Synonymer till Friberg

Friberg kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Friberg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Friberg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Friberg.

Vad är motsatsen till Friberg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Friberg.

Vad betyder Friberg?

 1. ett efternamn

Hur böjs Friberg?

 1. Friberg
 2. fribergs

Hur kan ordet Friberg användas?

Det saknas exempel på hur Friberg kan användas.

Hur används ordet Friberg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Friberg används i vanlig text.

 1. Och Expressens Anna Friberg medverkar från OS i Tokyo.
 2. Någon gång ska vi också vinna guldet, säger Erik Friberg i Dplay.
 3. Och pausintervjuerna var knappt avklarade innan Max Friberg kastade in en puck mot Röglemålet, pucken letade sig in mellan Christoffer Rifalks ben och gästerna hade tagit ledningen.
 4. Här finns till exempel verk av en annan framträdande svensk högerextrem – Daniel Friberg.
 5. Mycket bättre, sade Max Friberg i Frölunda till C More efter första perioden.
 6. I ett DN Debatt–inlägg, publicerat på onsdagen, riktade Säkerhetspolisens chef Klas Friberg stark kritik mot regeringens lagförslag.
 7. Och när det ljusnade dagen efter var bland annat ett flertal dykare inkallade, Gunnar Friberg var en av dem.
 8. Max Friberg fick bra läge i dålig vinkel och den här gången var Svedberg utan chans.
 9. Vi är inte en part i den här strejken och kan inte påverka det, säger Hans Friberg, operativ chef på Tallink Silja AB.
 10. Marginalen i projekten har tyngts av en lägre bruttomarginal som en följd av högre tidsåtgång i ett antal fastprisprojekt vilket påverkar lönsamheten negativt”, skriver vd Johan Friberg i delårsrapporten.
 11. Häcken saknade förutom Paulinho även Erik Friberg och på mittfältet skötte sig framför allt Gustav Berggren, men även Alexander Faltsetas och Daleho Irandust mycket bra.
 12. Mittfältaren Erik Friberg fastslår att laget är "fulla av tillförsikt" inför dubbelmötet.
 13. "Under det senaste året har valutan minskat i värde mot den svenska kronan med över tolv procent", säger Tom Friberg.
 14. Dominikanska peso har rört sig mest med minus 14 procent, säger Tom Friberg, kommunikationschef på Forex bank.
 15. Fjellman samarbetar med den svenske galleristen och antikhandlaren Thomas Ekström och Hostler Burrows har länge visat intresse för nordisk konst och formgivning, av namn som Hertha Hillfon, Berndt Friberg och Josef Frank.
 16. – Det är vidriga syner som möter våra hjälparbetare och behovet är enormt, säger Michaela Friberg Storey på Svenska Röda korset.
 17. Nu hoppas vi att de kan få tillträde till det material vi kommer in med, att vi når dem, säger Michaela Friberg Storey.
 18. Det är en samordnad insats där sista delen görs av syrisk–arabiska Röda halvmånen, säger Michaela Friberg Storey, chef för internationella insatser vid Svenska Röda Korset, till TT.
 19. Vi har nått den del som kallas Wafideen, som är ett läger som ligger i utkanten av Ghouta, säger Michaela Friberg Storey, chef för internationella insatser vid Svenska Röda Korset, till TT.
 20. Byrån och nätverket satsar verkligen för att återställa byrån till en topposition vilket känns väldigt lockande, berättar Lars Friberg för Resumé.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?