Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet kan beskrivas som ”en organisation som ordnar friluftsaktiviteter för hela familjen, t.ex. utflykter, vandringar och kanotskolor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Friluftsfrämjandet och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Friluftsfrämjandet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Friluftsfrämjandet.

Motsatsord till Friluftsfrämjandet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Friluftsfrämjandet.

Vad betyder Friluftsfrämjandet?

  1. en organisation som ordnar friluftsaktiviteter för hela familjen, t.ex. utflykter, vandringar och kanotskolor

Böjningar av Friluftsfrämjandet

  1. Friluftsfrämjandet

Exempel på hur ordet Friluftsfrämjandet kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Friluftsfrämjandet används i svenska tidningar

  1. Mats Westerberg rekommenderar mindre erfarna skridskoåkare att ge sig ut på organiserade turer som till exempel Friluftsfrämjandet eller skridskoklubbar arrangerar.
  2. Orienteringen utvecklades i Sverige kring förra sekelskiftet och även organisationer som Svenska turistföreningen, Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet, Jägareförbundet och Sveriges ornitologiska förening växte fram.
  3. Friluftsfrämjandet, som bildades redan 1892 under namnet Föreningen för skidlöpningens och friluftslivets främjande i Sverige, lyfte särskilt fram skidåkningens förtjänster inom fysisk fostran.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Friluftsfrämjandet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.