framträder

Synonymer till framträder

avtecknar sig, uppträder

Motsatsord till framträder

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framträder.

Vad betyder framträder?

 1. uppträder
 2. visar sig, blir synlig, träder fram

Exempel på hur framträder kan användas

 1. eleverna i musikklassen framträdde på skolavslutningen
 2. bilden framträder tydligare mot en mörk bakgrund

Exempel på hur framträder används i svenska tidningar

 1. Trump och republikanerna har klagat över att det inte finns tillräckligt många vittnen med förstahandsinformation som framträtt.
 2. Flera väljer att inte framträda med namn för att de är rädda att det ska slå tillbaka mot deras ungdomar som är i föreningens verksamhet.
 3. Dessutom framträder i dag en mer aggressiv och öppen antisemitism i specifika ideologiska miljöer, menar Henrik Bachner.
 4. På lördagen framträdde de fem tillsammans för första gången i Liverpool för att var och en lägga fram sin vision för det socialdemokratiska partiets medlemmar.
 5. Bara under de senaste månaderna har han framträtt i 2019 års svenska tv–seriesuccé (”Älska mig”), i den stora julpremiären på bio (”En del av mitt hjärta”) och i den kritikerhyllade finsmakarpjäsen på Dramaten (”I väntan på Godot”).
 6. “Vad som hittills framträtt är några varuhus av mycket enahanda karaktär, vidare hela klasar av småkontor.
 7. Men om genombrottshitten var ett rakt grovarbete är det en mer stillsamt melodiös låtskrivare som har framträtt under senare år.
 8. – Som ständig sekreterare framträdde hon med stark lyskraft under en svår tid.
 9. På en internationell konferens i Rom såg arrangörerna till att jag och två andra journalister hölls borta när Turkiets utrikesminister framträdde.
 10. Den nuvarande premiärministern Scott Morrison, då finansminister, framträdde inför parlamentet i februari 2017 med en bit kol och förklarade att det var både naturligt och rent.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av framträder

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppträder en synonym till framträder. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.