frambringa

Synonymer till frambringa

alstra, bringa, fixa, framkalla, framställa, förse, inbringa, producera, rekrytera, skaffa, skaffa fram, skapa, uppbringa, åstadkomma

Motsatsord till frambringa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frambringa.

Vad betyder frambringa?

 1. åstadkommer, skapar
 2. åstadkomma förefintlighet av, bringa fram

Exempel på hur frambringa kan användas

 1. hon hade en näsduk i munnen och kunde inte frambringa ljud

Exempel på hur frambringa används i svenska tidningar

 1. – Man menar att Stefan Hanna genom sitt agerande varit del i att frambringa en tystnadskultur internt och en rädsla som gjort att man inte vågat prata, säger Thomas Lind, partiets organisationschef, till tidningen.
 2. Morrigan Crow är ett fördömt barn som bara genom att titta på människor eller prata med dem kan frambringa olyckor av de mest varierande slag.
 3. Är det möjligt att frambringa och kanalisera den där kraften hos våra unga på ett konstruktivt samhällsbyggande sätt? Är det möjligt utan en bakgrundsberättelse om en fantastisk nation under hot? Kan vi ena människor utan idén om ett vi–och–dem?.
 4. I vår tid då förmågan att frambringa en ny åsikt dagligen värderas högt, uppfattas hans karaktärsegenskaper noggrannhet och flit som daterade, men de ledde ofta fram till betydande resultat.
 5. Vi har tänkt, att vi aldrig kommer så nära språket som när vi själva frambringar det.
 6. Men det blir mer av en kul kommentar om man betänker väveriets historia med hålkortstyrda jacquardvävstolar – en mycket tidig tillämpning av binär digitalteknik, som kunde frambringa komplicerade mönster.
 7. Hos mig fanns inte ett spår av tvivel på att globaliseringen kan frambringa billigare stål, nya jobb, och en annorlunda framtid för Taranto.
 8. Staten kunde inte frambringa något vackert, eftersom den inte kunde stå ut med det vackra.
 9. Bland det mest skrämmande är hur Orwell tecknar den idealmänniska som den totalitära staten strävar efter att frambringa.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av frambringa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är framkalla en synonym till frambringa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.