Synonymer till Freddy

Freddy kan beskrivas som ”(mansnamn) vardaglig variant av Fredrik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Freddy samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Freddy

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Freddy.

Vad är motsatsen till Freddy?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Freddy.

Vad betyder Freddy?

  1. (mansnamn) vardaglig variant av Fredrik

Hur kan ordet Freddy användas?

Det saknas exempel på hur Freddy kan användas.

Hur används ordet Freddy i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Freddy används i vanlig text.

  1. Förlusten innebär också att turneringens sista svenska spelare, Freddy ”Krimz” Johansson, är utslagen.
  2. Cathey spelade karaktären Freddy Hayes – som är god vän med Kevin Spaceys karaktär – och tilldelades en Emmy 2015 för sin roll.
  3. Han vann en Emmy 2015 för bästa manliga gästskådespelare i en dramaserie, för sin roll som Freddy Hayes, ägare av en grillrestaurang och vän till Kevin Spaceys rollfigur Frank Underwood i Netflixserien "House of cards".
  4. Han vann en Emmy 2015 för bästa manliga gästskådespelare i en dramaserie, för sin roll som Freddy Hayes, ägare av en grillrestaurang och vän till Kevin Spaceys rollfigur Frank Underwood i Netflixserien ”House of cards”.
  5. Enligt den tidligare guvernören Freddy Numbery saknas det ledarskapsförmåga bland de lokala politikerna i provinsen, säger han till AFP.
  6. Vi kan ha olika meningar men det är viktigt att vi kan föra ett normalt samtal och prata med varandra, säger Freddy Gellberg, ordförande för judiska församlingen i Malmö.
  7. Där lär han känna medfången Freddy, spelad av Michael Kenneth Williams, mest känd för sin roll som den kultförklarade knarklangaren och rånaren Omar Little i "The Wire".

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Freddy

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Freddy.

Bild med texten Freddy