Synonymer till fredsbevarande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fredsbevarande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fredsbevarande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fredsbevarande.

Vad är motsatsen till fredsbevarande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fredsbevarande.

Vad betyder fredsbevarande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fredsbevarande.

Hur böjs fredsbevarande?

 1. fredsbevarande

Hur kan ordet fredsbevarande användas?

Det saknas exempel på hur fredsbevarande kan användas.

Hur används ordet fredsbevarande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fredsbevarande används i vanlig text.

 1. Många kräver nu att FN sätter in fredsbevarande trupper och organiserar hjälpinsatser.
 2. För att kunna skicka fredsbevarande styrkor till Haiti måste säkerhetsrådet rösta för det.
 3. FN har beslut att avsluta den fredsbevarande insatsen i Darfur–provinsen.
 4. Men det är inte fredsbevarande styrkor, utan det veto som säkerhetsrådets fem permanenta medlemmar besitter som är det kraftfullaste enskilda verktyget inom FN.
 5. Landet är svårt drabbat av islamistiskt motiverat våld, som fredsbevarande FN–styrkor försöker stävja, liksom andra slags kriminella grupperingar.
 6. al–Shabaab, med kopplingar till al–Qaida, drevs ut ur Mogadishu av regeringsstyrkor understödda av fredsbevarande styrkor 2011.
 7. Ett av målen är att arbeta enligt FN–resolutionen 1325, som handlar om vikten att inkludera kvinnor i arbetet med att förebygga och lösa konflikter och i fredsbyggande och fredsbevarande insatser.
 8. Antogs enhälligt av säkerhetsrådet 2000 och handlar om betydelsen av att inkludera kvinnor i arbetet med att förebygga och lösa konflikter och i fredsbyggande och fredsbevarande insatser.
 9. Därtill bör Sverige ställa upp med fredsbevarande trupp till Ukraina om Kiev så efterfrågar, samt öka det militära samarbetet med Baltikum och Polen.
 10. – Basen kommer att säkerställa Kinas möjlighet att genomföra uppdrag, som till exempel eskort, fredsbevarande insatser och humanitär hjälp i Afrika och västra Asien.
 11. Medlemsländernas bidrag till går bland annat till fredsbevarande uppdrag och finansierar internationella tribunaler.
 12. De två utrikesministrarna väntas också tala om Ukraina – om huruvida det går att få Kiev och Moskva till förhandlingsbordet och möjligheterna för en fredsbevarande styrka i det separatistkontrollerade området i östra Ukraina.
 13. FN har försvarat sig mot kritiken om passivitet genom att peka på restriktioner som både opposition och regeringen utfärdat för de fredsbevarande styrkorna.
 14. FN har pressats på svar om varför tusentals fredsbevarande styrkor misslyckades med att komma till undsättning när internationella hjälparbetare attackerades och en lokal journalist dödades på ett hotellkomplex i huvudstaden Juba den 11 juli.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?