fredsbevarande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fredsbevarande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fredsbevarande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fredsbevarande.

Motsatsord till fredsbevarande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fredsbevarande.

Vad betyder fredsbevarande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fredsbevarande.

Böjningar av fredsbevarande

 1. fredsbevarande

Exempel på hur ordet fredsbevarande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet fredsbevarande används i svenska tidningar

 1. Men det är inte fredsbevarande styrkor, utan det veto som säkerhetsrådets fem permanenta medlemmar besitter som är det kraftfullaste enskilda verktyget inom FN.
 2. Landet är svårt drabbat av islamistiskt motiverat våld, som fredsbevarande FN–styrkor försöker stävja, liksom andra slags kriminella grupperingar.
 3. al–Shabaab, med kopplingar till al–Qaida, drevs ut ur Mogadishu av regeringsstyrkor understödda av fredsbevarande styrkor 2011.
 4. Ett av målen är att arbeta enligt FN–resolutionen 1325, som handlar om vikten att inkludera kvinnor i arbetet med att förebygga och lösa konflikter och i fredsbyggande och fredsbevarande insatser.
 5. Antogs enhälligt av säkerhetsrådet 2000 och handlar om betydelsen av att inkludera kvinnor i arbetet med att förebygga och lösa konflikter och i fredsbyggande och fredsbevarande insatser.
 6. Därtill bör Sverige ställa upp med fredsbevarande trupp till Ukraina om Kiev så efterfrågar, samt öka det militära samarbetet med Baltikum och Polen.
 7. – Basen kommer att säkerställa Kinas möjlighet att genomföra uppdrag, som till exempel eskort, fredsbevarande insatser och humanitär hjälp i Afrika och västra Asien.
 8. Medlemsländernas bidrag till går bland annat till fredsbevarande uppdrag och finansierar internationella tribunaler.
 9. De två utrikesministrarna väntas också tala om Ukraina – om huruvida det går att få Kiev och Moskva till förhandlingsbordet och möjligheterna för en fredsbevarande styrka i det separatistkontrollerade området i östra Ukraina.
 10. FN har försvarat sig mot kritiken om passivitet genom att peka på restriktioner som både opposition och regeringen utfärdat för de fredsbevarande styrkorna.
 11. FN har pressats på svar om varför tusentals fredsbevarande styrkor misslyckades med att komma till undsättning när internationella hjälparbetare attackerades och en lokal journalist dödades på ett hotellkomplex i huvudstaden Juba den 11 juli.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fredsbevarande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.