framtida

Framtida är synonymt med futuristisk och kommande och kan bland annat beskrivas som ”som kommer att ske i framtiden, kommande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framtida och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framtida

blivande, futuristisk, förestående, kommande, nästa, nästkommande, tillkommande

Motsatsord till framtida

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framtida.

Vad betyder framtida?

 1. som kommer att ske i framtiden, kommande
 2. som hör framtiden till; som kommer/beräknas komma att existera/finnas i framtiden

Böjningar av framtida

 1. framtida

Exempel på hur ordet framtida kan användas

 1. kommunen planerar för en framtida utbyggnad av cykelvägarna

Exempel på hur ordet framtida används i svenska tidningar

 1. Därefter är det viktigt förbereda sig inför framtida kristider, menar statsministern.
 2. Mot denna bakgrund torde bilindustrin vara synnerligen lämpad som banerförare för utveckling av elens framtida komplementbränsle, vilken är småskalig, säker och miljövänlig vätgas.
 3. Syftet har varit att nå en bred överenskommelse om Sveriges framtida migrationspolitik som ska hålla över flera val.
 4. Den utvecklingsfientliga politiken kommer att drabba framtida svenska medborgare genom att företag och staten nu investerar fel med lånade pengar.
 5. – Ska vi försöka undvika framtida pandemier måste vi minska klimatkrisen och vår störning av planetens ekosystem.
 6. – Det finns ingen anledning överhuvudtaget att inte rigga den lokala arbetskraften för den framtida arbetsmarknaden.
 7. Det är i de pågående överläggningarna om Sveriges framtida migrationspolitik som Centerpartiet öppnat upp mot Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, enligt Aftonbladet.
 8. Den 15 augusti i år ska en särskild kommitté lägga fram ett förslag för regeringen om hur Sveriges framtida migrationspolitik ska se ut.
 9. Hans sista önskan var att regeringen skulle bygga ett minnesmuseum över Förintelsen för framtida generationer att ta del av.
 10. När det kommer till framtida fordon så håller bolaget sin dörr tämligen öppen.
 11. I intervjun säger han att ”Jag ser i dag hur pass bra Xbox One X fungerar och när jag tittar på våra framtida planer blir jag väldigt uppspelt inför vad vi ska göra inom konsolområdet.
 12. Dag Hallemar och Håkan Forsell spanar i spåren av coronapandemin på den framtida staden på Dagens ETC kultursida.
 13. Jag misstänker att många politiker inte vill att medborgarna ska få insyn, och att man kanske har den framtida möjliga karriären i lobbybranschen i bakhuvudet, säger Ester Pollack.
 14. Hur olika skador har uppstått, och vad de har lett till, kan bli viktiga faktorer i en framtida rättegång mot den polis som anklagas för Floyds död, och åtal som kan komma mot de andra poliserna.
 15. Snart har 4 500 avlidit och långt fler har haft allvarlig covid–19–infektion med oklara effekter för sin framtida hälsa.
 16. Det borde vara i samtliga företagsledares intresse att säkerställa framtida utveckling genom att rekrytera och inkludera talang i alla dess former.
 17. Det här är extra viktigt för dig som arbetar på ett bolag i tillväxt, eftersom ni annars riskerar förlora både i tempo och pengar vid framtida expansion.
 18. Många aktörer arbetar med små marginaler, många gör till och med förlust redan idag, och hoppas istället på framtida värdeökningar, och alla är känsliga för fluktuationer i elpriset.
 19. Allt för att hindra coronavirusets framfart och skynda på en framtida öppning av den värst drabbade staden i världen under coronapandemin.
 20. Och i onsdags hyllade WHO Sveriges öppna strategi, med motiveringen att det kan ”representera en framtida modell”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framtida är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är futuristisk en synonym till framtida. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.