framtand

Framtand är synonymt med incisiv och kan bland annat beskrivas som ”en av flera tänder längst fram i munnen mellan hörntänderna”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framtand och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framtand

incisiv

Motsatsord till framtand

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framtand.

Vad betyder framtand?

  1. en av flera tänder längst fram i munnen mellan hörntänderna
  2. en av tänderna som sitter längst fram i käken

Exempel på hur ordet framtand kan användas

  1. han ramlade och slog ut en framtand

Exempel på hur ordet framtand används i svenska tidningar

  1. Domarbesluten ifrågasattes av det svenska lägret och besvikelsen var påtaglig när Alex Bjurberg Kessidis med en utslagen framtand i överkäken svarade på journalisternas frågor efteråt.
  2. Av någon anledning hade jag fått för mig det och jag cyklade ända fram tills jag åkte in i en postlåda och slog ut en framtand.
  3. Det tidigare mer praktiska ”kant–i–kant”–bettet, alltså när över– och underkäkens framtänder når varandra, fick med besticken bereda plats för det idag normala överbettet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framtand är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är incisiv en synonym till framtand. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.