framträdande

Framträdande är synonymt med markant och uppträdande och kan bland annat beskrivas som ”som märks särskilt tydligt; karakteristisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framträdande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framträdande

avsevärd, gryning, markant, parad, påfallande, stark, stor, uppträdande, uppvisning, uttalad

Motsatsord till framträdande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framträdande.

Vad betyder framträdande?

 1. som märks särskilt tydligt; karakteristisk
 2. uppträdande
 3. uppvisning
 4. /relativt/ viktig
 5. som syns, synlig

Exempel på hur ordet framträdande kan användas

 1. han hade framträdande blodådror på benen
 2. ett framträdande drag hos henne var hennes ärlighet
 3. ett bejublat framträdande av skolans musiklärare

Exempel på hur ordet framträdande används i svenska tidningar

 1. Av det skälet fanns också en utomhusscen där 40 000 människor, som inte fick plats inomhus, skulle kunna se presidenten på storbild men också vid ett kort framträdande.
 2. ”Pippa Middleton–effekten” kom direkt, och en framträdande vd påstod att Kiviniemi skulle göra sig bättre framifrån.
 3. På den europeiska kontinenten utvecklades caféerna på 1800– och 1900–talen till prominenta arenor för intellektuella, med kulturmiljöerna i Wien och Paris som framträdande exempel på kaffedrickandets betydelse för litterära och filosofiska samtal.
 4. Målvakten Robin Wallin har hart en tuff säsong med bara sju allsvenska framträdanden.
 5. Paula Bieler, en av Sverigedemokraternas mest framträdande politiker lämnar riksdagen med omedelbar verkan.
 6. I veckan gjorde Kinas ledare Xi Jinping, iklädd munskydd, sitt första offentliga framträdande sedan viruset tog fart på allvar när han besökte ett bostadsområde i Peking.
 7. I höstas spådde få politiska bedömare att hon skulle nå så långt, trots förhållandevis stadiga framträdanden i Demokraternas tv–sända debatter.
 8. Hon ser ut att passera en annan framträdande kvinnlig kandidat, vänsterdemokraten Elizabeth Warren, med god marginal.
 9. von der Geest stod för sex poäng på 14 matcher efter återkomsten till Oskarshamn, vilket blev hans sista framträdande på elitnivå.
 10. I stället för en ensam värd lät man flera olika film– och tv–stjärnor göra mindre framträdanden.
 11. Den nämnde han vid ett tillfälle under sitt framträdande.
 12. Det som skulle kunna hindra honom är dock den förestående riksrättsprocessen i senaten och någon formell punkt för ett framträdande finns ännu inte i programmet.
 13. Att så framträdande medlemmar ur den brittiska kungafamiljen lämnar sina uppdrag har aldrig hänt, åtminstone inte under liknande omständigheter.
 14. Ex–premiärministern har själv väckt en del uppmärksamhet när han vid flera tillfällen slumrat till i publiken medan Putin gjort viktiga framträdanden.
 15. Elias Pettersson hade också han en framträdande roll med två målgivande passningar.
 16. Det har knappast varit frikyrkans mest framträdande drag.
 17. En indikation på att verksamheten ser på cio–rollen mest som en it–administratör kan vara om hen bara räknar upp sådant som pålitlighet, kunskap och sparsamhet men inte mer framträdande egenskaper som ledarskap eller innovation.
 18. Ny sultan blir 65–åriga kusinen Haitham bin Tariq Al Said som tidigare haft flera framträdande roller i den omanska regeringen.
 19. Ett dansdrivande och synthesizerbrusande album som Grammynominerades, fick toppfemplaceringar på listorna i USA och England, ledde till framträdanden på en rad prestigefestivaler och pratshowprogram.
 20. Under sitt framträdande i ärendet på onsdagkvällen anklagade Netanyahu åklagarämbetet och polisen för att ”på uppdrag av vänstern och pressen” ha fabricerat bevismaterial mot honom.
 21. Vissa förväntar sig att den konflikt som handlar om huruvida Sverige ska ha en generös eller restriktiv migrationspolitik kommer att spela en mindre framträdande roll om invandringen minskar.
 22. Många medlemmar av den habsburgska dynastin, som härskade över delar av Europa mellan 1500– och 1700–talet, hade en ovanligt framträdande underkäke.
 23. I sina tal och framträdanden varvas personliga angrepp med utläggningar om den egna regeringens förträffliga politik och anklagelser mot det Demokratiska partiet som ett hot mot USA.
 24. Men på det hela taget var hans framträdande en besvikelse, eftersom hans uttalanden inte innehöll något nytt, utan enbart speglade Turkiets nuvarande kompromisslöshet.
 25. Den juridiska aspekten av skilsmässa är plågsamt framträdande i ”Marriage story”.
 26. Men ambassadören kan genom varje framträdande i etablerade svenska medier markera den kinesiska statens maktposition och vilja till internationellt inflytande.
 27. – Tittar man på ett av hennes framträdanden, så drabbades man verkligen av hennes utstrålning och kraft, säger Linda Bengtzing.
 28. Innan den amerikanska rapstjärnans framträdande var scenen i Globen täckt av ett svart skynke.
 29. Den amerikanska rapparen, som var i Stockholm för att uppträda på Smash festival, fick efter sitt framträdande tillbringa en månad i svenskt häkte innan han släpptes efter rättegången, i väntan på dom.
 30. Utmärkande för landsbygdsskolan var att vardagsrasismen var mer framträdande här.
 31. Polisen i Hälsingland anmälde sig själva efter en julshow som innehöll sexistiska framträdanden.
 32. Polisen i Hälsingland anmäler sig själva efter en julshow där det förekommit sexistiska framträdanden.
 33. Till Roxettes mest framträdande hits hör Never ending love (1986), The Look (1988) och It must have been love (1990).
 34. På torsdagen meddelade representanthusets talman Nancy Pelosi i ett tv–sänt framträdande att hon bett husets justitieutskott att gå vidare i riksrättsprocessen genom att ta fram formella anklagelser mot Donald Trump.
 35. – Att han ville dokumentera framträdandet var ytterligare en klart försvårande omständighet, som vi nästan alltid säger nej till.
 36. Det gäller såväl militärt som politiskt, men är kanske mest framträdande – men inte tillräckligt uppmärksammat – kring internationell handel och teknikutveckling.
 37. Det pågår alltid tuffa förhandlingar om villkoren för partiledarnas olika framträdanden.
 38. När nu banken väljer att glänta på utlänningars transaktioner i Estland framstår Johan Torgebys framträdande framför investerare och aktieägare som anmärkningsvärt.
 39. Som Ars Technica rapporterar har Google för andra året deltagit i den årliga konferensen Linux Plumbers Conference med en mycket synlig och framträdande roll.
 40. Det var inte bara den prisade hiphoplegendaren Grandmaster Flash som charmades av hennes framträdande på Polarpriset, där hon spelade sin grymma singel ”Keff båt”.
 41. Att denna fråga inte behandlats av lagstiftaren ger intrycket av att de utsattas perspektiv inte haft en framträdande roll i behandlingen.
 42. Han försökte även visa på den framträdande ställning som Fredrik Virtanen haft i offentligheten.
 43. Kvinnor har en framträdande roll.
 44. Någonting i reaktionerna på Stefan Löfvens framträdande i söndagens Agenda tyder på starka underströmmar i opinionen.
 45. Förutom i Irak har Irans militära toppchefer från Islamiska revolutionsgardet framträdande positioner inom diplomatin även i Syrien och Libanon, enligt uppgifterna i de avslöjade dokumenten.
 46. På tisdagen släpptes dock ett nytt uttalande , där bolaget skriver att man är överens om att tillåta att alla bolagets artisters framträdanden från galan strömmas eller återsänds på de plattformar som man är överens om.
 47. Men hans framträdande i A–laget inskränkte sig till en träningsmatch och en match i ligacupen.
 48. Hon anlände till polisstationen med sin advokat Aamer Anwar och möttes där av en grupp människor med katalanska och skotska självständighetsflaggor inför ett planerat framträdande i rätten.
 49. Denne har en framträdande roll inom den danska grenen av den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.
 50. Rasmus Elm, 31, kan ha gjort sitt sista framträdande i Kalmar FF.
 51. Om Peredo får återgå till sin tjänst kommer han att ta upp ”skandalen på Karolinska” i ett publikt framträdande.
 52. – Jag har hört om att det varit på gång och så får jag se att den står ännu mer centralt och framträdande än vad jag trodde, och det gör mig så glad, säger Jenny Simm.
 53. Nu, efter 56 år, lägger han kameran och pennan på hyllan och det med ett sista framträdande.
 54. Det är knappast heller en slump att anti–amerikanismen är mer framträdande i dessa partier.
 55. Linus Torvalds, pappan till Linux, gör sällan publika framträdanden nu för tiden, men under konferensen Open Source Summit Europe i Lyon i Frankrike gjorde han ett undantag tillsammans med Vmwares chef för öppen källkod Dirk Hohndel, rapporterar ZDNet.
 56. – Färgen låter mig vara ganska långt ifrån det verkliga vilket har lugnat mig i mitt skapande, men att den blå blev så framträdande var en slump.
 57. Kanada skulle ta en framträdande roll inom FN och bli en spelare att räkna med i klimatarbetet.
 58. Men framträdandet är som att sitta med i en replokal.
 59. I somras släppte hon sitt debutalbum och gjorde dessutom ett bejublat framträdande på "Allsång på Skansen".
 60. Under valet som kallades ”sälvalet”, då döda sälar kopplades till miljögifter, hade tanken väckts att gå med i det parti som hade Åsa Domeij som en framträdande person.
 61. Mottot på jobbet är att göra sitt yttersta, både före och under framträdandet.
 62. En annalkande storm ställde till hennes resrutt från Grönland och tvingade henne att ställa in flera av de planerade framträdandena på Bokmässan i Göteborg.
 63. – Domare Kavanaugh visade Amerika precis varför jag nominerade honom, sade Trump kort efter dennes framträdanden inför justitieutskottet.
 64. Efter en rad framträdande befattningar bland annat som stabschef vid hans hemregemente och chef för provskjutningscentralen i Karlsborg, var Stig från 1979 och fram till pensioneringen chef för Arméns motorskola i Strängnäs.
 65. Tidigare hade Putin vid ett gemensamt framträdande med Tysklands ledare sagt att han stödjer att syriska flyktingar återvänder till sitt hemland och varnade för att Europa inte har råd med en migrationskris till.
 66. De senaste veckorna har Vita husets beslut att vid gränsen separera migrerande föräldrar från deras barn väckt kraftiga reaktioner från alla tänkbara håll, inklusive från framträdande republikaner i kongressen.
 67. Hennes bidrag ”Jurister i Sällskapet De 17 – några tankar” inleds med att hon med glädje och nyfikenhet fått tillfälle att utforska tidigare framträdande representanter i juristvärlden som haft betydelsefulla poster i samhället.
 68. Och det blev hennes enda framträdande på SM.
 69. Med ett halvår kvar till valet märks det allt mer på utspel, förslag och framträdanden att partierna har börjat varva upp kampanjmaskinerierna.
 70. Efter Hurulas hyllade framträdande i SVT–programmet ”Ebbots ark” i höstas har skivans fyra låtar nått fler än han kunde hoppas.
 71. Presidentens andra framträdande advokater, John M Dowd och Ty Cobb, har under den gångna helgen gett olika besked om vad presidenten tänker om Rysslandsutredningen.
 72. Genom åren har Stephen Hawking gjort fyra framträdanden i den tecknade amerikanska serien.
 73. – Hans plan kommer att rikta in sig på hårdare straff mot människor som för in detta gift i vårt samhälle, säger en högt uppsatt tjänsteman i Vita huset till nyhetskanalen CNN inför framträdandet.
 74. Ett framträdande som gav ett enormt genomslag hos de företrädesvis kvinnliga tittarna.
 75. FSB, som samordnar finansiell reglering inom G20, anser att det krävs mer internationell samordning för att fylla datahålen vad gäller att övervaka denna snabbt framträdande sektor som fortsatt är värd mindre än 1 procent av global BNP.
 76. En akrobat i Cirque de Soleil dog i en fallolycka under ett framträdande i Florida, enligt Fox News.
 77. – Vilken countryröst, vilken countrystjärna, sade genreexperten Alexzandra Wickman efter framträdandet och torkade samtidigt tårar ur ögonvrån.
 78. Tyskland och Michael Schult levererar "You let me walk again" som trots sitt lugnare och mer avskalade framträdande absolut kan fastna på publikens hjärna.
 79. – Jag har varit med två gånger och kände att jag har en jävligt bra låt och jag älskar mitt framträdande, så varför inte sikta högt? Jag ville det.
 80. Kort efter hennes framträdande tog SVT beslut om att hon skulle få köra sitt bidrag igen, efter att alla andra låtar framförts.
 81. Har inte varit lika framträdande under den andra halvan av säsongen men likväl en solid back.
 82. Tyskland och Michael Schult levererar ”You let me walk again” som trots sitt lugnare och mer avskalade framträdande absolut kan fastna hos publiken.
 83. Det sista jag tänkte när jag gick av scenen efter mitt framträdande var att nu var det sista gången jag hade sjungit den låten i sådana här sammanhang.
 84. På lördag är det dags igen – nu putsar hon på sitt framträdande.
 85. Han var en bulgarisk romanförfattare och journalist, som blivit en framträdande dissident efter att han hoppade av till väst 1969.
 86. Jason "Timbuktu" Diakité är klar för två framträdanden på Way Out West i sommar.
 87. För några år sedan pratade hon om att trappa ned på sina framträdanden.
 88. I sitt första offentliga framträdande sedan oktober sade Fed–guvernören Lael Brainard att saker och ting börjar se bättre ut för den amerikanska ekonomin som kämpat med att få upp tillväxten och inflationen.
 89. Sambon Korosh Kanainan, 27, kommer ha en mindre framträdande roll i programmet.
 90. – Jag vill säga till regeringar runt om i världen att inget försök att ta ett oskyldigt liv i Storbritannien kommer att passera utan sanktioner eller straff, säger Johnson i samband med ett framträdande i parlamentet.
 91. Efter en dryg månad och över 20 framträdanden är det över.
 92. Den Kalmarbördige målvakten har den här säsongen varit andravalet bakom Nikita Bespalov och har på sina 20 framträdanden i snitt släppt in 2.
 93. Det är inte ofta vi ser den här typen av kvinnor begå den här typen av brott, och det i sig har varit framträdande, säger Catarina Lundbäck.
 94. Det första framträdandet blir den 8 mars på Folkteatern i Gävleborg.
 95. Det blir hans första stora framträdande i rollen som Fedchef och marknadsaktörer kommer att leta efter tecken på hur snabbt han vill fortsätta att strama åt penningpolitiken.
 96. – Brexit är vad vi gör av det, tillsammans, säger han vid ett framträdande i Coventry.
 97. Vid telekomjätten Ericssons framträdande på mobilmässan i Barcelona pratade vd Börje Ekholm om att bolaget har flera affärer på gång kring nästa generations kommunikationsnät.
 98. "Brexit är vad vi gör av det, tillsammans", säger han vid ett framträdande i Coventry.
 99. Nomineringarna tas fram av en oberoende jury bestående av framträdande personer i branschen.
 100. Svenskar är inte omoraliska, var hans bedömning i samband med ett framträdande på Stockholms stadion, men väl ”självbelåtna och högmodiga”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framträdande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är markant en synonym till framträdande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.