fruktansvärda

Vi hittade en synonym till fruktansvärda. Ordet fruktansvärda är synonymt med förfärligt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fruktansvärda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till fruktansvärda?

 1. förfärligt

Vad är motsatsen till fruktansvärda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fruktansvärda.

Vad betyder fruktansvärda?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fruktansvärda.

Hur böjs ordet fruktansvärda?

 1. fruktansvärda

Hur kan ordet ordet fruktansvärda användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet fruktansvärda i svenska tidningar?

 1. Snarare är ”Barnens bästa Bibel” en ovanligt trygg berättelse, även om fruktansvärda våldsdåd äger rum.
 2. – Andra vittnade om hur de hade varit utsatta för incest och massa fruktansvärda saker.
 3. Djävulska handlingar med fruktansvärda konsekvenser.
 4. Attenborough stöder denna uppfattning och menar att han och hans generation har ”gjort fruktansvärda saker” och att framtiden är i händerna på unga människor som förstår ”vetenskap och vårt beroende av den naturliga världen”.
 5. Visst, det var säkert inte lätt för regissören Sam Mendes att återskapa sin farfars fruktansvärda minnen från skyttegravarna i första världskriget på det här sättet.
 6. I ett inlägg på Facebook skriver landsbygdsministern Jennie Nilsson (S) att hon inte kan kommentera enskilda fall, men att bilderna var fruktansvärda.
 7. När Madsen mördar Kim Wall och de fruktansvärda detaljerna avslöjas fortsätter Emma Sullivan att filma de chockade unga medhjälparna.
 8. Jag åkte förbi platsen där han dödades i dag och där finns blommor, rosor, uppsatta och det står ”platsen för de fruktansvärda amerikanska attackerna” och är minnesskyltar uppsatta.
 9. Sen leder ibland den här våldsspiralen till fruktansvärda händelser som i Råcksta och Sickla.
 10. En före detta slav hos terrorsekten IS som vittnar om fruktansvärda övergrepp – och nu känner rädsla för IS–sympatisörer i en svensk småstad.
 11. ”Man ska inte kunna åka iväg och göra sig skyldig till de fruktansvärda övergrepp som många av de här människorna kan misstänkas för och sedan komma hit”, säger Jonas Trolle, chef för Centrum mot våldsbejakande extremism.
 12. Bilderna är starka, skarpt tydliga och kolliderar hårt i varandra, som för att understryka den upproriska desperation som driver fram dikterna – och allt det fruktansvärda våld, med Hassan som både offer och förövare, som fyller dem.
 13. Den turkiska regimens vinster från flygbolaget är blodspengar som bekostar fruktansvärda krigsbrott.
 14. Diskvalifikationen måste trots allt vara förbehållen riktigt fruktansvärda åsikter.
 15. Vi har sett fruktansvärda saker, säger hon.
 16. – Och vi har skygglapparna på för vi vill hjälpa ett land som rest sig från såna fruktansvärda händelser.
 17. "Jag har själv behövt gå igenom det fullkomligt ofattbara med att en närstående drabbas och jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom", säger hon i ett pressmeddelande.
 18. Det här kan få fruktansvärda konsekvenser, och inte minst politiskt, om den här typen av tankegods kommer till makten.
 19. För i gengäld skriver Stridsberg nu nästan outhärdligt precist, med en sorg som ger klarhet åt den kollageartade kompositionen och som kulminerar i de fruktansvärda mordscenerna.
 20. Men genom satellitbilder och vittnesmål når fruktansvärda historier ut om det som nu är en av världens allvarligaste flyktingkriser.


Mer information om fruktansvärda och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förfärligt en synonym till fruktansvärda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.