friluftsområde

Synonymer till friluftsområde

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till friluftsområde.

Motsatsord till friluftsområde

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till friluftsområde.

Vad betyder friluftsområde?

 1. naturområde för friluftsliv och motion

Exempel på hur friluftsområde används i svenska tidningar

 1. Området är ett friluftsområde med löpspår samt fotbollsplaner och jaktlaget har därför drivit över djur på privat mark längre bort, och ibland skjutit dem där.
 2. Där finns ett friluftsområde med löpspår och fotbollsplaner, och det går därför inte att skjuta några djur på den delen.
 3. – Vi har gjort vissa iakttagelser på olika platser och därför spärrat av vissa delar av ett friluftsområde, vi hoppas kunna hitta spår och teknisk bevisning där, säger Ola Österling.
 4. Kroppen hittades i terrängen väster om de små samhällena Marbäck och Simlångsdalen i ett populärt friluftsområde cirka 70 meter från riksväg 25.
 5. Närmare 1 300 män topsades i jakt på en misstänkt gärningsman för mordet på en 60–årig kvinna i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober.
 6. Vid en husrannsakan hittade polisen flera kläder – en svart sotarmössa, ett par converseskor och en lång parkasjacka – som stämde överens med vittnesuppgifter från Lassalyckans friluftsområde.
 7. Över 1 000 personer har topsats för DNA i utredning kring mordet på en kvinna i 60–årsåldern i Lassalyckans friluftsområde.
 8. Hon hittades mördad vid ett motionsspår i idrotts– och friluftsområdet Lassalyckan.
 9. Topsningen gjordes för att matcha det DNA man hittat på brottsplatsen i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn, där en 60–årig kvinna mördades tidigare i höst, med en gärningsman.
 10. Den man som hittades död i ett friluftsområde i Halmstads kommun är fortsatt inte identifierad.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av friluftsområde

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.