Synonymer till Friedman

Friedman kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Friedman samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Friedman

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Friedman.

Vad är motsatsen till Friedman?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Friedman.

Vad betyder Friedman?

 1. ett efternamn

Hur kan ordet Friedman användas?

Det saknas exempel på hur Friedman kan användas.

Hur används ordet Friedman i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Friedman används i vanlig text.

 1. Östfrontens prisbelönta musikal om Milton Friedman och nyliberalismen är en lika underhållande som upplysande kärleksförklaring till förra seklets mest optimistiske tänkare.
 2. Den enklare varianten av nyliberalism är den som amerikanen Milton Friedman och hans så kallade Chicagoskola representerar.
 3. – Han har alltid varit en polariserande figur som folk antingen älskar eller hatar, säger Bobby Friedman, som skrivit en biografi om den avgående talmannen.
 4. Idén var rakt av lånad från den amerikanske ekonomen Milton Friedman som menade att varje skolbarn skulle utrustas med en ”voucher”, en skolpeng, och med den i handen skulle föräldrarna kunna placera sina telningar på vilken skola som helst.
 5. Friedman, som var Trumps personliga advokat innan han utsågs till ambassadör förra året, stödjer bosättningar på den ockuperade Västbanken medan de betraktas som olagliga av FN.
 6. När Friedman fick Nobelpriset i ekonomi var det stora protester i Sverige.
 7. Nasdaq har sedan 2016 också en kvinnlig vd i Adena Friedman som själv ringde i börsklockan i New York på onsdagen.
 8. Medarbetare som dygnet runt är eller förväntas vara tillgängliga mår allt sämre och får en lägre produktivitet och en sämre livskvalitet, konstaterar bland andra Ron Friedman, psykolog och författare till boken "The best place to work".
 9. Attackerna på en rad tunga nobelpristagare, som Kenneth Arrow och Milton Friedman, fyller inte avsedd funktion.
 10. Hans tid i Calgary är mer eller mindre över och just nu försöker de bara hitta en lämplig utväg, säger högt ansedde experten Elliotte Friedman i tv–programmet Hockey Night in Canada.
 11. Tidningens modechef Vanessa Friedman drar paralleller mellan klädvalen och orientalism, en teori som innebär att västländer ser asiatiska kulturer som exotiska och ociviliserade.
 12. Distriktsdomaren Paul Friedman beslutade i juli att Hinckley inte längre utgör något hot mot sig själv och andra.
 13. Milton Friedman är kanske mest känd för monetarismen och teorin om jämviktsarbetslöshet – nyliberalt idégods som trängde ut keynesianismen och banade väg för de senaste årens åtstramningspolitik.
 14. Under måndagen skrev Mittmedias ordförande Jan Friedman ett öppet brev till Alice Bah Kuhnke i DN, och samtidigt bjöd Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg in ministern till ett besök på redaktionen, via Instagram.
 15. Under torsdagen förnekade både Jan Friedman och Per Bowallius i intervjuer med Resumé och flera andra medier att förslaget är ett skarpt sådant.
 16. I övrigt finns inget annat beslutat, säger styrelseordförande Jan Friedman och tillägger att det fanns brister även i det andra förslaget.
 17. Men enligt Jan Friedman är det felaktigt att det rör sig om ett förslag.
 18. Det var enligt styrelseordförande Jan Friedman två huvudalternativ som tagits fram i ett arbete som pågått under hela våren.
 19. Styrelseordförande Jan Friedman tillträdde vid årsskiftet.
 20. Idén presenterades på 60–talet av ekonomen Milton Friedman och går ut på att man fyller en helikopter med pengar som man sedan slänger ut till folket.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Friedman

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Friedman.

Bild med texten Friedman