frejdig

Frejdig är synonymt med frimodig och glad och kan beskrivas som ”käck och orädd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frejdig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till frejdig

frimodig, fryntlig, glad, hurtig, jovialisk, käck, oförfärad, oförskräckt, orädd, sprudlande, uppåt

Motsatsord till frejdig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frejdig.

Vad betyder frejdig?

 1. käck och orädd

Böjningar av frejdig

 1. frejdig
 2. frejdiga
 3. frejdigare
 4. frejdigast
 5. frejdigaste
 6. frejdige
 7. frejdigt

Exempel på hur ordet frejdig kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet frejdig används i svenska tidningar

 1. Man kan tycka att Fukuyama borde ha tagit varning, men han skrev frejdigt att USA nu skapat en liberal ordning som inte kunde rubbas.
 2. DN skriver om ”frejdigt porrig” och listan kan göras längre än så.
 3. Euthanasia vägrar att sitta hemma och oroa sig i salongen, utan klär sig i manskläder (mindre farligt) och ger sig frejdigt ut på Londons minst sagt smutsiga gator och letar tillsammans med en walesisk manlig polis.
 4. På bryggeriet kvällen innan kved kompisarna över Trumps tweet om Ovala rummets stora kärnvapenknapp, en frejdig replik till Kim Jong–Un.
 5. Men under helgerna kommer tittarna också att få ta farväl av såväl Dagmar Friman som Saga Norén – dessutom blir det frejdig ishockey och OS–uppladdning på längdskidor.
 6. Musiken i högtalarsystemet som ska ge kunderna den genuina, gemytliga och frejdiga jul– och köpglädjen tystnar och en ny låt går igång samtidigt som jag kommer längst fram i kön.
 7. – Rasmus är en frejdig spelare som kan bryta mönstret, och ska vi lyckas måste vi ha spelare som vågar göra just det.
 8. Anna–Karin Garhamns illustrationer till ”Vi och dom andra” är frodigt frejdiga, typ kurbits slår kullerbytta med explosiv kolorit.
 9. Med sin frejdiga och offensiva spelstil vill han bidra han med fart i anfallsspelet – men också mål.
 10. När killarna exempelvis hamnar i Irak och konfronteras med krigets förfärande verklighet blir filmen mer ett frejdigt äventyr, där våra hjältar flyr undan kulorna med ironiska oneliners som "God bless Dick Cheneys USA!".
 11. När Pia Sundhage tog över det svenska landslaget 2012 pratade hon om fart och fläkt och frejdigt anfallsspel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till frejdig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är frimodig en synonym till frejdig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.