frireligiös

Frireligiös är synonymt med frikyrklig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av frireligiös och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till frireligiös

frikyrklig

Motsatsord till frireligiös

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till frireligiös.

Vad betyder frireligiös?

  1. frikyrklig

Böjningar av frireligiös

  1. frireligiös
  2. frireligiösa
  3. frireligiöst

Exempel på hur ordet frireligiös kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet frireligiös används i svenska tidningar

  1. Med sin soulinfluerade pop om att kämpa på är Oskar Linnros den kreativa klassens svar på Carola, komplett med frireligiös stämning, men hans låtar är starka nog att klara sig på egen hand.
  2. Det är synd om Sofia för att hennes familj är frireligiös och för att hon inte får ändra juridiskt kön, men allra mest för att hon är trans.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till frireligiös är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är frikyrklig en synonym till frireligiös. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.