
 3. ”Som er rapportering och era frågeställningar är formulerade utgår de från en föreställning om hur adoptioner, både generellt och i Colombia specifikt, går till och som vi upplever saknar både sakkunskap och förståelse.
 4. Det finns många specifika frågeställningar i Kina och andra länder.
 5. – De sågs i tisdags i Stockholm och diskuterade en rad frågeställningar, bland annat frågan om Estonia, säger Gösta Brunnander, pressekreterare hos Löfven.
 6. Och visst finns det skillnader när det gäller it mellan olika branscher men de är inte så stora som man tror – det är ofta samma frågeställningar.
 7. Berätta både dråpligt och berörande, krafsa med sig existentiella frågeställningar, litterära referenser och maktkritik utan att tappa kraften i själva historien – om en Adam som försöker bli en vuxen som vågar tro både på livet och på språket.
 8. – I frågeställningen om att det finns en annan socialism än den sovjetiska, som bara är en parodi på socialism, så hade jag också rätt.
 9. En frågeställning som är brinnande aktuell, inte minst i Stockholmsregionen där smittspridningen i Sverige kommit allra längst.
 10. Neom–projektet har haft med sådana frågeställningar från första början, vad jag kan bedöma.
 11. Vill man ta reda på när ens dagar är räknade eller hellre leva lyckligt ovetandes den lilla tid man har kvar? Den kinesisk–amerikanska regissören Lulu Wang har egna erfarenheter av frågeställningen.
 12. – Det är en moralisk och politisk frågeställning, vad vill man göra för egna medborgare och vad vill man göra för de här barnen, säger Ove Bring.
 13. De illegitima konflikterna är frågeställningar som visserligen kan vara intressanta, men som inte rymmer en politisk konflikt och därmed journalistiskt värde.
 14. Dock innehåller den flera frågetecken, inte minst pekar konsulterna på att ”hög exploateringsnivå (av bostäder) är möjlig men för med sig en mängd frågeställningar som måste djupanalyseras”.
 15. Detta reser en rad etiska, politiska och sociala frågeställningar.
 16. – Vi jobbar med att ta oss igenom frågeställningarna för att vi under ordnade former ska kunna förändra Arbetsförmedlingen och ge rätt förutsättningar för myndigheten.
 17. En mer svepande frågeställning rör givetvis hur Stadia kommer att stå sig i konkurrensen om våra plånböcker.
 18. – Jag är ledsen men sekretessreglerna hindrar mig från att överhuvudtaget kommentera din frågeställning, skriver Jens Granath, kommunikatör på Securitas i ett mejl till Dagens Juridik.
 19. – Som alltid när det gäller statistik så måste man hitta rätt typ av frågeställning.
 20. Det är inte längre en teknisk frågeställning, utan beslutet sitter i väggarna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rebus en synonym till frågeställning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?