Synonymer till framföra

Vi känner till 16 synonymer till framföra. Ordet framföra är en synonym till ge och presentera och kan beskrivas som ”presentera inför publik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framföra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till framföra

 1. andra
 2. anföra
 3. anse
 4. beskriva
 5. delge
 6. formulera
 7. föredra
 8. ge
 9. manifestera
 10. presentera
 11. säga
 12. uppge
 13. uppträda
 14. uttrycka
 15. visa
 16. yttra

Vilka ord betyder nästan samma sak som framföra?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till framföra. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. uppvisa
 2. synliggöra
 3. uttala

Vad är motsatsen till framföra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framföra.

Vad betyder framföra?

 1. presentera inför publik

Hur böjs framföra?

 1. framför
 2. framföra
 3. framföras
 4. framförd
 5. framförde
 6. framfördes
 7. framförs
 8. framfört
 9. framförts

Hur kan ordet framföra användas?

Det saknas exempel på hur framföra kan användas.

Hur används ordet framföra i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet framföra används i vanlig text.

 1. Med klimatförändringarna, då vi vet att vi kommer att få häftigare regn, är det viktigt att vi går från analys till åtgärd för att minska riskerna i framför allt våra städer, säger han.
 2. Regimen misstänks ha begränsat tillgången till internet under dagarna som följt, framför allt möjligheten att nyttja meddelandetjänster och sociala medier.
 3. Kritikstormen på sociala medier övergick på vissa håll till rasistiska påhopp och hot mot framför allt Bukayo Saka.
 4. Bägge teorierna har framförts av experter DN talat med.
 5. Vid återsamlingen stod Edip Samuelssons namnlapp kvar på andra bänkraden, men på stolen framför den satt i stället en kvinnlig kollega.
 6. Men en nedåtgående trend i vaccineringen och ett ökat antal smittade av framför allt deltaviruset, från 2 000 per dag i slutet av juni till nära 4 000 i dagsläget, har tvingat regeringen att tänka om.
 7. Esbjörn Lundevall tror att den låga räntan och utsikterna för den framöver spelar in för börsutvecklingen, framför allt för innehavsbolag som Kinnevik som då blir mer attraktiva att placera i.
 8. Den svenska bostadskrisen är komplex – det byggs framför allt där avkastningen blir störst, alltså i så kallat heta områden, och inte nödvändigtvis där det behövs eller vore lämpligt.
 9. I de flesta av de europeiska länderna är smittotalen fortfarande låga och stabila, men i framför allt Storbritannien, Spanien och Portugal har coronafallen stigit kraftigt de senaste veckorna.
 10. Sedan 2015 har 44 unga mellan 15 och 17 år dömts för mord och andra mordrelaterade brott, framför allt mordförsök.
 11. De upptäckte att råttor, som föredrar alkohol framför naturliga belöningar, exempelvis lek med kompis eller söt dryck, har högre nivåer av den viktiga signalsubstansen Gaba i hjärnområdet centrala amygdala.
 12. Det handlar framför allt om kostnader för barn, men också om lägre utgifter för sådant som boende och mat, och slutbetalda studielån.
 13. Det var framför allt en figur, John Boradus Watson, som fick stort inflytande.
 14. – Man använder aldrig läkemedel om man inte behöver, framför allt inte till i övrigt friska människor.
 15. Och framför allt ska Milojevics Hammarby börja ta trepoängare mer regelbundet och först och främst jaga i kapp avståndet till topp tre–lagen.
 16. I sociala medier har hon många följare, framför allt på Snapchat.
 17. Sinovac har redan sålt över 300 miljoner doser av sitt vaccin mot covid–19, framför allt till låg– och medelinkomstländer.
 18. I veckan satt han och resten av spelarna i samtal med landslagets idrottspsykologiske rådgivare för att bland annat diskutera vilka ”bilder” man ville se framför sig inför matchen.
 19. – Han fick en del kritik förra gången för att han framför allt i början gav lite för långa sonderingsuppdrag.
 20. Fler i det offentliga Sverige måste börja resonera men framför allt agera likadant.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ge en synonym till framföra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på framföra