framträder

Framträder är synonymt med uppträder och avtecknar sig och kan bland annat beskrivas som ”visar sig, blir synlig, träder fram”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av framträder och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till framträder

avtecknar sig, uppträder

Motsatsord till framträder

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till framträder.

Vad betyder framträder?

 1. uppträder
 2. visar sig, blir synlig, träder fram

Exempel på hur ordet framträder kan användas

 1. eleverna i musikklassen framträdde på skolavslutningen
 2. bilden framträder tydligare mot en mörk bakgrund

Exempel på hur ordet framträder används i svenska tidningar

 1. Nu var det i stället en helt annan sorts statsminister som framträdde i Agenda.
 2. I maj skulle han framträtt i Kurdistan, Marseille och Berlin.
 3. Guaidó framträdde för ett år sedan i en video, flankerad av flera soldater, där han försökte få med sig militären på att störta Maduro.
 4. Hon framträder som drottning Elisabeth eller president Kekkonen.
 5. Ögonen måste vänja sig vid ljuset men efterhand börjar konturerna av olika kroppsdelar framträda.
 6. Trump och republikanerna har klagat över att det inte finns tillräckligt många vittnen med förstahandsinformation som framträtt.
 7. Flera väljer att inte framträda med namn för att de är rädda att det ska slå tillbaka mot deras ungdomar som är i föreningens verksamhet.
 8. Dessutom framträder i dag en mer aggressiv och öppen antisemitism i specifika ideologiska miljöer, menar Henrik Bachner.
 9. På lördagen framträdde de fem tillsammans för första gången i Liverpool för att var och en lägga fram sin vision för det socialdemokratiska partiets medlemmar.
 10. Bara under de senaste månaderna har han framträtt i 2019 års svenska tv–seriesuccé (”Älska mig”), i den stora julpremiären på bio (”En del av mitt hjärta”) och i den kritikerhyllade finsmakarpjäsen på Dramaten (”I väntan på Godot”).
 11. “Vad som hittills framträtt är några varuhus av mycket enahanda karaktär, vidare hela klasar av småkontor.
 12. Men om genombrottshitten var ett rakt grovarbete är det en mer stillsamt melodiös låtskrivare som har framträtt under senare år.
 13. – Som ständig sekreterare framträdde hon med stark lyskraft under en svår tid.
 14. På en internationell konferens i Rom såg arrangörerna till att jag och två andra journalister hölls borta när Turkiets utrikesminister framträdde.
 15. Den nuvarande premiärministern Scott Morrison, då finansminister, framträdde inför parlamentet i februari 2017 med en bit kol och förklarade att det var både naturligt och rent.
 16. En visselblåsare som framträdde under onsdagens förhör vittnade om hur skrivit varningsbrev direkt till de högsta beslutsfattarna inom såväl FAA som Boeing men utan att få någon reaktion.
 17. Myanmars ledare Aung San Suu Kyi förnekade folkmord mot den muslimska minoritetsgruppen rohingyer när hon på onsdagen framträdde i den internationella domstolen i Haag.
 18. Här framträder en gammal och sårad man och det vill man inte riktigt se, säger hon.
 19. Från Pål Hollenders bordellbesök i Riga till Lars Vilks Muhammedkarikatyrer framträdde konturerna av en estetik enligt vilken konsten föreföll operera som ett massmedium bland andra.
 20. Sara Villius, Karin Smirnoff och Jerker Virdborg kommer att framträda på den nya scenen.
 21. Det är i många fall framstående forskare, vana att försvara sin position, men i den här situationen vill de inte framträda med namn och bild.
 22. Flera invånare i Staffanstorp som hyllar filmen i sociala medier säger att de inte vågar framträda i tidningen, då filmen anklagas för rasism.
 23. Nu framträdde rikspolischefen Anders Thornberg omgiven av chefen för Nationella operativa avdelningen (NOA) Mats Löfving, underrättelsechefen Linda Staaf och bombskyddets chef Maria Berg.
 24. Det är till exempel tack vare hans envisa forskning som alla de 63 spelare som 1935–1943 framträdde i Gårdas allsvenska tröja nu är kartlagda.
 25. Detta finurliga slut gör inte bara boken värdig en maffig Hollywoodproduktion utan också att ett annat budskap framträder.
 26. Mig veterligen har ingen av debattörerna som nu framträder i den svenska offentligheten, med undantag för Henrik Petersen, en extern medlem av Nobelkommittén, funnit det nödvändigt att använda sig av den befintliga och omfattande forskningen.
 27. Ett av regeringsalternativen som framträder efter de traditionella blockens död stavas M + KD.
 28. Sonderar man statistiken på Valmyndighetens hemsida framträder ett ganska tydligt mönster.
 29. Annie Lööf valde, på fredagen, att framträda på Globen.
 30. Gruppen fick under Dagnys ledning framträda när påven Johannes Paulus II kom till Sverige.
 31. Den har många fördelar, men här framträder dess mest destruktiva sida.
 32. Löfven har sett Williams framträda flera gånger och har även en Jerry Williams–tröja hemma.
 33. Då handlade anklagelserna om olika typer av sexuella övergrepp och över ett dussin kvinnor framträdde.
 34. Sammantaget framträder en bild av en stad som förtjänar att må så mycket bättre–.
 35. I hennes berättelser framträder människor som lever obemärkt och känslostumt.
 36. Det var från första början uppenbart att Aksionov var Putins man, och vid söndagens val kunde han framträda med allt det självförtroende som hans maktposition som Kremls ståthållare i Krim skänker honom.
 37. Det var från första början uppenbart att han var Putins man, och på valdagen kunde han framträda med allt det självförtroende som hans maktposition som Kremls ståthållare i Krim skänker honom.
 38. Vid denna konsert väntas också Putin själv framträda på scenen och förklara sig som vinnare i valet.
 39. Han var framgångsrik redan under Weimarrepubliken, och han var högst verksam och aktad under naziåren, då han framträdde även i kraftigt antisemitiska verk.
 40. Han framträdde redan 1998 i en video i vilken han kallade ryska underrättelsetjänsten FSB för en ”banditorganisation” – vid samma tid som FSB leddes av samme Putin.
 41. Under tisdagseftermiddagen framträdde Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson i brittiska parlamentet.
 42. Hon framträdde på teatern så sent som förra sommaren.
 43. Efter ett tag framträder dock ett par händer och till slut hela dansaren Julie Apponens kropp fram under svamphuden.
 44. I skrivande stund har partiledaren Matteo Renzi inte framträtt eller uttalat sig.
 45. Den kvinnliga rösten som talade om idé och utveckling vann ingen status eller sannolikhet att framträda som ledare.
 46. Hon framträdde tillsammans med sina föräldrar, de läkare som opererat henne och räddningspersonalen som förde henne till sjukhus efter att hon blivit skjuten.
 47. På måndagen kom beskedet att Muslim ska framträda inför en tjeckisk domstol samma dag.
 48. – Det vilar ett mycket tungt ansvar på Ryssland att gå med på förslaget, då det handlar om humanitär hjälp, säger en tjänsteman på UD som inte vill framträda med namn.
 49. Ola Söderholm flyttade till Stockholm och började framträda på klubbar, varvat med att skriva skämt till olika tv–produktioner.
 50. Det är inte första gången Gui Minhai framträder i medier i Kina.
 51. I förundersökningen framträder ett liv kantat av personliga misslyckanden.
 52. Vid den presskonferens som ägde rum i Vita husets pressrum framträdde också försvarsminister Jim Mattis.
 53. Hon var tillika den enda av de nominerade som inte fick framträda i ett solonummer under galan.
 54. De tryckte på att påfrestningarna på brottsoffren kommer att vara stora nog ändå och att deras kanske främsta uppgift som företrädare i rättssalen blir att förbereda dem som ska framträda i rätten för vad det kommer att innebära.
 55. Tillsammans med en rad stjärnor framträder demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton i en sketch tillsammans med galans värd James Cordon.
 56. Där framträdde flera tidigare kvinnliga anställda vid Wynns kasinon och berättade hur Wynn bland annat krävt att de skulle skicka nakenbilder på sig själva till honom.
 57. En av de romaner där Ursula K Le Guins politiska tankar framträder som mest tydligt är ”Shevek” – ja, det tilltänkta kattnamnet – eller ”The Dispossessed – an ambiguous utopia” som den heter i original.
 58. En kväll under veckan framträder Jiri Drahos, Zemans motståndare i presidentvalets andra omgång, i Lucernapalatset, en vacker jugendbyggnad i centrala Prag.
 59. Även i USA skulle Trump vilja upprätta en maffiastat, men han kan inte, eftersom konstitutionen och andra institutioner och ett livaktigt civilt samhälle sätter stopp för det, sade Soros vid den middag i Davos som han framträder vid varje år, sade Soros.
 60. Och han vill inte framträda med namn, även om bilder på honom och Kim Wall publiceras i dokumentären.
 61. Hennes tal formade sig till en hård vidräkning med Trump, som själv anländer till Davos på torsdag kväll och framträder i ett slutanförande på fredag.
 62. Han tvingades framträda i kinesisk statstelevision och erkänna ett mindre brott.
 63. Jag har haft den stora äran att få framträda för min publik de senaste 50 åren”, säger han i ett uttalande och ber om ursäkt till alla som köpt biljetter.
 64. I mitten av oktober frigavs Gui Minhai av kinesiska myndigheter efter att ha kidnappats i Thailand hösten 2015, förts över gränsen till Kina och framträtt i kinesisk statstelevision, där han tvingats till erkännande av ett mindre brott.
 65. I olika intervjuer med ”Dex” framträder även bilden av en lite ”skönt stöddig” snubbe, som gärna pratar om sex och predikar om spirituella kärleksbudskap.
 66. De klangliga spänningstillstånd som framträder får verkligen bära dramat.
 67. Föräldrarna som anklagas för att ha hållit sina 13 undernärda barn inspärrade i Kalifornien framträder senare i dag i en domstol.
 68. När hans tid i Sverige kartläggs av polisen framträder en kaotisk bild av det svenska mottagandet där det 20–tal personer som förhörs bara är en del av alla som haft till uppgift att hjälpa honom.
 69. Sture Johannesson framträdde vid 1960–talets slut som en "ytterst tids– och formmedveten konstnär med bilder i psykedelisk undergroundstil", heter det i Nationalencyklopedin.
 70. Men nu har Bannon gått med på att bli intervjuad av utredare mot att slippa framträda inför en jury, enligt källan.
 71. Miljöpartiets representant, Isabella Lövin, framträdde i en DN–intervju och i debatten som måttligt samspelt med Stefan Löfven.
 72. Innan Fadime dödades hade hade hon framträtt i tv och hållit tal i riksdagen där hon lyfte fram frågan om hedersrelaterat våld och förtryck.
 73. Tidigare lade han ut en serie dramatiska videor på Instagram där han framträder med blodigt ansikte och säger sig vara under beskjutning i ett fattigt område i utkanten av huvudstaden Caracas.
 74. Wa Lone, 31, och Kyaw Soe Oo, 27, greps den 12 december och väntas framträda i rätten för andra gången under onsdagen.
 75. Men han kunde också framträda som en excentrisk engelsk spelevink, inte helt olik Pink Floyds Syd Barrett, i naivistiska poplåtar som "Dr Livingstone, I presume".
 76. Den 3 augusti framträder Thanh i statlig vietnamesisk tv och säger att han självmant valt att återvända till Vietnam för att "möta sanningen" och "be om ursäkt".
 77. Enligt Cecilia Eklund är det flera som vill framträda men som inte vågar utav rädsla för att det ska påverka deras karriärmöjligheter.
 78. Trump var arg på att inga så kallade A–stjärnor ville framträda när han skulle sväras in som president, enligt boken.
 79. För Nordenhök låter också begäret efter de utsatta framträda som tema genom baronens nyckfulla blick på Petrus.
 80. Hela livet framträder som ett långsamt döende, en gagnlös strävan mot intet och den dunkla Norénska avskapelsen.
 81. Rapportens statistik är bred och fyllig men ingenstans framträder människor av kött och blod.
 82. Han var arg på att inga så kallade A–stjärnor ville framträda och missnöjd med boendet i Vita husets gästhus Blair House.
 83. Han var arg på att inga stora kändisar ville framträda och missnöjd med boendet i Vita husets gästhus ”Blair House”.
 84. Han ska framträda kort inför rätten i Ottawa på onsdagen.
 85. Hon hoppas dock att en tydligare bild ska framträda när polisen får svaren på de dna–prover som har skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys.
 86. Siktet kommer då att framträda som en prick på skärmen och när man riktar pricken på en upplevelse eller meny kommer den att väljas.
 87. Bilderna, som föreställde hans adoptivdotter och som han hade tagit för att följa hennes fysiska utveckling, var enligt den expertis som framträdde inför domstolen inte pornografiska.
 88. Tidigare i år släpptes biografin om kronprins Frederik, "Under bjælken", och häromveckan framträdde förra prinsessan, grevinnan Alexandra, i tv och berättade öppenhjärtigt om sitt liv utanför kungahuset.
 89. Trump framträdde under måndagen för att presentera sin nya nationella säkerhetsplan och började med att adressera tågolyckan.
 90. Det framträder på slutet, när samtidsanalys och teaterhistorisk problematisering ger återsken över hela föreställningen.
 91. För Marina Popovitj föddes intresset i slutet av 1970–talet och några år senare började hon ägna allt mer tid åt ämnet, inte minst genom att samla in vittnesmål från andra piloter och att framträda vid internationella konferenser.
 92. På söndagen skulle hon ha framträtt i domstol, efter nya anklagelser, men hennes make säger att förhandlingen ställdes in med kort varsel.
 93. De som säger de här sakerna måste framträda.
 94. Hon vill inte framträda med namn i tidningen.
 95. Hon har bland annat fått utmärkelser som “Best Album of the Year” av The New York Times och Rolling Stone, och har framträtt på stora festivaler som Coachella och Lollapalooza.
 96. I måndags framträdde Wolfgang Pichler, förbundskapten för ryska damlandslaget i skidskytte 2011–14, i DN och lanserade teorin om idrottarna varit ovetande om dopningsprogrammet.
 97. Det är sannerligen ingen smickrande bild som framträder av våra finansministrar.
 98. Likt en målare skulpterar han med skugga och ljus, tills varje sekvens framträder med grafisk skönhet.
 99. När man pratar med personer som arbetade på GP samtidigt som Markus Hankins framträder en komplex bild.
 100. Förutom "Idol"–finalisterna själva kommer den svenska hiphopgruppen Hov1 att framträda på finalen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till framträder är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppträder en synonym till framträder. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.