framskrida

Framskrida är synonymt med avancera och kan bland annat beskrivas som ”gå framåt i viss riktning; stadigt utvecklas, göra framsteg”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framskrida och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framskrida

avancera

Motsatsord till framskrida

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framskrida.

Vad betyder framskrida?

 1. gå framåt i viss riktning; stadigt utvecklas, göra framsteg
 2. (om tid) förflyta, fortlöpa, röra sig framåt

Böjningar av framskrida

 1. framskred
 2. framskreds
 3. framskrid
 4. framskrida
 5. framskridas
 6. framskriden
 7. framskrider
 8. framskridit
 9. framskridits
 10. framskrids

Exempel på hur ordet framskrida kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet framskrida används i svenska tidningar

 1. Här finns en långt framskriden process.
 2. Dessa skärmar är mycket svårare att tillverka än de som använder Oled–tekniken, och Apple avbröt nästan projektet för ett år sedan men fick ny fart och nu befinner sig ingenjörerna i långt framskriden utvecklingsfas, enligt källorna.
 3. Det aktuella testet letar efter förekomsten av åtta relativt vanliga cancerformer som normalt inte ger symtom förrän vid långt framskriden sjukdom.
 4. På så sätt, skriver forskarna i tidskriften Science, går det att upptäcka förekomsten av åtta vanliga cancerformer som normalt inte ger symtom och upptäcks först vid långt framskriden sjukdom.
 5. – Dagens beslut är viktigt för Lynparza och, ännu mer viktigt, för japanska patienter som lever med framskriden äggstockscancer.
 6. Förhållande på Titan påminner om jordens tidiga år, och Dragonfly kommer vara utrustad med en rad vetenskapliga instrument som kan avgöra hur långt framskriden den prebiotiska kemin är – den process där enkla molekyler kan övergå till komplext liv.
 7. Denne får dock tills vidare stanna i häkte i väntan på att utredningen framskrider ytterligare.
 8. "Integreringen av MHPS framskrider snabbare än vi förväntat och vi förväntar oss nu kunna förverkliga 50 miljoner euro i synergier på run–rate–nivå före slutet av 2017", skriver Konecrances.
 9. Men sjukdomen är olika långt framskriden hos de äldre, och Tina och henne kollegor försöker anpassa aktivisterna efter individen.
 10. Vad det försvarspolitiska samarbetet mellan Sverige och Finland beträffar sade sig Niinistö vara överraskad av hur snabbt det har framskridit.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framskrida är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avancera en synonym till framskrida. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.