Synonymer till fredspris

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fredspris samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fredspris

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fredspris.

Vad är motsatsen till fredspris?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fredspris.

Vad betyder fredspris?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fredspris.

Hur böjs fredspris?

 1. fredspris

Hur kan ordet fredspris användas?

Det saknas exempel på hur fredspris kan användas.

Hur används ordet fredspris i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fredspris används i vanlig text.

 1. Under den tiden fick hon Nobels fredspris och sågs som en demokratisk ikon över hela världen.
 2. Få kortsiktigt misslyckade insatser har varit lika välsignelsebringande för världen som dessa, och det är helt följdriktigt att initiativtagaren år 1990 tilldelades Nobels fredspris.
 3. Myanmars civila ledare Aung San Suu Kyi fick Nobels fredspris 1991 för sin fredliga demokratikamp.
 4. Under måndagen fortsatte luftangreppen mot Tigray samtidigt som premiärminister Abiy Ahmed, som fick Nobels fredspris 2019, försökte övertyga omvärlden att Etiopien inte är på väg in i ett inbördeskrig.
 5. Nobels fredspris delades ut till en hjälporganisation.
 6. Han tilldelades för det Nobels fredspris 1919.
 7. Aung San Suu Kyi tilldelades Nobels fredspris 1991 för sin kamp för demokrati.
 8. Abiy Ahmed tilldelas Nobels fredspris för att han under sin första tid vid makten har normaliserat relationerna med ärkefienden Eritrea efter en mer än 20 år lång gränskonflikt.
 9. Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed kommer inte att ställa upp på intervjuer när han kommer till Norge för att ta emot Nobels fredspris nästa vecka.
 10. Aung San Suu Kyi, som tilldelades Nobels fredspris 1991, har fått skarp kritik från omvärlden för att hon inte agerat mot våldet och övergreppen mot rohingyer.
 11. FN befarar att det pågår folkmord på rohingyer och landets ledare Aung San Suu Kyi, som var demokratikämparnas stora hopp, beskylls för att inte stå upp för de ideal som hon bland annat har fått Nobels fredspris för.
 12. Aung San Suu Kyi, som mottog Nobels fredspris 1991, har fått hård kritik från flera håll för att ignorera förföljelserna mot minoritetsbefolkningen rohingya, och det här är det senaste i raden av utmärkelser som kallats tillbaka på grund av detta.
 13. Colombias president Juan Manuel Santos fick i december 2016 Nobels fredspris för sitt arbete med att få slut på landets inbördeskrig.
 14. Antikärnvapenorganisationen Icans generalsekreterare Beatrice Fihn tog emot Nobels fredspris i stadshuset i Oslo tillsammans med 85–åriga Setsuko Thurlow, som delade sina minnen från dagen då hennes hemstad slogs ut av en amerikansk atombomb.
 15. Beslutet att ge årets fredspris till Internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen (Ican) är en viktig markering från Nobelkommittén, enligt Scarry som hoppas att det ska leda till att fler länder ratificerar FN–konventionen om kärnvapenförbud.
 16. För ett tag sedan fick Suu Kyi Nobels fredspris för sin kamp mot den dåvarande diktaturen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?