friluftsområde

Friluftsområde kan beskrivas som ”naturområde för friluftsliv och motion”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av friluftsområde och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till friluftsområde

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till friluftsområde.

Motsatsord till friluftsområde

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till friluftsområde.

Vad betyder friluftsområde?

 1. naturområde för friluftsliv och motion

Böjningar av friluftsområde

 1. friluftsområde
 2. friluftsområden
 3. friluftsområdena
 4. friluftsområdenas
 5. friluftsområdens
 6. friluftsområdes
 7. friluftsområdet
 8. friluftsområdets

Exempel på hur ordet friluftsområde kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet friluftsområde används i svenska tidningar

 1. Paret bor i Torstorps skog i Varbergs kommun och stora delar av deras mark ligger inom Åkulla bokskogar – ett välkänt friluftsområde i kommunen.
 2. Området är ett friluftsområde med löpspår samt fotbollsplaner och jaktlaget har därför drivit över djur på privat mark längre bort, och ibland skjutit dem där.
 3. Där finns ett friluftsområde med löpspår och fotbollsplaner, och det går därför inte att skjuta några djur på den delen.
 4. – Vi har gjort vissa iakttagelser på olika platser och därför spärrat av vissa delar av ett friluftsområde, vi hoppas kunna hitta spår och teknisk bevisning där, säger Ola Österling.
 5. Kroppen hittades i terrängen väster om de små samhällena Marbäck och Simlångsdalen i ett populärt friluftsområde cirka 70 meter från riksväg 25.
 6. Närmare 1 300 män topsades i jakt på en misstänkt gärningsman för mordet på en 60–årig kvinna i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober.
 7. Vid en husrannsakan hittade polisen flera kläder – en svart sotarmössa, ett par converseskor och en lång parkasjacka – som stämde överens med vittnesuppgifter från Lassalyckans friluftsområde.
 8. Över 1 000 personer har topsats för DNA i utredning kring mordet på en kvinna i 60–årsåldern i Lassalyckans friluftsområde.
 9. Hon hittades mördad vid ett motionsspår i idrotts– och friluftsområdet Lassalyckan.
 10. Topsningen gjordes för att matcha det DNA man hittat på brottsplatsen i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn, där en 60–årig kvinna mördades tidigare i höst, med en gärningsman.
 11. Den man som hittades död i ett friluftsområde i Halmstads kommun är fortsatt inte identifierad.
 12. Polisen i Halland har inlett en mordutredning sexclkvjadäbjdäbjadäbdan en man hittats död i ett friluftsområde i Simlångsdalen i Halmstads kommun.
 13. Det första jag tänker på är att jag känner många i området och många som bor i närheten av friluftsområdet.
 14. Polisen i Halland har inlett en mordutredning sedan en man hittats död i ett friluftsområde i Simlångsdalen i Halmstads kommun.
 15. – Vi hade tagit med en borr för att undersöka isen på Långsjön i Björklinge friluftsområde men när vi kom ut på sjön fick jag se något som jag aldrig sett förut trots att jag arbetat med isar i mer än 30 år.
 16. Landets största bassäng ligger i friluftsområdet Laugardalur, tre kilometer från Hallgrimskirkja.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till friluftsområde är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.