friläge

Friläge är synonymt med neutral.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av friläge och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till friläge

neutral

Motsatsord till friläge

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till friläge.

Vad betyder friläge?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av friläge.

Böjningar av friläge

 1. friläge

Exempel på hur ordet friläge kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet friläge används i svenska tidningar

 1. Aho hade sedan ett friläge i den andra perioden och träffade utsidan av stolpen.
 2. Och när Sverige gick ifrån till 3–1 i andra perioden – efter ett vasst skott av Endres Stephanie Boberg och ett friläge signerat Kais Moras Moa Gustafsson – kändes det som att finalbiljetten var mycket nära.
 3. Formstarka Djurgården verkade fast beslutet om att förstöra jubileumsfesten i Göteborg och målvakten Niklas Svedberg såg till att nolla hemmalaget i en händelselös förstaperiod, framför allt när han klarade ett friläge med Frölundas poängkung Ryan Lasch.
 4. Guerts räddade igen när Mittag fick friläge, men bollen ville inte in i mål.
 5. Brynäsmålvakten räddade bland annat ett friläge och en dubbelchans från Linköpings mål– och poängdrottning Lara Stalder (35 mål och 54 poäng på 31 matcher i SDHL).
 6. Matchen gick till förlängning och där åkte sig Filip Forsberg sig till ett friläge innan han blev omkulldragen av Bluesforwarden Jaden Schwartz.
 7. Kanadas 2–1–mål, där Christian Thomas fick friläge, blev omdiskuterat.
 8. Knappt fem minuter tidigare hade Christian Thomas gjort 2–1 för Kanada efter ett friläge mot Enroth.
 9. Dele Alli missade ett friläge med ett misslyckat lobbförsök, och utan fina räddningar från Petr Cech hade både Erik Lamela och Kevin Trippier gjort mål.
 10. Dele Alli missade ett friläge med ett misslyckat lobbförsök och utan fina räddningar från Petr Cech hade både Erik Lamela och Kevin Trippier gjort mål.
 11. Redan efter en halv minut släppte Bajen till ett friläge, och bättre blev det inte.
 12. !Röglemålvakten Justin Pogge klarade ett friläge och en straff i första perioden.
 13. Bara sex sekunder in i förlängningen borta mot Chicago fick Toronto straff när William Nylander hakades i ett friläge.
 14. Han plockade ner en ballongpassning från Shea Theodore på tennis i full fart på den offensiva blå linjen och skaffade sig ett friläge mellan Columbusspelarna Jack Johnson och David Savard.
 15. Och Kalle Holmberg – han inledde med att missa ett friläge med sin första bolltouch.
 16. Tabelltvåan Djurgården började bäst men förutom René Bourques friläge efter 15 sekunder hade hemmalaget svårt att skapa riktigt heta lägen.
 17. – Vi kontrollerade den matchen i 53 minuter och hade ett friläge för 5–0 som vi missade men fick en 2+2–utvisning mot oss och matchen vände.
 18. Alvaro Morata, som fortsatte vara ovän med motståndarmålet, fick sedan sitt andra friläge i matchen efter att ha stångat sig förbi Calum Chambers, men sköt över.
 19. Svenskarna hade en del motflyt också med ett underkänt mål (hög klubba på Lindström) och ett friläge där John Norman borde fått straff.
 20. I efterföljande numerära underläge hade John Norman ett friläge med tjecken Martin Erat hängande över sig.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till friläge är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är neutral en synonym till friläge. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.