Synonymer till fredsprocess

Fredsprocess kan beskrivas som ”process med syfte att skapa fred i en region”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fredsprocess samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fredsprocess

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fredsprocess.

Vad är motsatsen till fredsprocess?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fredsprocess.

Vad betyder fredsprocess?

 1. process med syfte att skapa fred i en region

Hur kan ordet fredsprocess användas?

Det saknas exempel på hur fredsprocess kan användas.

Hur används ordet fredsprocess i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fredsprocess används i vanlig text.

 1. – När man drog sig ur 2003 fanns det väldigt gott hopp om att det skulle bli fred i hela södra Sudan, den fredsprocess som ledde till självständigheten för Sydsudan hade då inletts, tillägger han.
 2. FN fördömde på söndagen attacken och sa i ett uttalande att den riskerar att försvåra den fredsprocess som ännu så länge inte fått stopp på kriget.
 3. Men den avstannade fredsprocessen är inte Abiys största huvudvärk, utan snarare splittringen inom regeringspartiet och de ökade spänningarna och våldsutbrotten.
 4. Sedan Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom till makten i maj har han försökt att väcka liv i fredsprocessen för att avsluta kriget i öst, som krävt över 13 000 liv sedan 2014.
 5. Sedan president Volodymyr Zelenskyj kom till makten i maj har han försökt väcka liv i fredsprocessen för att avsluta kriget, som krävt över 13 000 liv sedan 2014.
 6. EU och Storbritannien är överens om att det inte kan vara några gränskontroller eftersom de riskerar att påverka fredsprocessen i Nordirland.
 7. – Visst finns det positiva aspekter med att Kiir och Machar möts, det skulle kunna väcka liv i fredsprocessen.
 8. Bland det som diskuteras finns bland annat regionala frågor som läget i krigshärdarna Syrien och Jemen samt fredsprocessen i Mellanöstern.
 9. – Det finns flera kandidater som försvarar fredsprocessen och är engagerade i saken, kommenterar Imelda Daza, som varit Farcs vicepresidentkandidat, enligt colombianska tidningen El Espectador.
 10. I landet pågår ett inbördeskrig där militanta islamister deltar och fredsprocessen mer eller mindre har havererat.
 11. Han grubblar över hur fredsprocessens oklara ”möjlighetshorisont” – bestämd av internationell diplomati – medfört att israeliska krav på säkerhet trängt undan palestinska rättigheter.
 12. Länderna ligger formellt sett i krig med varandra och initiativet har hyllats som en del av en möjlig fredsprocess.
 13. USA som i stort sett har varit osynliga i den syriska fredsprocessen sedan Donald Trumps tillträdde som president, signalerar nu att en förändring är på gång.
 14. Suu Kyi, som försöker återuppliva fredsprocessen i landet, inledde en ny runda samtal med några av grupperna i maj.
 15. För bara ett par år sedan hyllades Demirtas som Turkiets ”Obama” och han sågs som en frälsare för såväl kurderna som fredsprocessen i regionen.
 16. Mekanismerna bakom fredsprocessen i Colombia – belönad med Nobels fredspris 2016 – var en kombination av fast beslutsamhet och ett erbjudande om en annan framtid än gerillans.
 17. Vi ger inte biståndet, vi ska se till att de kommer till förhandlingsbordet och vi vill gå vidare i fredsprocessen, säger hon.
 18. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sade efter Trumps beslut att det hädanefter inte finns någon roll för USA i fredsprocessen i Mellanöstern.
 19. De uppfattar Israels ”återuppståndelse”, Jerusalems återförening under israeliskt styre och de senaste årens dramatiska händelser – fredsprocessens sammanbrott, terrorattackerna elfte september – som gudomliga tecken på att de yttersta dagarna nalkas.
 20. – Det komplicerar fredsprocessen ännu mer mellan Israel och palestinierna och skapar en ny utmaning för den regionala säkerheten, säger Saad al–Hariri enligt nyhetsbyrån AFP.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet fredsprocess

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet fredsprocess.

Bild med texten fredsprocess