framryckning

Framryckning är synonymt med klättra och avancera och kan beskrivas som ”handlingen att rycka fram (särskilt militärt)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framryckning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framryckning

avancera, fortskrida, klättra

Motsatsord till framryckning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framryckning.

Vad betyder framryckning?

 1. handlingen att rycka fram (särskilt militärt)

Böjningar av framryckning

 1. framryckning
 2. framryckningar
 3. framryckningarna
 4. framryckningarnas
 5. framryckningars
 6. framryckningen
 7. framryckningens
 8. framrycknings

Exempel på hur ordet framryckning kan användas

 1. under natten gjorde rebellerna en framryckning

Exempel på hur ordet framryckning används i svenska tidningar

 1. Utspelet kommer sedan 13 turkiska soldater dödats under de syriska regimstyrkornas framryckningar i Idlib i nordvästra Syrien.
 2. Utspelet kommer sedan 13 turkiska soldater dödats under de syriska regimstyrkornas framryckningar i Idlibprovinsen.
 3. Sedan i december har våldet i landets nordvästra delar enligt FN tvingat 388 000 människor på flykt under regeringssidans framryckningar.
 4. Alliansens militära plan för Irak syftar inledningsvis till att hindra IS framryckningar genom att bland annat utbilda de irakiska försvarsstyrkorna för att sedan besegra IS.
 5. Införandet av kollektivkörfält möjliggör även snabbare framryckning för utryckningsfordon.
 6. De har även använt pilbågar och gigantiska slangbellor för att hejda polisens framryckningar.
 7. När IS framryckningar hotade att förverkliga planerna om en islamisk stat i Levanten, så stötte de på en fiende som stod för motsatsen till att vad IS stred för.
 8. Men PIS satsar stenhårt på att göra framryckningar.
 9. al–Assad, vars styrkor fortsätter sina framryckningar mot rebeller i sydvästra Syrien, är fast besluten att försöka återta hela landet.
 10. Den syriska regimen inledde en offensiv i oktober för att återta Idlib och Hama–provinserna och har gjort sedan dess gjort snabba framryckningar.
 11. En månad tidigare hade IS påbörjat sin framryckning mot Kobane.
 12. Nu har regimens styrkor dessutom gjort sin första större framryckning på marken hittills under offensiven, rapporterar Reuters.
 13. Regimens styrkor har gjort sin första större framryckning på marken hittills under offensiven, rapporterar Reuters.
 14. Libysk militär gjorde på söndagen en framryckning mot terrorsektens få kvarvarande fästen i kuststaden Sirte, men ungefär 35 soldater dödades och närmare 200 skadades.
 15. Dramatiska bilder visar hur terroristerna försöker förhindra framryckningen genom att bränna oljetankers, som förmörkar skyn.
 16. Så bryter Katharina Wagner också mot sin farfarsfars instruktioner och låter ljuset göra ytterligare en grym framryckning just innan ridån faller.
 17. Men om de denna gång varit så skickliga att de lyckats bryta belägringen, och kan göra ytterligare framryckningar, verkar det som att de är mer koordinerade än tidigare, säger Leif Stenberg, chef för Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds universitet.
 18. Men i stället samlade sig de så kallade rebellerna i östra Aleppo till en överraskande framryckning och kunde den gångna helgen ta kontroll över en viktig infartsled i södra delen av staden.
 19. Samtidigt finns det komplikationer bakom de rebellunderstödda framryckningarna i norr.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framryckning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är klättra en synonym till framryckning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.