fredsavtal

Fredsavtal kan beskrivas som ”avtal mellan två eller flera parter, ofta länder, som bekräftar att det från och med avtalets slutande föreligger fred mellan dem”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fredsavtal och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fredsavtal

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fredsavtal.

Motsatsord till fredsavtal

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fredsavtal.

Vad betyder fredsavtal?

 1. avtal mellan två eller flera parter, ofta länder, som bekräftar att det från och med avtalets slutande föreligger fred mellan dem

Böjningar av fredsavtal

 1. fredsavtal
 2. fredsavtalen
 3. fredsavtalens
 4. fredsavtalet
 5. fredsavtalets
 6. fredsavtals

Exempel på hur ordet fredsavtal kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet fredsavtal används i svenska tidningar

 1. Situationen för afghanska kvinnor kan försämras om fredsavtalet mellan USA och talibanerna blir verklighet.
 2. Målet är att i förlängningen underteckna ett fredsavtal.
 3. Men efter 18 år av strider kan nu ett fredsavtal vara nära förestående.
 4. Där berättar han varför flera bedömare menar att det inte är en slump att fredsavtalet presenteras just nu och vilka utmaningarna är för att avtalet ska gå i hamn.
 5. Allt detta i ett land, vars förra regering (Juan Manuel Santos) skrev under fredsavtalet med FARC gerillan, som den nya regeringen med Iván Duque struntar i.
 6. Minusmas uppgifter är bland annat att stötta Malis regering och de väpnade gruppernas implementering av fredsavtalet, verka för dialog och minska spänningarna mellan grupperingar och att skydda civila.
 7. Konflikten löstes inte på 335 år – men tillslut fick invånarna på Scillyöarna ett fredsavtal med Nederländerna.
 8. – Många verkar tro att fredsavtal där halva befolkningen är utesluten fungerar.
 9. Efter fredsavtalen under 1600–talet förblev ön dock dansk – och det är skrönan om hur det gick till som nämnts i olika sammanhang.
 10. – Vi vet i dag att fredsavtal som kvinnor är med och förhandlar fram är mer hållbara.
 11. Det skulle också göra klart att de är villiga att torpedera fredsavtalet i Nordirland, sa den högt uppsatta källan, enligt The Guardian.
 12. Omkring 17 år efter den USA–ledda interventionen i Afghanistan försöker Washington få till ett fredsavtal med talibanerna.
 13. I augusti 2016 bröt ett fredsavtal mellan regeringen och Machars rebellgrupp samman.
 14. Efter 1950–talets Koreakrig råder formellt fortfarande bara ett vapenstillestånd, något fredsavtal har aldrig skrivits under.
 15. Samtalet blir det första mötet mellan de två sedan i augusti 2016, då ett fredsavtal mellan regeringen och Machars rebellgrupp bröt samman.
 16. I fredsavtalet fanns ett vagt löfte om en kurdisk stat, men det omintetgjordes och när kolonialmakterna delade upp Mellanöstern splittrades de kurdiska områdena mellan dagens Irak, Turkiet, Iran och Syrien.
 17. Den nya gränsdragningen slogs fast i ett fredsavtal 1904.
 18. Valet är det första sedan regeringen och Farcgerillan slöt det fredsavtal som satte punkt för över 50 år av väpnad konflikt, och förvandlade Farc till ett politiskt parti.
 19. Enligt fredsavtalet med regeringen är rörelsen garanterad minst tio parlamentsplatser, oavsett hur det går i valet.
 20. Den gången diskuterades saker som fredsavtal, truppnärvaron vid gränsen, Nordkoreas kärnvapenprogram, återföreningsfall.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fredsavtal är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.