frilägga

Frilägga är synonymt med blotta och avslöja och kan beskrivas som ”(grafik) från en rastergrafisk bild, erhålla en ny bild med ett av objekten i den ursprungliga bilden ensamt mot en neutral (helst transparent) bakgrund”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frilägga och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till frilägga

avslöja, blotta

Motsatsord till frilägga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frilägga.

Vad betyder frilägga?

 1. (grafik) från en rastergrafisk bild, erhålla en ny bild med ett av objekten i den ursprungliga bilden ensamt mot en neutral (helst transparent) bakgrund

Böjningar av frilägga

 1. frilades
 2. frilagts
 3. frilägg
 4. frilägga
 5. friläggas
 6. frilägger
 7. friläggs

Exempel på hur ordet frilägga kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet frilägga används i svenska tidningar

 1. Microsoft använder ai för att frilägga användaren.
 2. Vi har Falköpingsstyrkan på plats, som håller på och frilägger väggen.
 3. Ockupanterna pekar på både akuta frågor – orättvisor, önskan om att leva annorlunda, bostadsbrist – och frilägger en plats där de får bli synliga.
 4. Den här bearbetningen är förlagd till mellankrigstiden och frilägger teman om modernitet kontra landsbygd, om socialdemokratiska politiker som går hand i hand med företagsledare som har visioner för glesbygden oavsett vad människorna som bor där vill.
 5. Vi håller nu på att frilägga golv mellan våningsplanen för att undvika att branden sprider sig vidare till andra byggnader, säger larm och ledningsoperatör Anders Ternevi på räddningstjänsten i Storgöteborg.
 6. Den nu avlidne mannen befann sig nere i gropen för att gräva bort den sista jorden och frilägga ledningen.
 7. Trelleborgs kommuns satsar 3–5 miljarder för att frilägga mark för bostadsområdet Sjöstaden.
 8. – Vi frilägger konstruktionsen för att säkerställa att det inte finns några glödhärdar kvar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till frilägga är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är blotta en synonym till frilägga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.