Synonymer till frekvens

Vi känner till 2 synonymer till frekvens. Ordet frekvens är en synonym till takt och svängningstal och kan bland annat beskrivas som ”antal förekomster, vanlighet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frekvens samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till frekvens

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet frekvens och kan ofta användas istället.

 1. svängningstal
 2. takt

Vad är motsatsen till frekvens?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frekvens.

Vad betyder frekvens?

 1. antal förekomster, vanlighet
 2. (fysik) en storhet, anger förekomster (av något) per tidsenhet; vanlig enhet är Hertz (per sekund)

Hur kan ordet frekvens användas?

Det saknas exempel på hur frekvens kan användas.

Hur används ordet frekvens i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet frekvens används i vanlig text.

 1. Vilka kommer då få mest effekt? De med högst frekvens, de med mest kreativt innehåll eller de som förstår hur man nyttjar varje kanal och del för maximal effekt.
 2. Om frekvensen på rapporter, rykten och allmänt skvaller är något att gå efter börjar det dra ihop sig nu.
 3. En roséchampagne som svarar på alla frekvenser.
 4. Vad som saknas i kraft tas igen på frekvens.
 5. Det sker dels genom den ökade frekvensen och magnituden av extrema väderhändelser, dels genom långsamma förändringar som gör att regioner som tidigare kunnat odla en viss typ av gröda inte kan göra det längre.
 6. Hittills i år har frekvensen nått 18 per 100 000, enligt officiella siffror.
 7. Biverkningen är av så kallad okänd frekvens.
 8. Men signalerna är svaga och kan relativt lätt ”överröstas” med en sändare här nere på jorden som skickar ut en starkare signal med samma frekvens.
 9. Tonen är, de psykologiska sentenserna till trots, en annan än den intima frekvens som råder i ”Sorry, allt gick åt helvete”.
 10. Det är viktigt att minska buller i elfordon eftersom ljudet är märkbart utan en motor som döljer det, och vissa höga frekvenser är obehagliga för passagerarna.
 11. Enligt Svenska kraftnät, som ansvarar för det svenska elsystemet, sjönk frekvensen på grund av snabbstoppet som mest ned till 49,69 Hz.
 12. Bland de större resebolagen märks ännu ingen större frekvens av avbokningar men både TUI, Ving och Apollo vittnar om en minskning av nybokade vinterresor.
 13. Anledningen är att frekvenserna i det berörda bandet även används för känslig elektronik på flygplanen, däribland instrumenten som mäter avståndet till marken.
 14. Kinesiska myndigheter har också meddelat att man kommer öka frekvensen och intensiteten av inspektioner mot onlinespelbolagen för att se till att de nya reglerna följs.
 15. Det innebär att de laddar eller laddas ur beroende på om elnätets frekvens behöver sänkas eller höjas.
 16. I takt med att extremhetta blir vanligare ökar också frekvensen och omfattningen av värmerelaterade olyckor och naturkatastrofer.
 17. Anläggningen har visat sig ekonomiskt lönsam för ägarna samtidigt som man sänkt kostnaderna för att stabilisera spänning och frekvens i nätet.
 18. Efter att ha experimenterat med olika längder på roboten samt frekvens på strömmen – så hittade de en optimal kombination.
 19. Först med de riktiga 5g–näten, vars frekvenser auktioneras ut den 10 november, kommer hastigheten att ta fart på allvar.
 20. Doktor Isabel Lisboa är ansvarig för projektet och säger att det som framför allt sticker ut är den höga frekvensen kroppar som fått sina huvuden avhuggna.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är takt en synonym till frekvens. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet frekvens

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet frekvens.

Bild med texten frekvens